Exkluzív ablakokban a Rollstar


Pozsony hamisítatlan közép-európai hangulata mindenkit levesz a lábáról. Óvárosa igazi turistacsalogató hely csodás barokk történelmi házakkal és hazánk új nagykövetségi épületével. Nagy büszkeségünkre az ablakait Rollstar roletták árnyékolják.


Tovább >>

Napvitorlát télvíz idején?


Tervezni, tervezni és tervezni. Nagyon hálásak leszünk magunknak tavasszal és nyáron, amikor nem lesz más dolgunk, mint kitekerni a napvitorlát vagy a napellenzőt, kinyitni a napernyőt, mert már van! Télvíz idején is megrendelheti a Rollstar árnyékolóját, így tett egy óvodai üzemeltető is, megmutatjuk a végeredményt.


Tovább >>

Új év, új célok – tervezzen időben


Habár nemrégiben az jelentette a legnagyobb feladatot, hogy beszerezzük a karácsonyi ajándékokat, és hogy mindennel elkészüljünk a nagy családi ünnepre, de az ezt követő időszak tökéletes a tervezgetésre is. Sokféle álmunk, célunk, megvalósítandó elképzelésünk lehet, a Rollstarral az árnyékolástechnikát kipipálhatja.


Tovább >>

Itt az új csoda: napelemes, intelligens napernyő


Kaliforniában mindig hétágra süt a nap, de ez még nem lenne elég ahhoz, hogy egy fiatal cég megalkossa a világ első napernyőjét, ami napelemmel működik, van benne Wi-Fi, kamera, hangszóró és mesterséges intelligenciával rendelkezik. Tényleg lehetséges ez?Tovább >>

Télen fűt, nyáron hűt!


Télen fűt, nyáron hűt, véd a betörőktől. Kedvünk szerint irányíthatjuk és van olyan ország, ahol új ház már nem is épülhet nélküle – na, mi ez? Természetesen az alumínium redőny. Ez az okos kültéri árnyékoló megérdemli, hogy kiemeljük az erényeit. Ráadásul még most sem késő felszereltetni.Tovább >>

Duplán jobb: ez a duo-pliszé


Már a pliszéfüggöny is kitűnő lehetőségeket tartogatott azok számára, akik esztétikus és hatékony beltéri árnyékolóra vágytak, azonban ez megduplázható: a duo-pliszéfüggöny ugyanis még jobb klimatikus hatással lesz az otthonára. Kíváncsi rá, hogy mit tud a duo-pliszéfüggöny?

Tovább >>

Kreatív munkahely, az fix


Egyre több cég ismeri fel, hogy a kreatív környezet extra energiákat közvetít, és hogy a befektetés egy komfortos és otthonos munkahely kialakításába olyan dolog, ami messzemenően megtérül. A Rollstar ezért mindig örömmel járul hozzá ezekhez az extra energiákhoz, nemrégiben például a belváros tetején állítottunk fel egy fix napvitorlát. Nem is akárhogy, hiszen a tetőterasz kihívásokat is tartogatott számunkra.


Tovább >>

Újdonság a Rollstarnál: sávroló


A lehető legmodernebb és leglátványosabb beltéri árnyékolóval köszöntjük az őszt, mert az okos árnyékolásra ilyenkor is szükség van. A Rollstar sávrolók egy különleges technikai megoldásnak köszönhetően egyszerre látják el a sötétítés és a kellemes, szűrt fényáteresztés feladatát. Kíváncsi rá, hogyan?
Tovább >>

Gyerekkacaj a napvitorla alatt


Szeptember elsején nem csupán az iskolába csöngettek be, de az óvodában is visszarázkódnak a gyerekek a megszokott rendbe. Az örökmozgó apróságok legjobban a szabad ég alatt érzik magukat, így nem kérdés, hogy egy napvitorla egészen az ősz végéig jó szolgálatot tesz az udvaron.Tovább >>

Napellenző bölcsiseknek


Óriási változás, amikor a gyerek először szakad el hosszabb időre a családtól és bölcsiben tölti a napjait. Tudják ezt a szakemberek is, akik igyekeznek minél komfortosabb környezetet teremteni a kicsiknek. És mivel a bölcsisek ebéd után alszanak, így aztán a Rollstar napellenzőknek is nap mint nap fontos feladatuk akad.


Tovább >>

Rollstar a FINA vizes világbajnokságon


Az utóbbi hetekben úszhattunk a boldogságban, hiszen Budapest és Balatonfüred adott otthont a vizes világbajnokságnak. Itt a Rollstarnál nem csupán magánemberként szurkoltunk a magyar versenyzőknek, de árnyékolóinkkal részesei is lehettünk a világeseménynek.


Tovább >>

A Lupán is a Rollstar árnyékol


Tombol a nyár, nincs ilyenkor jobb, mint egy nagy csobbanással megkoronázni a napot. Budapestnek és a környező vidéknek mostanság a Lupa-tó a kedvence. Sokan a budakalászi tengerpartként emlegetik ezt a vízi paradicsomot, ahol Rollstar napernyők alatt tökéletes a lazulás.


Tovább >>

Napellenzők francia trikolorban


Kék-fehér-piros napellenzőkkel hívja fel magára a figyelmet az a bisztró, amelynek tulajdonosa nemzeti büszkeségét és nem mellékesen a pékségét hirdeti a csinos árnyékolók segítségével. Ha a Madách téren jár, pillantson fel a trikolor napellenzőkre, és jusson róluk eszébe a Rollstar.
Tovább >>

Minőséget szeretne? Akkor ezekre figyeljen!


Honnan tudom, hogy valóban olyan jó-e a termék? Hogy lehet, hogy sokkal kedvezőbb az ára, mint máshol? Ezek a kérdések kavarognak mindannyiunk fejében egy-egy nagyobb, fontos beruházás előtt, ami az árnyékolástechnikára ugyanúgy igaz. Ezért a Rollstar most felhívja a figyelmet a buktatókra!


Tovább >>

Balaton-felvidék, Royal napvitorla, idill


Ha egy hollywood-i film forgatókönyve szerint hazánkban egyetlen egy tájegységet lehetne csak megmenteni, akkor az legyen a Balaton-felvidék! Az a hely, ahol a páratlan természeti táj és az építészeti örökségünk egymásba karolnak. Ebbe szeretett bele az az osztrák üzletember is, akinek Royal napvitorlát készítettünk a teraszára. Videót is mutatunk róla.

Tovább >>

Világkupán a Rollstar napernyők


Sokszor elmondtuk már, hogyha mobilitásról és praktikumról van szó a kültéri árnyékolásban, akkor abban a napernyő verhetetlen. Büszkék vagyunk rá, hogy a Szegeden rendezett Kajak-Kenu Gyorsasági Világkupán Rollstar napernyők alatt hűsölhettek két futam között a versenyzők – stílusosan mélykék színű ponyvák alatt. Megmutatjuk, hogy néznek ki!


Tovább >>

Ollókaros napellenző: nosztalgia és technológia


Ujjé! A Ligetben nagyszerű... – ki ne tudná folytatni a dalt. Mostanában pedig újra jobb kedvvel fütyörészhetjük a dallamot. Hogy miért? Mert a Városliget megújítása kapcsán elindult valami jó: eltűntek az Állatkerti körút régi bódéi, helyettük pavilonokban és ollókaros napellenzők árnyékában nosztalgiázhatunk.


Tovább >>

Napellenző egy elégedett vásárlónknak


Először szúnyoghálókat és zsaluziákat gyártottunk a nyaralóra, azonban a felújítás egy újabb fázisában idén visszatért hozzánk a tulajdonos, és azt kérte, hogy készítsünk napellenzőt a teraszra. Felmértük, megterveztük, legyártottuk és felszereltük. Különleges és egyedi lett. Mutatjuk, miért.


Tovább >>

Rollstar a brit nagykövetségen


A munkánk izgalmas részéhez tartozik, amikor olyan helyekre juthatunk be, ahová magánemberként kevés esélyünk volna. Ilyen például a brit nagykövetség illusztris épülete is, ahol most már Rollstar napernyők alatt hűsölhet a nagykövet és vendégsége. Kukkantson be Ön is a nagykövetség teraszára velünk!


Tovább >>

Itt a Pergopolis: a pergola új generációja


Ha a szokásosnál nagyobb méretű, illetve szeles terasz, kávézó vagy étterem hangulatos kültéri helyisége kíván árnyékolást, akkor arra a pergola a legalkalmasabb kültéri árnyékoló. E termékkör választékát is bővítjük, így idén tavasztól a pergolák új generációja, a Pergopolis is megtalálható a Rollstarnál!

Tovább >>

Loggia Alfa: lakóparkba, panelerkélyre


A kisebb lakóparki és a panelerkélyek első számú árnyékolója, a Loggia Alfa tíz emelet magasban is bizonyít, mert speciális kivitelének köszönhetően egyszerűen nem tud besütni alá a nap. Most megmutatjuk, milyen, ha a Loggia Alfa a szokásos napellenzőponyva helyett naphálóból készül!


Tovább >>

Zsaluzia, immár Z és S lamellákkal is


Köztudott, hogy akkor a leghatékonyabb az árnyékolás, ha már az ablak előtt útját álljuk a napsugaraknak. Erre fejlesztették ki a zsaluziát, ami hasznos és egyben dekoratív kültéri árnyékoló. A Rollstar ettől a szezontól kezdve Z és S lamellákkal is gyárt zsaluziát!Tovább >>

Motorizált pliszéfüggönyt a felülvilágító ablakra


Ami egy építészeti megoldás előnye, bizonyos esetekben ugyanaz válhat a hátrányává is. Ilyen a felülvilágító ablak is, ami természetes fénnyel tölti meg a teret. Igen ám, de mi van akkor, ha bizonyos helyzetekben zavaró, sőt elviselhetetlenül meleg a beömlő napfény? Motorizált pliszéfüggönnyel ez a kihívás is megoldható!

Tovább >>

Minden időben, mindig jókor: alumínium redőny


Még most sem késett el alumínium redőnnyel felszerelni a nyílászárókat, ha a legjobbat akarjuk magunknak, az otthonunknak és a pénztárcánknak. Az alumínium redőny ugyanis a röpködő mínuszokban és napsütésben egyaránt helyt áll, sokoldalúságát bizonyítandó pedig egy Rollstar-vásárló kalandját is elmeséljük...Tovább >>

Építőipari Nívódíjas alkotások Rollstar árnyékolókkal


Szeretjük a modern építészetet, ugyanakkor nagyra tartjuk régi épületeink értékmentő felújítását is. Mára nem kérdés, hogy egyikhez és másikhoz is elengedhetetlen az árnyékolástechnika, amit mi magunk is megtapasztalhattunk egy hipermodern irodaházban és egy több mint százéves iskolaépület korszerűsítése kapcsán. Bemutatjuk büszkeségeinket! 2015-ben ill. 2016-ben Épitőipari Nívódíjjal tüntették ki azon épületeket, amelyek komfortosabb használatához a Rollstar árnyékolók is hozzájárulnak.

Tovább >>

Pliszéfüggöny a téli éles fények ellen


Árnyékolni nem csak nyáron kell, hiszen a téli fények – különösen, ha hó is fedi a tájat –, olyan vakítóan éles tud lenni, ami nagyon zavaró. Többféle beltéri árnyékoló kínálkozik erre a feladatra, de talán közülük a pliszéfüggöny a leguniverzálisabb, ráadásul cikkünkben egy újabb oldaláról is bemutatkozik.Tovább >>

Újdonság: 20 csatornás Elero vezérlés


Egyre több cég dolgozik azon, hogy otthonunk komfortszintjét, energiagazdálkodását és biztonságát is növeljük a technológia segítségével, amiből az Elero sem maradhat ki. Újdonsága, a színes érintőképernyős MultiTec Touch-868 könnyen bebizonyítja mennyire praktikus, ha van a háznál.
Tovább >>

Irodadesign és az árnyékolók


Országszerte gomba módra szaporodnak az irodakomplexumok, ezzel együtt egyre több cég ismeri fel, hogy a jó munkahelyi teljesítményhez jó munkafeltételek szükségesek. A Rollstar csapata is gyakran fordul meg ilyen helyeken, hogy az árnyékolástechnika eszközeivel hozzájáruljon ehhez a folyamathoz. És van olyan is, amikor a tévében látjuk viszont a beltéri árnyékolóinkat egy menő irodában. Megmutatjuk ezt is!


Tovább >>

Megmutatjuk a nyertes Rollstar-árnyékolót


Hat évvel ezelőtt csak remélni tudtuk, hogy ilyen szép hagyománnyá alakul a Rollstar életében a pályázatunk, amin az év Rollstar-árnyékolóját keressük. Azóta minden évben örömmel adunk hírt arról karácsony előtt, hogy kit jutalmazunk az 50.000 forintos fődíjjal és elismerésünkkel. Itt az ideje, hogy megmutassuk, melyik árnyékoló érdemelte ki idén Az Év Rollstar-árnyékolója címet!

Tovább >>

Napháló, az új kedvenc


Ha kültéri árnyékolóról beszélünk, az alumínium redőny vitathatatlan érdemei miatt régóta a kedvencünk. A naphálónak azonban van egy olyan kivételes tulajdonsága, ami miatt mind népszerűbbé válik, és ami miatt erre az esztergomi családi házra is napháló került. Vajon mit tud a napháló, amire a többi kültéri árnyékoló nem képes?
Tovább >>

Bástyaívek, boltívek? Íves szalagfüggönyt rá!


Organikus, lágy ívei miatt a boltíves, illetve bástyaíves nyílászárók is nagyon népszerűek. Szuper látványosak, ám eljön az a pont, amikor árnyékolni kell. Különleges ablakhoz különleges beltéri árnyékoló illik, a Rollstar pedig egyedülálló technológiával rendelkezik: íves szalagfüggönyt gyárt ezekre a nyílászárókra.Tovább >>

Videó: reluxa az üvegfalak között


A reluxa a modern életstílus és a korszerű technológia megtestesítője, hát még akkor, ha egy irodába, üvegfalak közé kerül. Ekkor extravagáns, egyben hasznos kellék, ami újabban távirányítóval is működésbe hozható. Régi jó partnerünk, a Licencia Mérnöki Iroda szerelte be a Rollstar reluxát üveg válaszfalak közé. Nézze meg működés közben ezt a különleges konstrukciót, ne hagyja ki a videót!


Tovább >>

Elero Centero: az okos otthon lelke

Intelligens otthon, épületautomatizálás – biztos, hogy Ön is találkozott már ezekkel a fogalmakkal. De valóban kényelmes és biztonságos egy ilyen rendszer, és tényleg besegít a havi rezsibe is? Az Elero Centero ennél tovább megy, mert a klasszikus funkciók mellett biztonsági szempontból is számíthatunk rá.

Tovább >>

Válasz a poloskainvázióra: rovarhálót az ablakra, ajtóra


Az utóbbi hetek egyik vezető témája az interneten a poloskainvázió. Klímakutatók és egyéb szakértők keresik a választ a jelenségre, de a Rollstarnak is van válasza a növényeinkre és nyugalmunkra egyaránt ártalmas poloskák ellen. Ez pedig a rovarháló, abból is többféle típus!

Tovább >>

Mi való a tetőtéri ablakokra?


Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést, keresve a legjobb megoldást a speciális helyzetre. Hiszen a ferde falsíkban elhelyezkedő tetőtéri ablakokra a legtöbb hagyományos árnyékoló nem praktikus, mivel belóg és megakadályozza az ablak kinyitását is. De akkor mégis mi való a tetőtéri ablakokra?


Tovább >>

Redőny: a hétvégi ház biztonságáért


Míg az elmúlt hónapokban minden szabad időnket igyekeztünk a hétvégi házban tölteni, addig szeptemberben már ideje gondolnunk arra, hogy mivel védjük meg a legszebb nyári emlékek helyszínét. Az alumínium redőny ez esetben is beválik! Kíváncsi rá, hogy miért?


Tovább >>

Zöld út a Rollstar rolettáknak


Egyre-másra nőnek ki a földből az irodaházak. Mind csupa üveg, modern és csillogó, ahogyan a Science Park is. Igen ám, de ez a high-tech tér akkor válik ergonomikus munkakörnyezetté, ha a hatalmas ablakokon beáramló napfényt úgy „terelgethetjük”, ahogyan szeretnénk. Ezt oldottuk meg rolettákkal, és nyertünk vele még valamit!

Tovább >>

500 napháló egy házon


Hol máshol is lehetne félezer napháló egy épületen, mint egy irodaházon. Ez a projektünk tehát a naphálóról szólt és egy újabb irodaházról, így megmutathatjuk, hogy egy árnyékolástechnikai feladatra több jó megoldás is létezik. Mert a Rollstar mindig az egyedi igényekhez és lehetőségekhez igazítja az árnyékolóit.


Tovább >>

Fesztiválszezon a Rollstarral


A nyár beköszöntét biztosan jelzik a szabadtéri zenei fesztiválok. A sort a soproni VOLT Fesztivál nyitotta és a Sziget zárja, a Rollstar pedig, köszönhetően Tibi atyának és a magyar borkultúrát népszerűsítő vállalkozásának, végigfesztiválozza a nyarat. Hogyan? Úgy, hogy a Rollstar gyártotta az egyedi napellenzőket a mobil fröccskocsmához.

Tovább >>

Indul az idei Rollstar fotópályázat!


Hat éve minden esztendőben keressük az év legszebb Rollstar árnyékolóját, amit 50.000 forintos fődíjjal jutalmazunk. Idén is útjára indítjuk fotópályázatunkat, így Önt is arra biztatjuk, hogy fotózza le, ha Rollstar árnyékoló díszíti az otthonát és pályázzon. Megéri!Tovább >>

Ketten, harmóniában


Szeretjük hangsúlyozni, hogy a Rollstar számára minden árnyékolási feladat egy újabb kihívás. Nem szeretünk sablonban gondolkodni. Variációkkal élünk még akkor is, ha ugyanarról a házról van szó, csak épp a terasz több funkciót lát el egy család életében. Megmutatjuk, mire gondolunk!
Tovább >>

Napellenző, amit a Duna ringat


Kitört a nyár, mindenki keresi a víz közelségét. De vannak olyan szerencsések, akiket egész évben elringat a víz, mert téglaépület helyett egy lakóhajón rendezték be az életüket. Nagy divat ez világszerte, de elég csak az Újpesti öbölig elmenni ahhoz, hogy a hullámok hátán lakjunk. De hogy jön ehhez a Rollstar? Úgy, hogy egy hajó teraszán is jól jön az árnyékolás.


Tovább >>

Újra bevetésen a napvitorla


Aki találkozott az előző hírlevelünkkel, emlékezhet arra, hogy egy fa pergola árnyékolásáról írtunk. Hogy mivel? Hát persze, hogy napvitorlával, ami újfent bizonyította sokoldalúságát. Most egy friss példát hozunk arra, hogy a napvitorla bárhová is kerüljön, könnyed és elegáns árnyékoló, ami tudja a dolgát.Tovább >>

Húsz év múlva, ugyanitt


Történetünk húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy megrendelő megvásárolta az első Rollstar csuklókaros napellenzőjét. Hogy miért érdekes ez? Mert ez a vásárlónk két évtized múltán újra a Rollstart kereste fel, hogy megrendelje az új napellenzőjét. De mi történt az eltelt időszakban?Tovább >>

Van különbség napernyő és napernyő között?


Az első napsugarakkal együtt megszaporodnak az érdeklődők is, akik napernyőt keresnek otthonuk vagy épp vendéglátóhelyiségük komfortosabbá tételéhez. Gyakran döntő az időfaktor – most azonnal árnyékot akarok –, és persze az árcédula, mindez azonban elhibázott választáshoz vezethet. Mert óriási különbség van napernyő és napernyő között, és az sem mellékes, hogy megtalálja-e a vásárló jövőre is a céget, ahol vásárolt.


Tovább >>

Pergolát árnyékolni? Csakis napvitorlával


Már az ókorban is használták árnyékos pihenőhely kialakításához, és ma is sokak álma egy pergola. A fa építmény természetes és szép, azonban a legnagyobb melegben elkel a segítség a tökéletes árnyékoláshoz. Erre jelent megoldást a Rollstar napvitorla, ami nem ismer teljesíthetetlen kihívást. Bebizonyítjuk!Tovább >>

Színes napellenzők nem csak ovisoknak


Mindig örömmel számolunk be egy-egy különösen jól sikerült, érdekes munkánkról, mert így amellett, hogy bepillantást engedhetünk a Rollstar mindennapjaiba és beszélhetünk kicsit az árnyékolókról, valami másról is üzenhetünk: praktikus és személyre szabott megoldásokról vagy épp esztétikumról. Ezúttal ovisoknak készítettünk színes napellenzőket!


Tovább >>

Nyerő páros az erkélyre: napellenző és napfogó


Az erkély, ez a néhány négyzetméter az otthonunk legkedveltebb területévé válik, amint beköszönt a jó idő. Berendezésének fontos lépése a megfelelő árnyékolás. A legnépszerűbb kültéri árnyékolóval, a napellenzővel nem tévedhetünk, azonban a Rollstar a tipikus városi erkély-betegségre is esztétikus megoldást kínál egyedi szél- és napfogó segítségével.


Tovább >>

Milyen árnyékoló illik egy extravagáns házhoz?


Szeretünk nyitott szemmel járni, és az internet jóvoltából az országhatárt is könnyű átlépni, ha keressük a szépet és a különlegeset. Ahogy azt korábban ígértük, időnként jelentkezünk olyan épületekkel, árnyékolástechnikai megoldásokkal amelyeket valami miatt kivételesnek tartunk. Most egy igazi gyöngyszemet hoztunk, hazai példát!

Tovább >>

Újdonság: napellenző katalógusunk a neten


Napellenző és napellenző között óriási különbségek vannak – és most itt nem a minőségre kell gondolni, sokkal inkább azokra a minőségi megoldásokra, amelyektől egy napellenző egyedi és a helyszíni adottságoknak megfelelő lesz. A jó választás tehát kulcskérdés, ha hosszú távú, értéknövelő döntést szeretnénk hozni. Online katalógusunkban összefoglaltuk Önnek a Rollstar napellenzőket, hogy segítségünkkel rátaláljon az igazira!


Tovább >>

Édes kettesben: napellenző és napháló


Amint beköszönt a tavasz, a legtöbben szeretünk minél több időt a friss levegőn tölteni, és kifejezetten keressük azokat a vendéglátóhelyeket, ahol a szabadban étkezhetünk. Ahhoz azonban, hogy ez kellemes és zavartalan legyen, az árnyékolásról is gondoskodni kell. Így gondolta ezt az az elegáns cukrászda is, ahová a Rollstar kültéri árnyékolói édes kettesben kerültek fel.
Tovább >>

Vadonatúj napellenzőnk: a ZENIT


Új típusú napellenzővel bővítjük termékpalettánkat. A ZENIT csuklókaros napellenző legfontosabb tulajdonsága az extrudált alkatrészeknek köszönhető nagyfokú szilárdság, ami kiemeli ezt a napellenzőt a versenytársak közül. A korszerű technológia kedvező árral párosul, ami ugyancsak vonzóvá teszi az új ZENIT napellenzőt.Tovább >>

Napvitorla, ami kitekerhető és automatizálható


A napvitorlák a legjobb alkalmazkodók, ha kültéri árnyékolásról beszélünk, ami rövid időn belül népszerűvé tette őket. Minden a mára jól ismert háromszög alakú, fix és állítható napvitorlákkal kezdődött, aztán annyi fantáziát láttunk ebben az árnyékolóban, hogy kifejlesztettük a kitekerhető változatait is. Így a napellenzőből és a napvitorlából is a legjobb tulajdonságokat kapták meg, ahogyan a Rollstar Comfort-Plus modellünk, ami még ennél is többet tud.


Tovább >>

Bérházi erkélyből színes oázis


Ébred a természet, és egyre türelmetlenebbül várjuk, hogy végre kiszabadulhassunk a négy fal közül. Kinek a kert, kinek az erkély jelenti a kapcsolatot a természettel, egy biztos: ha kreatívan a saját ízlésünkre formáljuk és a komfortról gondoskodó napárnyékolásról is gondoskodunk, akkor a belvárosban is létrehozhatjuk a saját oázisunkat.
Tervezni most kell, hogy a tavasz első napjaira elkészüljön az egyedi napellenző is!


Tovább >>

Rollstar roletták a Gombában


Budapest egyik legfontosabb közlekedési csomópontja sokat látott. Túlélte a második világháborút és az 56-os forradalom sem ejtett halálos sebeket az épületen. A mára szépen felújított Móricz Zsigmond körtér emblematikus épületére Rollstar roletták kerültek, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Ha arra jár, jussunk eszébe az íves üvegfelületeket árnyékoló, kétszínű roletták láttán.
Tovább >>

Gótikus felhőkarcoló


Kissé őrült, de kétségtelenül látványos tervvel állt elő Mark Foster Gage építész, aki egy középkori elemekkel díszített, gótikus felhőkarcolót képzelt el New York szívébe. Ezzel a különös építménnyel szeretné az ég felé törő, modern üvegpaloták unalmas egyhangúságát feldobni. Nézze meg a képeket, és döntse el, vajon sikerülne neki?
Tovább >>

Pliszéfüggöny, az átváltozóművész


Sokan szeretjük, ha kicsit meglódul az építészek fantáziája, és valami különleges születik. Azonban ennek csak akkor örülhetünk maradéktalanul, ha aztán az árnyékolást is megfelelően – és még jobb, ha emellett esztétikusan – tudjuk megoldani. Ebben segítettünk egy irodában, ahol olyan pliszéfüggönyök kerültek az ablakokra, amelyek több szempontból is verhetetlenek!
Tovább >>

Sípályák, amik nem hagyják hidegen


Sípálya a sivatag közepén? Egy ház tetején? Rendszeres olvasóink talán emlékeznek arra, hogy legutóbb megígértük: ezentúl olyan különleges építészeti hírekkel is jelentkezünk, amelyek igazán eredetiek, sőt meghökkentőek. Nos, a most összegyűjtött sípályák garantáltan ilyenek!Tovább >>

Itt vannak a 2016-os divatszínek!


Bizonyára Ön is érezte már úgy egy lakásba lépve, hogy hívogatóan otthonos vagy épp ellenkezőleg, túl hideg és rideg. Nos, ezek nagyrészt a színeknek köszönhetőek, amelyek nagyon nagy hatással vannak ránk. Ezért is várjuk minden évben kíváncsian, hogy melyek lesznek az év divatszínei, hiszen ezek az árnyalatok az árnyékolástechnikai termékeinken is visszaköszönhetnek. Így lehet divatos és friss a lakás!


Tovább >>

Tudja már, mit tesz 2016-ban?

Kívánj most és valósítsd meg jövőre – erre biztatjuk azokat, akik építkezés előtt állnak és azokat is, akik 2016-ban nagy felújítást terveznek. A komfortos, korszerű és takarékos otthonnak fontos része az árnyékolástechnika, ami jó tervezéssel töltheti be igazán a funkcióját, főleg, ha Ön nem éri be tucattermékekkel, hanem egyedi megoldásokra vágyik. A Rollstar segít a megvalósításban!
Tovább >>

Valami feledhetetlenre vágyik? Irány Dubaj!


Dubaj olyan, mintha egy sci-fi-be csöppent volna az ember. Legújabban egy nem mindennapi drótkötélpályával csalogatják a turistákat, és ez jó apropó arra, hogy mi is beszámoljunk róla. Ezentúl gyakrabban jelentkezünk majd építészeti különlegességek bemutatásával, mert mi itt a Rollstarnál a munkánkban és a világban is szeretjük és keressük az eredeti megoldásokat. És most irány Dubaj!


Tovább >>

Csúcskategóriás házban csúcskategóriás Rollstar árnyékolók


A szalagfüggöny és a pliszéfüggöny a két legnépszerűbb beltéri árnyékoló, amire meggyőző példa ez a luxus kategóriás ház is. Az ide készített, egyedi Rollstar árnyékolók modern és korszerű elemei az épületnek. De valóban luxus a szalagfüggöny és a pliszéfüggöny?


Tovább >>

Közösségi élmény mobil térelválasztóval


Az utóbbi években egyre többet hallani itthon is a közösségi iroda fogalmát. A friss szemléletű, újra nyitott vállalkozók, fiatalok körében kedvelt munkahelyi forma több szempontból is újító, így az sem meglepő, hogy az árnyékolástechnikát is kreatívan alkalmazzák. Mert miért ne lehetne térelválasztásra, sőt vetítésre is használni egy egyszerűen letekerhető ponyvát? Ez a látványos megoldás a Loffice számára készült, de más irodákban, szépségszalonban, sőt még a gyerekszobában is bevethető.


Tovább >>

Van egy jó szlogenje? Megjutalmazzuk!


Negyed évszázada és egy éve annak, hogy elkészült az első Rollstar árnyékoló. Aztán választottunk egy szlogent is magunknak. És bár cégfilozófiánkban ma is ugyanazokat az alap értékeket valljuk fontosnak, mint az induláskor, most elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy pályázaton keressük a Rollstar új szlogenjét. A legjobbért 50.000 Forint értékű vásárlási utalvány jár!
Tovább >>

Segítünk jól dönteni!


Tudjuk, hogy egy-egy nagyobb beruházást, hosszú távra szóló döntést rengeteg átbeszélgetett este, katalógusok és honlapok átböngészése előzi meg. Igaz ez akkor is, ha arról van szó, milyen árnyékoló kerüljön az otthonunkba. Beltéri árnyékoló esetén fontos például az is, hogy milyen textíliák közül válogathatunk és persze az is, milyen árkategóriát képviselnek. Honlapunkra ezért rengeteg olyan hasznos információ került fel, amely segít jó döntést hozni!
Tovább >>

Classic napellenző: na, ez telitalálat!


Napellenzőink közül a Classic termékcsalád az egyik legkedveltebb típus, amit előszeretettel választanak azok, akik az időtálló, klasszikus megjelenést keresik akkor is, amikor kültéri árnyékolásról van szó. Látványos Balaton-parti példát mutatunk arra, hogy a Classic napellenző hogyan kerülhet a környezetével tökéletes összhangba. Köszönhető ez a ponyvatextíliának, ami egyszerűen telitalálat!


Tovább >>

Pliszéfüggöny: az átváltozóművész


Jellegzetes, harmonikaszerű textíliája különleges látványt nyújt, amivel a pliszéfüggöny az egyik legdekoratívabb beltéri árnyékoló. Sokoldalúságban pedig biztosan verhetetlen, mert nincs olyan ablakforma vagy tetőtéri nyílászáró, amire ne tudnánk egyedi pliszéfüggönyt készíteni. De van még valami: a pliszéfüggöny stílusát tekintve is igazi átváltozóművész! Kíváncsi rá, hogyan?Pliszéfüggöny >>

Pliszé szúnyogháló: magasan a legjobb


A nyári forróságban felüdülést az esti órák hoznak. Amikor kitárjuk az ablakokat, ajtókat, a friss szellővel együtt azonban rovarok, szúnyogok is érkeznek, ami megzavarja nyugalmunkat, az éjszakai pihenést. Pliszé szúnyoghálóval kinn tarthatja a nem várt repülő „vendégeket”! Ez a professzionális szúnyogháló ráadásul a szabvány méretnél magasabb nyílászárókon is kifogástalanul működtethető!


Pliszé szúnyogháló >>

Napvitorla, ami nem ismer lehetetlent!


Minél speciálisabb egy árnyékolási feladat, annál biztosabb, hogy a napvitorla jelent megoldást. A Rollstar fix, állítható, illetve kitekerhető típusú napvitorlákat is gyárt, amelyekkel különleges feladatokat oldottunk meg már eddig is. Ezúttal egy óbudai erkély nem mindennapi árnyékolásához vetettük be a napvitorlát! Hogy milyen sikerrel?Napvitorla, ami... >>

Loggia napellenző új szerepben


A nyár legnagyobb ajándéka, hogy szabad ég alatt készíthetjük el kedvenc ételeinket, és a jó levegőn, egy kellemes fa házikó árnyékába húzódva fogyaszthatjuk el. Az oldalain nyitott kerti házikó szabad mozgást biztosít a szellőnek, ugyanakkor könnyen bevághatnak a napsugarak. Ilyen volt, ilyen lett fotóinkból kiderül, hogyan árnyékoltunk a Loggia függőleges napellenzővel!Loggia, új szerepben >>

Pliszéfüggönyök textilcserével


Jellegzetes, harmonikaszerű megjelenésükkel a pliszéfüggönyök épp annyira mutatósak a beltérben, mint amilyen jól végzik a munkájukat. Dekoratívak, ugyanakkor védenek is a napsugaraktól, ráadásul mindenféle ablaktípusra elkészítjük az egyedi pliszéfüggönyöket. Így tettük ezt közel tíz évvel ezelőtt is ebben a télikertben, ahol idén újra megjelentünk...


Textilcsere >>

Napvitorláink a tengerparton


Hurrá, nyaralunk! Aki a tenger közelségét keresi, és ehhez a lehető legkevesebb időt töltené utazással, az a horvátokhoz veszi az irányt. Szeretjük a horvát tengerpartot, ahol ezen a nyáron már nem csak a magyar turistatársainkkal találkozhat, hanem a Rollstar napvitorláival is. De miért pont a napvitorlákkal?
Napvitorláink a tengerparton! >>

Sziesztázzon, akkor is, ha szeles az idő!


A finom nyári szellőnek nagyon hálásak vagyunk a hőségben, vannak azonban olyan helyek, ahol állandó és viszonylag erős szél uralkodik télen-nyáron. Vízpartok közelében, de szélcsatornába épített házak esetén is másképp kell árnyékolni, hiszen az erősebb széllel mindenképpen számolni kell. A Rollstar a SIESTA tokozott vezetősínes napellenzőjét ajánlja szeles helyekre. Miért?


Sziesztázzon velünk! >>

5 adat, amit tudni kell az árnyékoló textíliákról


A komoly textilgyártók különféle adatokat osztanak meg velünk, gyártókkal, de Ön tudja-e, hogyan igazodhat el a betűkkel és számokkal, kódokkal jelzett információk között? A Rollstar most elmondja, milyen adatokat érdemes tudni az árnyékoló textíliákról, mi mindent árulnak el magukról!5 adat, amit tudni kell... >>

Árnyékolót vásárolna? Nézze meg előbb a videóinkat!


A digitális világban, a mozgógépek korszakában úgy éreztük, hogy egy jó videó tulajdonképpen magáért beszél, és a legfontosabb dolgokat elárulhatja egy-egy árnyékolóról. Most egy csokorba, egy menüpontba gyűjtöttük honlapunkon ezeket a rendhagyó mozgóképes termékismertetőket. Árnyékolót keres? Nézze meg a videókat, és döntsön!Rollstar videók >>

Talán Öné a legszebb Rollstar árnyékoló!


Idén is keressük az év legszebb Rollstar árnyékolóját, legyen az egy hófehér napvitorla, alumínium redőny vagy egy csinos napellenző egy kis balkonon. 50.000 forintos fődíjjal jutalmazzuk a nyertest, így van ez már öt éve minden nyáron a Rollstarnál! Fotózzon, és pályázzon!

Fotózzon, és pályázzon! >>

Stuttgartban kiderült: a zsaluzia és a napháló a menő


R+T, ez a két betű maga a szakmai mennyország háromévente azoknak, akik árnyékolástechnikában, és az ajtók, kapuk világában mozognak. Számunkra is kihagyhatatlan a világkiállítás, így februárban standról standra zarándokoltunk és bejártuk a várost is.


Hogy mit láttunk? >>

Napvitorlát minden homokozó fölé!


A napvitorla óriási karriert futott be a megjelenése óta. Azon túl, hogy rendkívül mutatós, igazán praktikus is, stabil felépítése, speciális ponyvatextíliája nem csupán magánházak, lakások erkélyein állja meg a helyét, hanem az udvaron, a homokozó fölött is, legyen szó családi játszótérről vagy óvodáról.


Minden homokozó fölé >>

Divatot diktálnak a Rollstar roletták!


Az árnyékolás, és különösen a beltéri árnyékolás többről szól, mint a praktikumról. Amikor a roletta feltűnt az árnyékolástechnika piacán, rövid idő alatt megszerettette magát, hiszen egyszerű felépítéséhez masszív kivitel párosul, modern, időtálló megjelenésű, könnyen kezelhető, és textíliája széles színskáláról választható ki. A Rollstar tavaszi nagy meglepetése a rolettaválaszték palettájának bővítése, nem is akármilyen színekkel!Divatos roletták >>

Otthon Melege Program márciustól!


Otthonaink a legnagyobb energiafalók, korszerűsítésük nem csupán egy-egy család, lakóközösség szintjén értelmezhető a rezsiköltség csökkentésével és a komfort növelésével. Minden egyes ház felújításával közelebb kerülünk a fenntartható jövő ideájához. Március 9-től újra pályázhatnak a társasházak komplex felújításra, amelyben a Rollstar és társvállalata, a Front-tech Nyílászárógyártó is szerepet kaphat!
Otthon Melege Program >>

Rolettaajtó: gyerekszobától a design hotelig

Rolettát nem csupán árnyékolásra használhatunk, jóllehet, az egyszerű és nagyszerű beltéri árnyékoló eszköz minden feladatra kapható. Nos, a helytakarékossága és egyszerű, biztos működése kreatív irányba is elviszi a rolettát: ajtó is válhat belőle. Nem is akármilyen! A nemzetközi elismerésnek örvendő Lánchíd 19 Design Hotelben is rolettaajtók vannak, a Rollstartól.
Variációk ajtóra, rolettából >>

Megtaláltuk az „Év Rollstar árnyékolóját”!

Négy éve hirdettük meg először pályázatunkat, és mi magunk sem gondoltuk, hogy ilyen izgalommal és kíváncsisággal várjuk majd a fotókat és a történeteket arról, miért is döntöttek egyik vagy másik Rollstar árnyékoló mellett. Idén egy családi ház teraszát komfortosító napvitorla nyerte el három tagú zsűrink tetszését: az 50.000 forintos fődíj Pete Lászlót illeti.Íme, az „Év Rollstar árnyékolója” >>

Buraernyő: esőben, hóban is

Bond Street, London. Via Monte Napoleone, Milánó. Rodeo Drive, Beverly Hills. Andrássy út, Budapest. A világ leghíresebb bevásárlóutcái, exkluzív márkákkal, elegáns üzletekkel, az üzletportálok előtt buraernyővel. A buraernyő a lakóházak ablakain és a bejárati ajtó fölött is véd, ha esik, ha fúj, olyan eleganciával, amit nem lehet nem észrevenni.
Miért olyan kedvelt a buraernyő? >>

Védőrács, redőny: védje hétvégi házát!

Lassan végére érünk a téliesítésnek, és hónapokra magukra hagyjuk a hétvégi házakat. Elcsendesül az utca, alig van mozgás, ami kitűnő alkalmat jelent a betörőknek. Statisztikák szerint minden második behatolás az ajtón keresztül történik, a második leggyakoribb célpont pedig az ablak, így nem kérdés: a védőrács, illetve az alumínium redőny jelenti a legfontosabb védelmi vonalat.


Őrködjön Önnél a Rollstar! >>

Philippe Starck: akinek a napellenzője sem mindennapi

Építészként, bútor- és formatervezőként egyaránt világsztár Philippe Starck. Rebellis természetét is tükröző, formabontó formanyelvéért valósággal versenyeznek a világmárkák, mert Philippe Starck neve garancia a sikerre. Sokáig azt mondta, nem tervez magánházat, de úgy tűnik, mégis kivételt tett: alacsony energiafelhasználású faházat tervezett, amibe be is költözött. A ház aprólékos kidolgozottságára kitűnő példa a különleges, „elbújtatható” napellenzőrendszer.

Nézze meg Starck házát! >>

Automatizálom, tehát vagyok!

Ami még néhány éve leginkább a filmvászonról köszöntött ránk, ma a miénk lehet: mutogatással irányíthatjuk az okos televíziót, mobiltelefonról kapcsolhatjuk be a fűtést, és gombnyomásra hozhatjuk működésbe a redőnyeinket, egyéb árnyékolóinkat. Utóbbi a leghatékonyabb eszközünk az energiamegtakarításra! A Rollstar elkötelezett a technológiai fejlődés mellett: tíz éve a világszínvonalú elero márka hazai képviselője, ugyanakkor KY-automatikáival az árérzékeny vásárlóknak is tökéletes alternatívát kínál.

Elero és KY: ki mit tud? >>

Mi az: télen fűt, nyáron hűt?

Hát persze: a redőny! Jó hír, hogy a németekhez hasonlóan - ahol az építési szabályok szerint már nem épülhet ház aluredőny nélkül -, nálunk is mind többen felismerik az alumínium redőny energiatakarékosságát, védelmi funkcióját, előnyeit, amiket télen-nyáron élvezhetünk. Hiszen ki ne szeretné, ha a fűtésszámlája a harmadával csökkene? Ha nem fakítaná ki a nap a bútorkárpitot? Ha vihar idején sem kellene félni az ablaküveg sérülésétől?Mit tud még az alumínium redőny? >>

Ismerje meg újdonságunkat: SIESTA napellenző

A SIESTA tokozott vezetősínes napellenző a Rollstar legújabb terméke. Az innovatív árnyékoló előnye éppen az, amit a legjobb napellenzőtől elvárunk: nagy felületet képes árnyékolni, miközben elviseli az extrém szélterhelést is, a tok és a vezetősínek védik a ponyvát és a feszítőszerkezetet. Az erős SIESTA napellenző szerelése ugyanakkor egyszerű, könnyű és gyors. Kiválóan árnyékolja a télikert üvegfelületeit, szerelhető homlokzatra, pergolákra, állhat oszlopokon, saját tartószerkezeten, rögzíthető falak közé…

Ismerje meg újdonságunkat! >>

Becsengettek! Több száz rolettánk vizsgázik

Szeptember első hete nem a gyermekek kedvence, aztán gyorsan visszarázódnak ők is a dolgos hétköznapokba, és ismét az iskola lesz az a hely, ahol idejük nagy részét töltik. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a több mint száz éves Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának és Gimnáziumának a megújulásában nekünk is részünk lehetett. Több száz, speciális konzolokon rögzített rolettánk vizsgázik a modern iskolai környezetben.


Projektorok, digitális táblák és roletták! >>

Tervezzen a Rollstarral: termékkalauzzal könnyebb!

A napellenző használatát a nyári hónapokhoz szokás kötni, pedig praktikuma, kényelme messze túlmutat az év legmelegebb hónapjain. A napos, kellemes idővel megajándokozó indián nyár hosszú hetekre kinyújthatja a napellenző használatának idejét, és ha azt is figyelembe vesszük, hogy a napellenző nem egy szezonra szóló beruházás, akkor miért várnánk jövő nyárig azzal, hogy egyedi árnyékolónk legyen?! A tervezéshez különleges segítséget, egy 16 oldalas Rollstar termékkalauzt adunk!

Tervezzen a Rollstarral! >>

Mindig fúj a szél? Sebaj, a napvitorla állja!

Tóparton, dombokkal, hegyekkel tarkított vidéken, de a szélcsatornába eső dél-alföldi településeken is állandóan fúj a szél. A nyári szellő áldásos, de az erős és állandó szélmozgás körültekintő választást igényel, ha árnyékolni szeretnénk. Mit tegyünk, ha nem húzhatjuk arrébb a házat a sarkánál fogva? Válasszuk a napvitorlát! Hogy miért jobb a napvitorla szeles vidéken, mint a napellenző?


A Rollstar elárulja! >>

Redőnygurtni? Az elero 50 éve kiiktatta!

Nem valószínű, hogy a német redőnygyártó és a villamossági szakember világcégben gondolkodott, amikor azon törték a fejüket, hogyan lehetne a macerás redőnygurtnit kiiktatni, és olyan kütyüt fejleszteni, amivel gombnyomásra működésbe hozható a redőny… Nos, az elero ötven éves, és világméretű.
Az elero Kft. pedig Stuttgartban ünnepel az anyacéggel! >>

A felülvilágító, a Nap és a napvitorla

Minden éremnek két oldala van, miért ne lenne a bevilágító ablak is egyszerre áldás és átok?! Árad a fény felülről, ami jó, de a meleg idő beköszöntével forró katlanná válhat a beltér. Árnyékolóért kiált a probléma! A napvitorla új szerepkörben, beltéri árnyékolóként is jól teljesít.
>> Napvitorlát a bevilágítók alá! >>

Irány a kert! Védd a gyereked napvitorlával!

A visszaszámlálás elkezdődött, hamarosan itt a gondtalan vakáció, a gyerekek birtokba veszik a kertet, legszívesebben egész nap kinn lófrálnának… A nagy melegtől, a tűző napsugaraktól tanácsos óvni a gyermekek bőrét, ha órákig kinn bogarásznak. De mi az, ami akár egy kisebb kertet is árnyékba borít? Hát persze, a napvitorla!


Védd a gyereked napvitorlával! >>

Gucci a csontvázon? Mi megmutatjuk, mi van a ponyva alatt!

A legtöbb gyártó ún. osztrák ponyvát kínál, ami felébresztheti a gondolatot: egyik árnyékoló olyan, mint a másik. Na, nem! Egy árnyékoló kiválasztása nem áll meg a ponyvatextil színénél, csíkjainál, illik azt is megnézni, hogy mi van a ponyva alatt. Különben könnyen lehet, hogy csontvázra kerül a Gucci… A Rollstar ezzel szemben műszaki tájékoztatókkal segíti a döntést, hogy olyan napellenzőnk legyen, amilyet elképzeltünk.


Mi van a ponyva alatt? >>

Omega ollókaros napellenző, avagy a legmodernebb retróAz 1900-as évek eleje-közepe az ipari forradalom, a tömegtermelés felpörgésének, a polgáriasodás pezsgésében telt. A korszakban született, és ma is meghatározó árnyékolástechnikai termék az ollókaros napellenző, ami stílusos árnyékba borította a kávéházak teraszát, a kirakatokat, a mára műemlék házakat. A Rollstar Omega ollókaros napellenzője összehozza a múlt század hangulatát a mai legmodernebb technológiával.

Legyen az Omega rajongója! >>

Delta: a legújabb csuklókaros napellenző

A nyár a nyakunkon, amikor lengébben öltözünk, kivillannak a delták... Otthonunkat pedig épp ekkor kell „felöltöztetni”, megvédeni a forróságtól. A nyár nagy Rollstar újdonsága a Delta csuklókaros napellenző, ami a legerősebb napsugarakat is kivédi, és kellemes hűvösben tartja az erkélyt, a teraszt.


Ismerje meg a Deltát! >>

Napvitorla, az innováció csúcsa

Különleges megjelenése rövid idő alatt levette a lábáról a dizájnra fogékonyakat. A napvitorla töretlen sikeréhez ez még kevés volna, ám ez az árnyékoló olyan sokoldalú és professzionális, mint amilyen szép! A Rollstar napvitorlák fejlesztési ritmusa meglepő gyorsaságot mutat, hol vagyunk már a sivatagi természeti népek inspirálta, egyszerű napvitorlától, ma már motorral felszerelt típust is kínál a gyártó!

Tovább >>

Legújabb büszkeségünk: szalagfüggöny a GE székházban

Hogy egészen pontosak legyünk, évek óta a partnereink között tudhatjuk a GE-t, a gyökereit őrző, ugyanakkor innovatív szemléletű, hazánk egyik legfontosabb nagyvállalatát. Büszkék vagyunk arra, hogy szalagfüggönyeink kicsit a történelem darabkái lettek azzal, hogy nemrégiben a GE VIP-tárgyalójában egy fontos együttműködés „háttereként”szolgáltak.

Tovább >>

Üvegbe zárt pliszéfüggöny

A harmonikaszerűen hajtogatott árnyékolóról tudjuk, hogy az egyik legalkalmazkodóbb beltéri árnyékoló, ami íves, ferde dőlésszögű, kerek ablakokra is elkészíthető egyedileg. Sokoldalúságáról írtunk akkor, amikor egy lépcső alatti cipőtároló „ajtajaként” kerül fel a helytakarékos pliszéfüggöny. És most itt a legújabb: a dán DEKO kétrétegű üveg válaszfalaiba zártunk pliszéfüggönyt!

Hogy kerül az üvegek közé? >>

Megtaláltuk az Év Rollstar árnyékolóját!

Nagy örömünkre nehezen döntött a háromtagú zsűri idén, hiszen minden eddiginél több pályázat érkezett az Év Rollstar árnyékolója 2013 cím, és vele az 50000 forintos fődíj elnyeréséért. A hároméves múlttal büszkélkedő pályázaton ezúttal egy hamisítatlan toszkán hangulatú családi ház Alukon alumínium redőnyei nyertek meg bennünket a leginkább. Hogy miért?


Az Év Rollstar árnyékolójáról >>

Irodai szendvics: két üveglap között reluxa

Ma már „természetes” városképalakítók a felhőkhöz igyekvő irodaépületek: csupa fém, csupa üveg, csupa high-tech, szóval a XXI. század építményei. És ezzel együtt megszületett a modern munkakörnyezet, amit az építészet, belsőépítészet, árnyékolástechnika és irodabútor-gyártás együtt alkotott. E fejlődés közös „gyermeke” a Licencia Mérnöki Iroda és a Rollstar különleges megoldása, a dupla üvegezésű mobil válaszfal, közöttük reluxával.

Tíz éves történet a miénk >>

Nem hagy hidegen: a téliesített pergola

A kültéri napellenzők közül a pergola képes a legnagyobb, legszelesebb teraszokat is professzionálisan, biztonságosan árnyékolni. És téliesítve képes arra is, hogy a zordra forduló időben is kellemessé tegye a kültéri helyiséget. Különösen fontos ez az éttermek, vendéglátóhelyek, kávézók számára, hiszen a dohányzó vendégeknek kulturált környezetet teremthetnek. Emellett persze téliesített pergolával a családiház-tulajdonosok is meghosszabbíthatják a teraszon töltött időt.

Hogyan téliesíthető a pergola? >>

Boltíves az ablak? Szalagfüggönnyel még szebb!

Ha a belvárosban sétálva néha föl-fölpillantunk, vagy a népi építészet tornácos házaira, netán a Colosseumra gondolunk, látjuk, hogy a boltív az építészetben nem mai találmány. A boltíves ablakok árnyékolása ma is feladat, amelyre a szalagfüggöny dekoratív és praktikus beltéri megoldást jelent, kiváltképp akkor, ha éppen a helyszínre lett készítve.

A Rollstar szalagfüggönyökről >>

Legyen egyedi Rollstar rolettája!

Sokoldalúságával, jól átgondolt, egyszerű felépítésével és működésével a roletta az egyik legkedveltebb beltéri árnyékoló. Csak leeresztjük a rolettahengerről a szép textíliát, és máris olyan, mintha egy színes festővásznunk lenne. De miért ne kerülhetne rá akkor egyedi „festmény”?! A Rollstar teljesíti a kívánságunkat: fotót, logót, feliratot nyomtathatunk a rolettára. Ha nem vagyunk biztosak a végeredményt illetően, kérjük meg a Rollsart, hogy készítsen látványtervet nekünk!

Az egyedi Rollstar rolettáról >>

Alumínium redőny - A németeknél kötelező!

A nemrégiben lezajlott németországi választások kapcsán újra fókuszba került az ország. Mi mi mást is tehetnénk, mint árnyékolástechnikai szempontból rámutatni, hogy miért is kapta „Merkel Mutti” hazája a precíz, takarékos, józanul mérlegelő jelzőket. Igen, a németeknél kötelező az alumínium redőny!

De miért is annyira jó az aluredőny? >>

Védőrács és redőny – Megállj a betörőnek!

Az őszi betakarítási munkákkal, az iskolakezdéssel egy időben elcsendesednek a nyáron gyerekzsivalytól, családi-baráti kerti partiktól hangos nyaralók, hétvégi házak. Ritkábban tesszük látogatásunkat, télen pedig valóban magára hagyjuk az ingatlant. Ahelyett, hogy aggódnánk az alkalmi tolvajok miatt, teremtsünk biztonságot védőráccsal vagy alumínium redőnnyel, hogy a tavasz ne tárt ajtókkal fogadjon bennünket...

Rollstar védőrács és alumínium redőny >>

Napernyők szellőző „szoknyákkal“

A napernyő a nyár sláger árnyékolója. Kis balkonok, zöldellő kertek, sokadik emeleti erkélyek színes, jellegzetes nyári kiegészítője. Szeretjük a mobilitását, praktikumát, végtelenül egyszerű kezelhetőségét. És szeretünk alatta elbújni az égető napsugarak elől. A meleg levegő azonban benn reked a napernyő alatt, hacsak nem gondoskodunk a szellőzésről...

A Rollstar és a „szoknyák“ >>

Mi készülhet napellenző ponyvából?

Ha egy dolgot kellene megnevezni, amivel a legköltséghatékonyabb és leglátványosabb a hangulatteremtés, akkor biztosan a textíliát neveznénk meg. Dekorál, kényeztet, véd, összhangot teremt, mindent tud! Miért ne használhatnánk ki a napellenző ponyvák különleges képességeit? Miért ne varrhatnánk díszpárnát, védőhuzatot, házi kedvencünknek strapabíró fekhelyet napellenző ponyvából?!

Kreatív ötletek a Rollstartól >>

Nyár, vihar, napellenző...

Tombol a nyár, évszázados melegrekord dőlt meg a napokban. De tombolhat a vihar is, amikor fák dőlnek ki, tetők és villanyvezetékek rongálódnak meg. De hogyan óvjuk meg a kitekert napellenzőt a rongálódástól, ha áram nélkül marad a ház? És ha a távollétünkben, nyaralásunk idején fordul viharosra az idő? A Rollstar elero motorokkal és különféle érzékelőkkel védi meg a napellenzőket.

A Rollstar válasza a viharra >>

Napvitorlát a pokoli polikarbonát ellen


Segítség, pokoli meleg a polikarbonát tető! Sokak izzasztó gondja, hogy a polikarbonát tető szivacs módjára magába szívja a meleget, és csak ontja, ontja és ontja. Mi a megoldás? A napvitorla, ami közvetlenül a tető alatt kifeszíthető, és mozgatható is a napsugarak beesési szögének megfelelően.

Nézzük a napvitorlákat! >>

Büszkeségünk: roletták az MTA Wigner ablakaira


A közelmúltban adták át a tudomány számára a nagyszabású EU-beruházás keretein belül megújult MTA Wigner épületét. Büszkék vagyunk arra, hogy az optikai, fénytechnikai vizsgálatokat végző laboratórium ablakait Rollstar roletták sötétítik. Mind a hatvanat! De miért éppen roletták, és miért ne használnánk otthonainkban, intim szférát igénylő szalonokban is a rolettát!

A Rollstar rolettáiról >>

Megújultak a tokozott napellenzőink!

Modernebb vonalakkal, kecses, mégis erős felépítésben kínáljuk a kültéri napárnyékolók egyik legnépszerűbb típusát, a tokozott napellenzőinket. Áraink, szállítási határidőink és a minőség iránti elkötlezettségünk változatlanok maradtak, a végeredmény, a méretre gyártott tokozott napellenző viszont még mutatósabb lesz, mint korábban.

Bemutatkozik az új BOX 250 -300-350 >>

Szauna helyett pliszéfüggönyt!


Képzeljünk el egy patinás, belvárosi irodaházat, vagyont érő helyszínt, amelyre újabb szint került, egy tetőtéri ráépítés. Benne irodák, napfényben úszó irodák. Amint kisütöttt a nap, rögvest szaunává változott az iroda, amire megoldást kellett találni. A Rollstar fogantyús feszített pliszéfüggönyöket szerelt fel az ablakokra: szépek, árnyékolnak, kellemes munkakörülményeket teremtenek, és védenek a túlzott felmelegedéstől.

A pliszéfüggöny előnyeiről >>

Az első napellenzőnk - 23 év magáért beszél

„Mantránk“: kifogástalan alapanyagok + jó technológia + egyedi gyártás = tökéletes napárnyékoló nem csupán marketing: a valóság. Nézzék meg a fotót! Ez a csuklókaros napellenző az első, amelyet a Rollstarnál rendeltek meg 23 évvel ezelőtt, és amely kifogástalanul működik ma is. Mi kell ehhez?

Rollstar és a minőség >>

Gondoljon egy nagyot, és válassza a rolettát!

A beltéri árnyékolás ismert és közkedvelt szereplője a roletta. Legegyszerűbb felépítésben és legkedvezőbb árkategóriában ugyanúgy megtaláljuk, mint óriási méretben, mint ahogyan azt a főváros egyik régi-új kulturális központjában is megcsodálhatjuk. A lényeg, hogy gondoljunk egy nagyot, és válasszuk a rolettát akkor is, ha háromszor három méteres felületet árnyékolnánk.

Rollstar roletták nagy méretben >>

Mi a divat? A következő öt év trendjéről

A textilgyárak öt évente felfrissítik a kollekcióikat, friss színek, minták, struktúrák kerülnek napvilágra, ami természetesen a napárnyékoló-textíliákat sem hagyja hidegen. A Rollstar által kínált világhíres osztrák és német ponyvákra érdemes figyelni, mert megcsillantják az előttünk álló évek trendjeit. És mi lesz a kifutó színű textíliákkal? A Rollstar erre is tudja a választ!

Lássuk, mit hoz a divat! >>

IDEA-Royal, a királyi napvitorla

Az elmúlt néhány nyár elegendő volt ahhoz, hogy a napvitorla sikertermékké váljon: egyre több családi ház teraszát, egyre több napfényes erkélyt és vendéglátóhely kültéri részét árnyékolja. Napvitorla nem csupán fix, hanem mozgatható, sőt, feltekerhető ponyvával is készül a Rollstar üzemében, és most itt van a legújabb, a királyi igényeket is kielégítő IDEA-Royal napvitorla.

Tovább >>

Kitámasztókaros redőny: friss fuvallat, leengedett lamellák

Ha kültéri árnyékolásról beszélünk, tíz emberből kilencnek biztosan a redőny jut eszébe. Nem hiába! Az alumínium redőny egyszeri beruházással évtizedekre szóló, komoly értéknövelő befektetést jelent, előnyeit egész évben, az év minden napján élvezhetjük. Az alumínium redőny energiahatékony, hangszigetelő, betörésvédelmi funkciót is ellátó kültéri árnyékoló, amelyet kitámasztókarral még praktikusabbá tehetünk.

Miért jó a kitámasztókar? >>

Mit tud az iroda, ha az „Év irodája“?

Kevés eszközzel, célszerűen építkezni és berendezni a legnehezebb dolog: mindenből csak a legjobb jó. Irodát, irodaházat, munkaállomást, pár tíz vagy sok száz ember mindennapjainak munkakomfortját megteremteni igen körültekintő és összetett problémamegoldást kívánó feladat. A nyertes belsőépítész tervező, a MádiLáncos Studionak idén is sikerült bezsebelni az elismerést, ezúttal az iGo Navigáció fejlesztőjeként ismert NNG Kft. új székháza kapcsán. Figyelmünket mi más: a zöld szalagfüggöny keltette fel (leginkább)!

Bővebben >>

Pergolák egymásnak háttal

Egy újabb kreatív és praktikus megoldás árnyékolásra! Két pergola egymásnak háttal fordítva éppen úgy fest, mint egy hatalmas sátor. Tűző napfénytől és széltől, esőtől is védve érezhetjük magunkat egy ilyen pergolapár alatt, mint amilyet a Rollstar gyártott egy ausztriai vendéglátóhely számára.

Miért pont pergolát? >>

Egységes homlokzat


Szokták mondani, hogy a stílus nem feltétlenül pénz kérdése. Igaz ez akkor is, ha új ház építését tervezzük, vagy felújításon, cserén gondolkozunk. Az interneten a képkeresőbe beütve az „ablak“ szót, se szeri-se száma az inspiráló fotóknak. Sokszor látni ritmust adó tokosztott ablakot, de ma még egyedinek számít, ha ugyanez a ritmus ismétlődik a bejárati ajtón is. A Front-Tech a műanyag nyílászárót készíti el az egyedi elképzeléseknek megfelelő kivitelben és méretben, a Rollstar pedig ezzel összehangoltan a redőnyöket.

A Rollstar ritmusba hoz >>

Buraernyő, árnyékoljunk stílusosan


Az olaszok stílusérzékét senki sem kérdőjelezi meg, legyen szó öltözködésről, autóról vagy éppen lakberendezésről. Az olasz utcákon járva sorra tűnnek elénk a buraernyők, jelezve: szeretjük a stílust, de nem mondunk le a praktikumról. A buraernyő minden évszakban teszi a dolgát: óv a napfénytől, esőtől, széltől, körbeöleli az ablakokat, hogy oldalról is védettek legyünk. A buraernyő olyan, mint egy jól szabott olasz koktélruha: könnyed, rafinált megjelenésű, egyedi szabású, szépen kivitelezett kültéri árnyékoló az ablakok, a kirakat, a bejárati ajtó fölött.

Mit tud még a buraernyő? >>

KY redőny, a takarékos elegancia

A KY redőny méltó társa kínálatunkban a nagymúltú Alukon alumínium redőnyöknek. Arra törekedtünk, hogy minden pozitívumot átörökítsünk az új KY redőnyeinkbe, amitől a redőny minőségi, megbízható és megnyerő. Egy dolgon változtattunk csupán: az árfekvésen. Ismerkedjen meg a takarékosan elegáns KY alumínium redőnnyel!


A KY redőnyről >>

Energiatanúsítvány, avagy otthonunk zöldkártyája

Az energiatanúsítvány fogalmával ugyan már néhány éve ismerkedünk, az energiatakarékosságra és környezettudatosságra irányuló EU-előírások mára igencsak kézzel fogható szabályozásban testesülnek meg. A cél nemes: minden vevő és bérlő tudja meg, hogy energiapazarló vagy éppen takarékos otthont vásárol, illetve bérel. Az energiatanúsítvány tőlünk nyugatabbra értékformáló papíros, vajon nálunk is így lesz? És hogyan segíthet a Rollstar egy jobb energiabesorolású otthon kialakításában?

Energiatanúsítvány a Rollstar szemével >>

Megtaláltuk az év legszebb Rollstar árnyékolóját!


Az idei a második év, amikor meghirdettük: keressük az év legszebb Rollstar árnyékolóját! Tavaly egy nyaraló hófehér napellenzője került ki győztesként a pályázatok közül, idén pedig egy étterem stílusos alumínium redőnyei.

Még több a nyertesről >>

Redőnyautomatizálás, avagy hőzsilipet az ablakokra!

Energiatudatosság, szoláris nyereség, intelligens otthon – fogalmak, amelyekkel egyre többet találkozunk, sőt, egyre többen tapasztalják meg. A redőnyautomatizálás fontos eleme az energiahatékony ház-, illetve lakásműködtetésnek, amivel a nap melegét nappal begyűjthetjük, és benn is tarthatjuk télen. És mindezt néhány gombnyomással automatizálhatjuk...

Redőnyautomatizálás a Rollstartól >>

Árnyékoló csiki-csuki

A Tervlap építészeti magazin honlapján vicces, ugyanakkor gondolatébresztő videóra találtunk, amelyet megosztunk Önnel! Egy hatalmas kollégiumban az ablakokkal és árnyékolókkal játszottak a bentlakók, és jelenítettek meg a csiki-csukival különféle ábrákat, szívformát, geometrikus alakzatokat. Nézze meg velünk, és beszéljünk egy kicsit a téli csiki-csukiról: a szellőztetésről és az árnyékolók okos működtetéséről.

Videó és ami mögötte van >>

Téliesítsünk!

Nem kérdés, hogy az előttünk álló hónapokban a legpraktikusabb zárva tartani a napellenzőt, hogy a nap mint természetadta kályha besegíthessen a fűtésbe. De ahogyan a kerti csapot, a kültéri bútorokat, a kényes növényeket felkészítjük a télre, a napellenzők, a szélérzékelők is meghálálják jövő tavasszal a gondoskodást, a téliesítést. Az is kiderül, miben lehet segítségünkre a jégoldó.

Tanácsok a téliesítéshez >>

Business szalagfüggöny – avagy a legjobb üzlet

Nem kérdés, hogy a szalagfüggöny az irodaházak, közintézmények, szépségszalonok első számú beltéri árnyékolója. A piac igyekszik lépést tartani azon speciális elvárásokkal, amelyek az épület, a tájolás, az irodai használat során megfogalmazódnak a szalagfüggönnyel szemben. Így lehet, hogy újabb, sűrű szövésű lamellatípussal bővítettük lamellaválasztékunkat. A Business néven futó dim-out textillamellák hatékonyak a fényszűrésben, a nyugodt munkakörülmények megteremtésében.

Jó üzlet a Business szalagfüggöny >>

Együtt takarékosak lehetünk!

Az ősz beköszöntével újabb energetikai pályázatról hallani, amely az energiatakarékosságot célzó felújítást, korszerűsítést helyezi a középpontba. Fontosságát saját bőrünkön, a családi kasszán érezzük, így nem szükséges külön kiemelni. A jó nyílászárók, az alumínium redőny, az árnyékolástechnika mind-mind fontos összetevői az energiahatékony működésnek, amelyben a Rollstar a partnere.

Tervezzen és pályázzon! >>

Árnyékolás a hossszúra nyúlt nyárra

A napvédelemről való gondoskodás jó esetben már akkor megkezdődik, amikor az építész a házat tervezi, hiszen a jó tájolás, a tetőkinyúlás, a kiugró elem mind besegít az árnyékolásba. De tudjuk, hogy más szögben érkeznek a napsugarak tavasszal, nyár derekán és most, az indián nyár időszakában is. Hogyan oldjuk meg ekkor az árnyékolást?

Amikor a napellenzőnél praktikusabb... >>

Őrködjön a védőrács!

Becsengettek. A nagyszülők is magukra hagyják a hétvégi lakokat, nem csak a vakációzó unokák. Elcsendesedik a víkendház, ideje felkészíteni az ingatlant azon időszakra, amikor nem látogatjuk rendszeresen. A legfontosabb teendő az értékvédelem: ami az ablakokat, teraszajtókat, ajtót illeti a védőrács és a redőny hathatós segítőnk.

Hogyan őrködik a védőrács, a redőny? >>

Hogyan válasszunk redőnyt?

Redőny kellene az ablakokra?! Amint megfogalmazódik a gondolat, elkezdünk böngészni a neten, árajánlatokat kérünk be, és aztán igyekszünk eligazodni… Van, aki csak a végösszegre koncentrál, van, aki körültekintő, és jó döntést szeretne hozni. A redőny hosszú távra szóló, értéknövelő beruházás, ha a megfelelőt választjuk. De honnan tudjuk, hogy jól választottunk?


A Rollstar segít >>

Videók a Rollstar napernyőkről

Napernyőink közül a tavaly debütált Rialto, valamint az idén tavasszal újdonságként megjelent KY-Rimini és KY-Grande típusokról készítettünk videókat, hogy megmutathassuk az egyes napellenzőtípusok erényeit, és ezzel megkönnyítsük a napernyő-választást.

Megnézem a videókat >>

Videók a Rollstar napvitorlákról

A napvitorla az utóbbi idők legfényesebb karriert befutó új árnyékolótípusa, amelyből immár háromféle típust is kínál a Rollstar: a FIX, az állítható IDEA-PARTY és az IDEA-COMFORT néven futó, állítható és feltekerhető napvitorlát. Könnyű kezelhetőségükről, látványos megjelenésükről videókat készítettünk, amelyeket most meg is nézhet!

Kíváncsi vagyok a napvitorla-videókra! >>

Panelerkélyek árnyékolójának legjobbja: Loggia Alfa

Az utóbbi időben egyre több panelépület szépül meg, legtöbbjük pályázati pénzből, ami üdvözlendő, hiszen hazánkban minden ötödik ember panellakásban él. A felújítások nyomán élhetőbb otthonok születnek, de a nyár igencsak próbára teszi a panellakókat: a felforrósodó épületek ontják magukból a meleget, tehát árnyékolni kell! De milyen árnyékoló kerüljön a panellakás erkélyére?

A Loggia Alfa előnyeiről! >>

Classic Extra: amikor hosszabb, mint szélesebb

A napellenző sikere több tényezőnek is köszönhető, többek között annak, hogy széles mérettartományban és megannyi ponyvatextília közül választhatunk, így valóban olyan napellenző árnyékolhatja otthonunkat, teraszunkat, amilyet elképzeltünk. Még az sem probléma, ha a megszokottól eltérően, a szélességénél hosszabb karkinyúlású napellenzőre van szükségünk.

Mit ajánl ez esetben a Rollstar? >>

Itt a legújabb napvitorla: állítható és feltekerhető

Napvitorlát május óta találni a Rollstar kültéri árnyékolótípusai között, és ezen rövid időszak is megmutatta: a napvitorla nagyszerű és népszerű árnyékoló, de… És itt jönnek az egyedi igények, amelyek máris életre hívták a Rollstar-napvitorlák új generációját, az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát.


Mit tud az Idea-Comfort? >>

Mivel tuningolhatjuk fel a napellenzőt?

Minden nappal, minden egyes Celsius-fokkal becsesebb hellyé válik otthonunk kültéri szekciója: kinek a falatnyi erkély, kinek a tágasabb, a nagy terasz, a medence környéke. Aztán eljön az a pont, amikor hűs árnyékra vágynánk, egy jó napellenzőre a fejünk fölé. Napellenző és napellenző között nagy különbségek lehetnek, ami a felszereltséget illeti. Jó hír: a napellenző utólag is felturbózható! De hogyan és mivel?
Napellenzők és pluszok >>

Óriási szalagfüggönyvásár!

A szalagfüggöny biztosan benne van a három legnépszerűbb árnyékolótípusban, és méltán! A hagyományos, fényáteresztő és sötétítő függöny párosát egymagában kiváltó beltéri árnyékolót óriási vásár keretében szerezhetjük be a Rollstarnál, ugyanis a megújuló textilválaszték miatt legalább 50 féle lamellát kiárusítunk a készlet erejéig. Így akár negyedáron lehet gyönyörű szalagfüggönyünk!
Részletek a vásárról >>

Hogyan válasszunk napellenzőt?


Hajlamosak vagyunk az árat megjelölni döntő tényezőként, bármilyen kiadásról is van szó, de az is igaz, hogy többségünk megtapasztalta már, hogy nem mindig az olcsó az olcsó… Így van ez az árnyékolóvásárlással is, hiszen a barkácsáruházakban kapható egyennapellenzők később sok bosszúságot okozó kompromisszumokra kényszeríthetnek bennünket. Válasszuk az egyedi, méretre gyártott napellenzőt!

Jöjjenek a Rollstar tanácsai! >>

Pliszé szúnyogháló


Már egy ideje illik másképp gondolni a szúnyoghálóra, mint „összetákolt“ favázra feszített lyukacsos textíliára, hiszen az árnyékolástechnika magával hozta a szúnyoghálók technológiai fejlődését is. A tetszetős és strapabíró, akár a redőnnyel is egybeépíthető szúnyoghálók palettáját újabban a pliszé szúnyogháló színesíti, amely a Rollstar forgalmazásában is elérhető.

Milyen a pliszé szúnyogháló? >>

Napvitorla, a Rollstar legújabb családtagja

Az árnyékolástechnika utóbbi idők leglátványosabb újítása a napvitorla, amelyet kezdetben jobbára építészek alkalmaztak, de mint minden, ami szép, jó, praktikus, az trenddé válik. Különleges megjelenésének köszönhetően a napvitorla egyre többeket nyer meg magának, és immár a Rollstar is gyártja. De mit is takar valójában a napvitorla kifejezés?

Tudjon meg mindent a Rollstar napvitorláiról! >>

Hogyan árnyékol a környezettudatos ember?

Környezetünk védelme érdekében életünk több frontján is küzdhetünk. Egyre többen ismerjük fel, hogy gyakran nem pénz, hanem elhatározás, felelősségteljes tervezés kérdése, hogy mennyi energiát emészt fel az otthonunk. Igaz ez a lakótér temperálására is, amit nem csupán energiafaló berendezésekkel oldhatunk meg. Igen, az árnyékolástechnika ebben is segít.

Klimatizáljunk környezettudatosan! >>

KY, a napernyők új generációja


A napernyő a legnépszerűbb árnyékolótípus. Köszönhető ez a praktikumának, hiszen könnyen felállítható bárhol – kertben, erkélyen –, ott, ahol éppen szükségünk van rá, könnyen kezelhető. A Rollstar KY-Rimini és KY-Grande néven két vadonatúj napernyő-típust ajánl.

Még több az új KY-napernyőkről >>

Szekrényajtó pliszéfüggönyből

A pliszéfüggöny a belső árnyékolók között az a típus, ami – a szalagfüggönyhöz hasonlóan – különleges ablakformákra is elkészíthető, ráadásul a harmónikaszerűen redőződő textília dekoratív megjelenéséhez kétség sem fér.

A pliszéfüggöny egy újabb felhasználási módját jelenti, ha a klasszikus árnyékolási szerepköréből kilépve szekrényajtóként alkalmazzuk. Erre is mutatunk példát.
Pliszéfüggöny ajtóként >>

Szalagfüggöny lépcsőzetes lamellákkal is

Szalagfüggönnyel egyre több lakásban, irodában, közintézményben, szalonban találkozni, de fogadni mernénk, hogy még csak két hasonlót sem láttunk. Valóban, a szalagfüggöny az egyik legkreatívabb belső árnyékoló, ami úgy alakítható, ahogyan azt szeretnénk. A Rollstar partner az egyedi szalagfüggönyök megtervezésében és elkészítésében. Most mutatunk egy praktikus megoldást arra, mit tehetünk, ha a fűtőtest útban lenne a szalagfüggönynek.
Kíváncsi rá, hogyan oldottuk meg a feladatot? >>

Energiatanúsítvány és árnyékolás

Az energiatakarékosság, energiahatékonyság alapvető célkitűzés, fejlesztési szempont az építőiparban, ami egyrészt a Föld természeti forrásainak kizsákmányolása ellen hat, másrészt a gazdaságos, fenntartható épületek létrehozását célozza.
Tovább >>

Passzívház és az árnyékolók


Az előző hírlevelünkben az aktív házról szóltunk, és jeleztük: a passzívház a következő témánk. Nos, mára Európában több mint három millió négyzetmétert számlál a passzívházak területe, és elmondhatjuk: hazánk is egyre nagyobb mértékben járul ehhez hozzá.
A passzívházról, pontokban

Aktív ház és az árnyékolástechnika esete

Aki házépítésre adja ma a fejét, és beüti a keresőbe, milyen a jó ház, hogyan építkezzünk, akkor biztos, hogy nem kerüli el a passzívház, és újabban az aktív ház fogalmakat. Mi most a kevésbé ismert aktív házzal foglalkozunk, és leginkább azzal, mi dolga egy ilyen házon az árnyékolónak?

Árnyékoljunk aktívan! >>

Merjünk egyéniséget adni otthonunknak, irodánknak!

Legyen egyedi, tűnjön ki a tömegből! – minden csatornából ez érkezik hozzánk. Na, nem kell elrugaszkodni magunktól, a környezetünktől, de valóban érdemes elgondolkozni azon, mit tehetünk azért, hogy minden ügyfél emlékezzen ránk, aki nálunk járt, és minden vendégünk érezze azt az atmoszférát otthonunkban, ami mi magunk vagyunk. Talán nem is sejti, milyen kifejező erővel bír egy jól eltalált árnyékoló?!

Most megmutatjuk! >>

Bővítettük a pliszéfüggöny-választékunkat!

Azt már talán szükségtelen emlegetni, hogy a pliszé az egyik legsokoldalúbb belső árnyékoló: négyszögletes, kerek, háromszögű, tetőtéri ablakra egyaránt „rászabható“, és a széles és színes textilválaszték tovább növeli a variációk számát. A Rollstarnál már eddig is több mint ötvenféle pliszé között keresgélhettük az igazit, de csak eddig! A friss trendek ugyanis a kínálat frissítését hozták magukkal ősszel, ami azért is jó időzítés, mert divatosak és takarékosak is lehetünk egyszerre. Hogyan?

Megújult pliszéválaszték, kedvező áron >>

Védőrácsot a víkendházra!

Az idő őszbe fordultával a nyári lakok, családi víkendházak háza táján is megkezdődnek az őszi munkálatok. Legtöbbször a kert téli felkészítésében gondolkozunk csak, pedig nem elég a gyümölcsfákat védeni a fagytól, a ház is védelemre szorul. És mivel egy épület legvédtelenebb pontjai az ablakok, az üvegfelületek, ezek betörésbiztossá tétele az elsődleges feladatunk. Vagyis szereltessünk védőrácsot a víkendházra!

A Rollstar biztonságos védőrácsairól! >>

Csíkokból roletta? Miért ne?!

Egy újabb élő példát hozunk arra, hogy amikor már azt hinnénk, minden létező variáció megszületett rolettára, napernyőre, redőnyre, akkor egy új egyedi igény új megoldást szül - és ez most a csíkos roletta. Mert mit tehetünk akkor, ha a maximális 3x3 méteres méretű roletta nem elegendő? Válasszunk ki néhány nekünk tetsző színárnyalatú rolettatextíliát, és készíttessük el egyedi árnyékolónkat a Rollstarral!

Csíkokból, kreatívan, rolettát! >>

Motoros, alakos pliszé

„Ilyet csak külföldi moziban láttam eddig“ – talán ezzel a mondattal érzékeltethető leginkább annak a pliszéfüggönynek az újszerűsége, amelyet az Erzsébet-híd lábánál, a Ferenciek terén felújított irodaépület kupolájába készített a Rollstar. A motorizált, alakos pliszéfüggöny a több mint húsz éve működő Rollstar legújabb „gyermeke“.

Mire képes a pliszéfüggöny? >>

Rollstar motoros szalagfüggöny a magasban


Ha feltennénk a kérdést: milyen építőanyagoktól lesz modern egy épület, az üveg dobogós helyen állna. Egyre több családi házat terveznek hatalmas ablakokkal, bevilágítókkal, üvegfallal, az irodaházakról nem is beszélve! Az üveg pedig különleges helyzetet teremt: gyönyörű kilátást enged, és csak úgy árad be rajta a napfény, ami azonban zavarhatja a lakók és a dolgozók komfortérzetét. Tehát árnyékolni kell! A magasban is! De hogyan?

Távirányítós szalagfüggöny a megoldás >>

Ötcsillagos árnyékoló – hotelbe és otthonra


Álmodhatunk-e hasonló árnyékolóról, mint amilyen Budapest egyik luxusszállodájának kültéri éttermi részét árnyékolja?! Igen, ha a Rollstarhoz fordulunk árnyékolástechnikai kérdésben! Persze a helyszíni felmérés alapján ajánlja nekünk a Rollstar, hogy a házat, erkélyt milyen árnyékolóval optimális ellátni. Meglehet ugyanis, hogy több árnyékolótípus „összeházasítása“ jelenti a megoldást, ahogyan a Four Seasons hotel esetében is…

Hogy készült az ötcsillagos árnyékoló? >>

Napellenző, napernyő… - ez itt a reklám helye!

Mint tudjuk: reklámból sosem elég, és miért ne kötnénk össze a kellemeset a hasznossal? A napellenzők, napernyők, buraernyők alatt nem csak hűvösre találunk, de ponyvájuk reklámfelületként is értékes. A Rollstarnál készülő, egyedi árnyékolástechnikai termékeket üzletünk, szalonunk, éttermünk logójával, szlogenjével is ellátják nekünk a szakemberek, hogy már messziről hirdethessük magunkat.

Szitázás, címfestés, digitális nyomás a Rollstarnál >>

Napárnyékolók öntisztuló ponyvával

CseppJóllehet, a kültéri napárnyékolók nem igényelnek különösebb karbantartást, a tisztításukhoz pedig elegendő egy locsolótömlő, mégis feladatot ad nekünk. És mi van akkor, ha a sokadik emeleten lévő erkélyünk napellenzőjét tisztítanánk meg? Az mégsem lehet, hogy kihúzzuk a fürdőszobából a slagot...

A professzionális megoldást az öntisztuló ponyvák jelentik, amelyeket az eső egyszerűen tisztára mos.

Öntisztuló ponyvák a Rollstarnál! >>

Rialto: az új napernyő

A napernyő az egyik legnépszerűbb külső árnyékoló, nem érdemtelenül. Létezik belőle kerek és szögletes ponyvával készült változat, van, ami fix talpakat kap, és van, amelyik alatt ott és akkor hűsölhetünk, amikor akarjuk, hiszen mobil. De ez nem minden! Itt a Rollstar „bólogató“ napernyője, a Rialto, ami egy új funkcióval teszi még komfortosabbá a kültéri használatot.

Mit tud a Rialto napernyő? >>

Rollstar a Facebookon!

Lájkolni, azaz tetszésünket kifejezni, és csatlakozni egy ismerőshöz, egy jó ügyhöz, egy szimpatikus céghez ma nagy "őrület". Titka bizonyára több is van. Amiért a Rollstar úgy érezte, hogy a Facebookon a helye, az az interaktivitás, közvetlenség, amit csak az online jelenlét kínálhat.

A Facebook az a közösségösszekovácsoló hely, ahol mindenki megoszthatja a tapasztalatait, kérdezhet, ha büszke a saját árnyékolójára, a többieknek is megmutathatja. A Rollstar pedig tanácsokat ad, megosztja velünk, milyen ma egy divatos duettfüggöny, mennyit spórolhatunk alumínum redőnnyel...

>> És ez még nem minden! Tetszik a Rollstar

Tavaszi nagytakarítás: a napellenzőt se hagyjuk ki!

Hosszú volt a tél, de az egyre gyakrabban előbukkanó napsugarak az embereket is kicsalják a négy fal közül. Itt a tavaszi nagytakarítás ideje kinn is, amikor a téli álmukat alvó kerti bútorokat, árnyékolókat is előkészítjük a szezonra. Mert nincs annál bosszantóbb, amikor "éles helyzetben" jövünk rá, hogy a napellenzőn csúnya foltok éktelenkednek, vagy éppen a madarak céltáblájává vált a ponyva. Nos, ezt megelőzendő, tekerjük ki a napellenzőt, és ellenőrizzük a ponyvák tisztaságát. Tekintve, hogy a napellenző ponyva speciális felületkiképzést kapott a gyártás során, tudnunk kell, hogyan tisztíthatjuk, és mikor jelent egyetlen megoldást a ponyvacsere.

>> Ponyvatisztítási tanácsok a Rollstartól

Pliszéfüggöny, kétirányú működéssel


A pliszéfüggöny hallatán egyre többek előtt jelenik meg a kép a harmonikaszerűen záródó belső árnyékolóról. Nem csoda, hiszen ez az az árnyékoló, amely egyetlen nyílászárótípustól sem „jön zavarba”. Pliszéfüggöny kerülhet tetőtéri ablakra, boltíves, trapéz vagy háromszög alakú ablakra, télikert vízszintes üvegfelületére. És itt jön a „csavar”, a két irányból (föntről és lentről) le- és felhúzható pliszéfüggöny, amelyet a Rollstar – a többi árnyékolástechnikai termékeihez hasonlóan – méretpontosan, helyszíni felmérést követően gyárt le, majd szerel fel.

>> Bővebben

Alumínium redőny, stílusos színekben

Ha hosszú távra gondolkozunk, biztonságosan működő, a nap melegétől és a zord időjárástól, a hidegtől, széltől egyaránt védő külső árnyékolót keresünk, akkor az alumínium redőny a megoldás. Ha már látjuk magunk előtt az egyenszínű, leggyakrabban fehér alumínium redőnyökkel felszerelt ablakokat, akkor közelében sem járunk annak a lehetőségnek, amit a színes alumínium redőnyök stílusgazdagsága jelent.

>> Bővebben

Egész évben árnyékoljunk! – ergonomikus gondolkodás


Jóllehet vénasszonyok nyara van, és jólesik a nap simogató melege, de a vakítása nem. Ugyanígy szép a havon megtörő napsugarak csillogása, de a vakítása nem. Tehát a fény szabályozása ezen időszakban és az előttünk álló téli hónapokban is ugyanolyan fontos, mint nyáron. Emellett az is szempont, hogy olyan árnyékolókkal szereljük fel az ablakokat, ajtókat, amelyekkel begyűjthetjük a nap melegét, de a hővédelemről is gondoskodhatunk.

>> Bővebben

Szalagfüggöny: árnyékol, dekorál, reklámoz

szalagfüggönyszalagfüggöny
Nem túlzás azt állítani, hogy a szalagfüggöny a legkreatívabb belső árnyékoló, amit ma ismerünk. „Eredeti" funkcióját, az árnyékolást úgy képes ellátni, hogy közben felhasználhatjuk dekorációs célokra, sőt, reklámhordozóvá is válhat. Hogyan? A Rollstar a digitalizált motívumokat, logót, feliratot, képet nyomtat a szalagfüggöny lamelláira. Lehet ez egy fűszercsokor fotója a konyhába, és lehet több méteres, hatalmas cégreklám, de egy eseményt népszerűsítő, dekoráló „mozgókép" is.

>> Bővebben

Milyen, ha mahagóni utánzatú?

műanyag nyílászáróműanyag nyílászáró
Műanyag nyílászáróra vonatkozik a kérdés, és röviden azt válaszolhatjuk: szép is, jó is. Szép, hiszen a hazai építési kultúra kedveli a meleg, mediterrán stílust, és jó is, hiszen a ház stílusához illeszkedő nyílászáró a műanyag kivitel minden előnyét tudja, miközben megtévesztésig hasonlít a mahagóni fára. Nem csoda, ha ezek az ajtók, ablakok, teraszajtók az építkezők, felújítók aktuális kedvencei!

>> Bővebben

Védőtetőt a napellenzőre!


Habár a napellenző ponyvája, szerkezete az időjárásnak ellenálló, a kültéri igénybevételhez mérten készül, mégis célszerű védőtetőt tenni a napellenző fölé. A Rollstar igyekszik is hangsúlyozni ezt a csekély többletberuházással járó, ám a napellenző élettartamát nagyban meghosszabbító technikai megoldást. Aktuálissá is válik védőtetőről gondoskodni most, hogy a napellenzőt az őszre készülve összetekerjük, és hagyjuk esőtől, majd hótól ázni.

>> Bővebben

Helyszíni felmérés? Megéri!


Elképzeltük, lelki szemeink előtt már látjuk is az új alumínium redőnyöket a házon, a napellenzőt a teraszon, a szép szalagfüggönyt a nappaliban… De mi a következő praktikus lépés? Vannak, akik mérőszalag után kapnak és méregetnek, és vannak, akik szakemberre bízzák mindezt. Pálcát törni egyik módszer felett sem célunk, de húsz év gyártói és kivitelezői tapasztalata mondatja velünk: Higgye el, megéri helyszíni felmérést kérni!

>> Bővebben

Védőrácsot, redőnyt a hétvégi lakra!


Az ősz beköszöntével a hétvégi házak, nyaralók egyre ritkábban látogatottak, már ami a tulajdonosokat illeti, biztosan. Azonban ez jó alkalom, időszak arra, hogy illetéktelenek látogatásukat tegyék, és értékeinktől megszabadítsanak bennünket. De nem kell ennek így lennie! A védőrács és az alumínum redőny jó szolgálatot tesznek, és a riasztóberendezések ideális segítőtársaivá is válhatnak. Hogy hogyan véd a rács, és mit tud a redőny?

>> Bővebben

Napellenzők automatizálása


A napárnyékolás technológiai vívmányai közül egyre többen tapasztalják meg az automatizálásban rejlő előnyöket. Ha a napellenzőnket szél- és fényérzékelővel ellátott automatika mozgatja, akkor nem kell aggódnunk, hogy a hirtelen kerekedett szél a leeresztett napellenzőben kárt tesz, míg mi távol vagyunk otthonunktól. Az érzékelő folyamatosan méri a fény- és szélértékeket, és a beállított értékeknek megfelelően mozgatja a napellenzőt.

>> Bővebben

Az árnyékolóm a reklámom


A napellenzők, napernyők, pergolák, buraernyők vagy roletták kettős célt szolgálhatnak, ha egy vendéglátóhelyiség, butik, szalon vagy üzlet használja napárnyékolásra. Amellett, hogy napvédelmet lát el, a ponyván megjelenő logó, szlogen, telefonszám már messziről hirdeti magát, és csalogatja a vendégeket. A Rollstar az egyedi gyártású árnyékolástechnikai termékeinek a ponyvájára többféle technológiával vállalja a megrendelt motívumok, információk megjelenítését. A szalagfüggönyt szintén használhatjuk reklámfelületként.

>> Bővebben

Napellenző akár 1,5 méteres elővászonnal


A Rollstar Classic Plus néven ismert napellenzőjének különlegessége az a maximum másfél méter hosszúságban rendelhető, leereszthető elővászon, amely mintegy „védőpajzsként" útját állja a közvetlenül betűző napsugaraknak és a szabad belátásnak. Ha ezt a napellenzőt választjuk, a teraszunk, erkélyünk és az árnyékolt helyiségek a legnagyobb hőségben is kellemes klímájúak maradnak.

>> Bővebben

Védőrács a garázson

VédőrácsVédőrács
Családi házak, társasházak gépkocsibeállóinak és nagy forgalmú garázsok lezárására nem egyetlen lehetőség a hermetikusan lezáró garázsajtó. A védőrács nem csak azért praktikus választás, mert a fénynek szabad utat enged, de azért is, mert jól szellőzik, így garantáltan nem marad benn a kipufogógáz. A védőrácsból tehát kitűnő garázskapu válik. De ezzel még nem értünk a védőrács előnyeinek a végére.

>> Bővebben

Buraernyő, a karakteres napárnyékoló

BúraernyőBúraernyő
A napsütötte Itália utcáin járva, turistaként nem csak arra lehetünk figyelmesek, hogy minden ablak „roskadozik" a virágoktól, de arra is, hogy az egyik legközkedveltebb kültéri árnyékoló a buraernyő. A karakteres küllemű buraernyő itthon is egyre népszerűbb. Nyáron véd a naptól, télen a hótól, ősszel az esőtől, praktikus a bejárati ajtó fölött, buraszerű formája körbefogja az ablakot, ajtót, így oldalról is véd.

>> Bővebben

Napernyő, a nagy klasszikus

napernyőnapernyő
Ilyenkor, nyáron sokkal színesebb a város képe: az erkélyeken, loggiákon megjelennek a tarka napernyők, és a kertek zöldjébe is szín vegyül. A napernyőt szokás az árnyékolás „klasszikusának" nevezni, és valóban az egyik legközkedveltebb kültéri árnyékoló. Legyen kerek vagy négyszögletű, mobil vagy fix talpon rögzített a napernyő, amelyet elképzeltünk, a Rollstar egyedi méretek és kívánság szerint elkészíti.

>> Bővebben

Pergola, avagy szoba a szabadban

pergolapergola
A napellenzők speciális formája a pergola, amelyek családi házak, illetve vendéglátó helyek kedvelt árnyékolója. Mitől speciális? Mert nagyméretű teraszokra, kertbe, szélfújta vidékeken is biztonsággal használható stabil szerkezetet kap a pergola. Akár 15 méter széles és 6 méter kinyúlású szerkezetben is megrendelhető a Rollstarnál. A sátras elrendezés alatt úgy érezhetjük magunkat, mintha egy szabadtéri szobában lennénk.

>> Bővebben

Zivatar ellen alumínium redőny

redőnyredőny
Jutott nekünk bőven a zord időjárásból az elmúlt hetekben. A hirtelen kerekedő szél, az égből leszakadó eső ellen sokan sokféleképpen védték otthonukat. Az alumínium redőny jó alternatívát kínál otthonunk legvédtelenebb felületei, az ablakok védelmére. A teljesen lehúzott redőnnyel óvhatjuk az üvegfelületeket a kopogó esőtől, jégtől, és mivel a zajvédelemben is szerepet vállal az alumínium redőny, a szél süvítését is „lehalkítja".

>> Bővebben

Szúnyogháló, a rovarok ellensége

SzúnyoghálóSzúnyogháló
Örülünk a természet ébredésének, mind szélesebbre tárjuk az ablakokat, hogy a melengető napsugarakat beengedjük. De velük együtt érkeznek a szúnyogok, rovarok is. A bosszantó kis repülő állatkák megzavarják nyugalmunkat, jobban szeretnénk kinn tudni őket. De hogyan? Szereltessünk szúnyoghálót az ablakokra, ajtókra. A Rollstar egy új típussal is készül a bogárinvázióra, egy olyan konstrukcióval, amely „hernyótalpakon" mozog.

>> Bővebben

UV stabil napárnyékoló ponyvák

napellenzőnapellenző
Kézenfekvő szempontjaink, a megbízható működés, időjárásállóság, esztétikus megjelenés mellé a ponyva minősége meghatározó tényezővé vált a napárnyékoló kiválasztásánál. A ponyvák UV stabilitása nem csak azért kiemelt kritérium, mert a napfény nem fakítja ki a ponyva színét, hanem azért is, mert megvéd bennünket – bőrünket, szemünket - a nap káros sugaraitól. A Rollstar ponyvái egytől egyig a svájci Rákliga Szövetség az UV 801 szabvány alapján bevizsgált textíliák.

>> Bővebben

Napháló, a kültéri árnyékoló

naphálónapháló
Az árnyékolás leghatékonyabb módja, ha már kinn, a nyílászárók előtt megálljt parancsolunk a napsugaraknak és ezzel a felmelegedésnek. Kitűnő megoldás az alumínium redőny, a zsaluzia. De mit tehetünk, ha kerülnénk a hideg fémet és a bezártság érzését? Válasszuk az energiabarát naphálót, vagyis a kültéri rolettát!

>> Bővebben

Elero motorizáció a betörők ellen


A télis sportok időszakában, de a mindennapok kiszámítható életritmusában is biztonságot nyújt, ha a külső árnyékolókat, az alumínium redőnyt, a védőrácsot, a rolettát az elero intelligens csőmotorokra bízzuk. A programozható vezérlésnek köszönhetően árnyékolóink akkor is mozgásban vannak a napszakoknak megfelelően, illetve a megadott időpontoknak megfelelően, ha nem tartózkodunk otthon.

>> Bővebben

Tervezzük meg árnyékolóinkat!


Az óév hangos búcsúztatásával együtt ez az időszak a csendes elmélyülésé, a tervezésé is, amikor elképzeljük a jövő évet. Van, aki építkezésbe fog, van, aki felújításban gondolkozik, a lényeg, hogy tervez. A tudatos gondolkodás már önmagában is félsikert jelent ahhoz, hogy ne később, a beköltözéskor, a munkálatok végeztével derüljenek ki a bosszantó hiányosságok. A siker másik feléhez a Rollstar árnyékolástechnikai eszközök és a Front-Tech műanyag nyílászárók mutatják az utat.

>> Bővebben

Pénz áll a házhoz - hőszigeteléssel

energiamegtakarítás
Bizonyára nem mondunk újdonságot azzal, hogy a ház leggyengébb pontjai hőszigetelés szempontjából a falak, a nyílászárók és a tető. Sokan mégis feláldozzák egyiket vagy másikat a költségtakarékosság oltárán. Tetemes összeget költenek a falak szigetelésére, és nem cserélnek nyílászárót, vagy a meglévőre nem szereltetnek külső árnyékolót. Pedig ezek kisebb beruházás mellett garantálnak energiamegtakarítást, amit az épülettermográfiai mérések is igazolnak.

>> Bővebben

Aluredőny = energiamegtakarítás

RedőnyRedőnyHabár a gáz- és a távfűtés olcsóbb lesz, minden bizonnyal a távfűtéses lakások lakói lesznek idén is a fűtésszezon legkiszolgáltatottabb fogyasztói, tudva, hogy az energiatakarékosság a legtöbb panelházról nem mondható el. Igaz ez sok téglaépületre is. A megoldás az alumínium redőny, amellyel mi magunk gondoskodhatunk lakásunk hővédelméről, energiagazdálkodásáról.

>> Bővebben

Ne dobja ki, átalakítjuk!

RolettaRolettaA Rollstar árnyékolástechnikai termékei méretpontos gyártást és kivitelezést jelentenek. Előfordulhat, hogy közbejön egy költözés, egy új bútor, ami miatt új szalagfüggönyt, rolettát, másik napellenzőt kell vásárolnunk. De nem szükséges! A Rollstar a megváltozott igényeknek megfelelően átalakítja a hibátlanul működő árnyékolástechnikai eszközeinket, és ezzel pénzt takarít meg nekünk.

>> Bővebben

Reluxa, az ismeretlen ismerős

reluxareluxaA belső árnyékolástechnikai termékek sorában az alumínium lamellás reluxa régóta kiemelt figyelmet kap, lakásba, családi házba és irodába egyaránt előszeretettel választják árnyékolóként. A reluxa felhasználási lehetőségei, működtetési módja, a lamellaválaszték színskálája igen sokrétű, ezért legtöbben ismeretlen ismerősként tekintenek a reluxára.

>> Bővebben

Védőrács hétvégi házunkra

VédőrácsVédőrácsA jó idő múltával egyre kevesebb időt töltünk hétvégi házunkban, az őszi munkák végeztével hónapokra magára hagyjuk. A Rollstar alumínium profilokból készült védőrácsai megvédik a ház legvédtelenebb felületeit, az ablakokat. A válság hozadékaként megszaporodott betörések ellen védekezzünk védőrácsokkal, amelyek teljesen leeresztett állapotban feltolhatatlanok!

>> Bővebben

Fix ablakok, külső üvegfalak árnyékolása

ablakablakAz üveghomlokzatok, üvegfalak, fix ablakok – utóbbi akár oldal- vagy felülvilágítóként –népszerű és látványos építészeti megoldások, amelyek ma irodaházak, sőt, a minimál stílus térnyerésével családi házak külső megjelenését határozzák meg. Érthető, hogy az árnyékolástechnikai termékek körültekintő megválasztása különösen fontos ott, ahol hatalmas üvegfelületek, ráadásul fixen beépített ablakok hatékony árnyékolását kell megoldani.

>> Bővebben

Napellenző ponyvacsere

NapellenzőNapellenzőA jól bevált, évekkel ezelőtt gondosan megválasztott napellenzőponyva is cserére szorulhat, ha az épületünk homokzatát átszínezzük, vagy ha üzletünk új arculatot kapott, vagy csak felfrissítenénk a megjelenését. Nem szükséges az egészet, vázastól, ponyvástól eltávolítani ilyenkor, hiszen a szerkezetre tisztítás után új ponyva kerülhet – új színben, akár kézi festett vagy szitázott felirattal is. A Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. méretre gyártott, minőségi ponyvákat kínál e célra.

>> Bővebben

Szalagfüggöny, emblémázva

szalagfüggönyszalagfüggönyIrodák, pénzintézetek, közintézmények előszeretettel választják a szalagfüggönyt árnyékolás céljából. A belső árnyékoló mellett nem csak a praktikus használat szól, hiszen a szalagfüggönyre nyomtatott embléma, céglogó, rövid reklámszöveg, vagy bármilyen fotó esztétikus reklámhordozóvá, vevőcsalogató dizájnelemmé teszi. Egyedi, digitalizált fotóval ellátott szalagfüggöny az otthonunkban is jól mutat.

>> Bővebben

Kültéri árnyékolás légkondicionáló helyett

zsaluziazsaluziaA kánikula ellen, házunk, lakásunk kellemes hőmérsékletének megteremtéséhez sokan választják a légkondicionáló berendezést. Az energiafaló megoldás környezetbarát és hatékony alternatívája a külső napárnyékoló: a redőny, a zsaluzia, a napháló vagy a napellenző. Mivel a belső teret melegítő napfény az üvegfelületeken, az ablakon, teraszajtón érkezik, napvédelemről is itt kell gondoskodnunk. Meglepő, de egy teraszajtón a belső térbe áramló meleg levegő közel tíz fokkal melegítené a szobát, ha nem gondoskodnánk árnyékolásról! Most ne a kültéri textilárnyékolókra fokuszáljunk.

>> Bővebben

Zsaluzia, a nyári meleg ellen

ZsaluziaZsaluziaA leghatékonyabb külső árnyékolóként számon tartott zsaluziát nem csak a svájciak pontosságával kidolgozott konstrukció tette népszerűvé. Nagy előnye, hogy használatával együtt gondoskodhatunk a megfelelő fényviszonyokról és a hővédelemről, az alumínium lamellák forgatásával a szabad kilátás és a szellőzés is megoldott.

>> Bővebben

Szúnyogháló ablakra, ajtóra

SzúnyoghálóSzúnyoghálóMár május elején arról cikkeztek, hogy elviselhetetlenül sok a szúnyog a Duna-parti településeken, és a Balatonnál is irtják a vérszívókat. Otthonunk, nyaralónk szúnyogmentes övezetté alakításának legbiztosabb módja a szúnyogháló alkalmazása. Hogy Önnek még nincs? Irány a Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. üzlete!

>> Bővebben

Egészséges napárnyékoló
ponyvák

NapellenzőNapellenzőA Rollstar komoly figyelmet fordít arra, hogy milyen ponyvákból készíti napárnyékolóit. Miért? Azért, hogy a simogató napfénnyel érkező káros sugaraktól, illetve azok egészségkárosító hatásaitól megóvja azt, aki Rollstar ponyva alatt keresi az árnyékot. Napellenző ponyváink elismert szakhatóságok által bevizsgáltak, bizonyítottan védenek a káros UV-B és UV-A sugarak ellen. Azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy bőrtípusunktól és hajszínünktől függően mennyi ideig tartózkodhatunk biztonságban a napon.

>> Bővebben

Napellenzőponyva világpremier

SivatagSivatag
Tágas teraszokon, falatnyi erkélyeken éppúgy elkel a napárnyékolás,amint beköszönt a verőfényes idő. A Rollstar világújdonsággal készül azidényre.Sattler naperllenzonyvák dizájn termékcsaládjának kizárólagosforgalmazójaként eddig ismeretlen arcát mutatja meg az árnyékolásnak, ráadásul 15 százalékkal csökkentett, bevezető áron!

>> Bővebben

Motoros árnyékolók

EleroEleroA Rollstar nem csak gyártója és forgalmazója az árnyékolástechnikaitermékeknek, de innovatív gondolkodó is a piacon. Ennek köszönhető,hogy évekkel ezelőtt felismerte az azóta egyre növekvő igényt amotorral ellátott, automatizált redőnyökre, napellenzőkre,garázskapukra. Így lett a német elero cég legjelentősebb hazaiképviselője. Most pedig megérkezett a ProLine2 vezérlőcsalád, amelyetvilágújdonságként emleget a világ négy sarka!

>> Bővebben

Árnyékolók különleges ablakokra

PliszéfüggönyPliszéfüggönyAz építészek előszeretettel "játszanak" az ablakokkal, hogy egyedi arculatot adjanak egy épületnek. Háromszög, trapéz, kör és boltíves ablakokat terveznek, amelyek igazán jól mutatnak, de rögtön felvetik a megfelelő árnyékolás kérdését. A választ a Rollstar reluxák és pliszé függönyök jelentik.

>> Bővebben

Belső árnyékolók tetőtérbe

PliszéPliszéReluxa, roletta, pliszé, duett. Mindannyian megfelelőek tetőtérinyílászárók belső árnyékolására is - különböző esztétikai ésfunkcionális megfontolásból, más és más küllemmel. A speciálisigényeket elsősorban a ferde síkú ablakfelület támasztja ezenárnyékolókkal szemben, vagyis az, hogy a ne hasaljanak be, az üveggelpárhuzamosan álljanak és mozogjanak.

>> Bővebben

Rollstar redőnykapuk

RedőnykapuRedőnykapuA mindinkább a racionalizálásra törekvő építészeti megoldások a garázskialakításában, és ezzel együtt a garázskapugyártás területén is nyomothagynak. Redőnykapuval a szorosan egymást követő beépítések, a keskenyutcák okozta helyszűkét praktikusan feloldhatjuk: a kapu nyitása észárása, a billenő konstrukcióval ellentétben, nem igényel külön teret,mivel lamellái redőnyszerűen tekerednek fel.

>> Bővebben

A szellőztetés fontosságáról

Anélkül, hogy megfeledkeznénk a szellőztetés egészségünkre gyakoroltjótékony hatásáról, szakmai megközelítésünkben a műanyag nyílászárók jóhírén esett "foltról" szólunk. Ugyanis rögtön leszögezhetjük: apárásodásért, penészesedésért nem a műanyag ablakok okolhatók, hanem amegfelelő és rendszeres szellőztetés hiánya.

>> Bővebben

Termosztát, zsaluzia - két jóbarát


A minap az egyik ismerősöm arról panaszkodott, hogy tél ide, vagy oda, a napsütés hatására "megbolondul" a fűtése, pontosabban nem kapcsol be a lakás hőmérsékletét szabályozó termosztát. De mi lehet az oka? Egyszerű: olyan helyre szerelték fel, ahová kellemesen elérnek a téli nap sugarai, és melegítik. Mi lehet a megoldás, ha nem akarjuk újraterveztetni a rendszert, és feldúlni otthonunkat? Az alumínium zsaluzia.

>> Bővebben

Cseréljük ünnepi színekre a szalagfüggöny lamelláit

SzalagfüggönySzalagfüggönyA karácsony az ünnepek legnagyobbika, amelynek hangulatát otthonunkdíszei emelik. Szalagfüggönyünk is dekoratív látványelem lehet, nemkell mást tennünk, mint néhány lamella kicserélésével felfrissíteni amegjelenését. Többszázféle színű lamella közül választhatjuk ki anekünk tetszőt, ráadásul december 1-jétől Línea néven újlamellacsaládot üdvözölhetünk a Rollstar kínálatában.

>> Bővebben

Védőrácsok az ablakokra

VédőrácsVédőrácsEgyre többen kötelezik el magukat a színvonalas lakberendezés mellett, de arra kevesen gondolnak, hogy mindezt megvédjék az illetéktelenektől. A téli hónapokban a hétvégi házat is elhanyagoljuk, legtöbbször tavaszig magára hagyva áll. Az épületek leggyengébb "védőbástyái", az ablakok speciális figyelmet érdemelnek, a Rollstarnál is. A cég forgalmazásában kapható védőrácsok ablakaink védőangyalai lesznek.

>> Bővebben

Biztonságban, redőnyautomatizálással

CsőmotorCsőmotorA közelgő ünneppel együtt járó nagy családi látogatások idején,szilveszterkor és a síszezon kellős közepén sokan kelnek útra.Leengedik, vagy épp "félárbocra" engedik a redőnyöket, és napokig,hetekig magukra hagyják otthonukat, értékeiket. A Rollstar intelligensvezérlőegységgel felszerelt redőnyei segítségünkre sietnek abban, hogya betörőket távol tartsuk lakásunktól.

>> Bővebben

Ősz az ablakban - szalagfüggönnyel

SzalagfüggönySzalagfüggönyA ősz hangulatát az ablak mindkét oldalán élvezhetjük a Rollstar szalagfüggönyeivel!Az áttetsző csipkefüggöny és a sötétítő előnyeit magában egyesítőszalagfüggöny lamellaszíneivel ízlésünknek, kreativitásunknak engedve játszhatunk.

>> Bővebben

Spóroljon aluredőnnyel!

RedőnyRedőnyNem csupán a házunk homlokzati képét teszi vonzóbbá egy jólmegválasztott aluredőny, de a téli hónapokban a hővédelem területén isjó szolgálatot tesz. Számokban kifejezve: a zárt redőny régi épületekesetén is 40 százalékkal csökkenti az energiaveszteséget. De a modernablakokkal felszerelt és az alacsony energiaszükségletű házaknál is 25százalékkal javítja a hőszigetelést.

>> Bővebben

Betörésvédelem, alumíniumredőny

Betörésvédelem3Betörésvédelem3A redőrségi statisztikákban a betőrések száma viszonylag állandó. A betörőkegyharmada azonban feladja tervét amennyiben extra akadályba ütközik pl.feltolásgátlóval felszerelt alumínium redőny nehezíti akcióját. Épp ezért sokanleeresztett redőnyökkel indulnak nyaralni. Azonban ennek is meg lehet a magahátránya.

>> Bővebben

Többet ésszel, mint légkondigéppel

zsaluziazsaluziaA 2007 évi kánikula hőmérsékleti adatai inkább lázra, mint levegőhőmérsékletre hasonlítottak: 38,7 fok aztán 39,9 fok sőt 41,9 fok- az ember lázcsillapítóért nyúlna, ha nem tudná, hogy csak a hőmérőről olvastuk le ezeket.

A hőségriadó napjai alatt lakásunkban ennek ellenére a hőmérséklet mindössze 26 fokig emelkedett, mesterséges hűtés, légkondicionálás nélkül.

A belépő vendégek első mondata: de jó hűvös a lakásotok, van légkondicionálás?

>> Bővebben

Egyedi szalagfüggöny

egyedi szalagfüggönyegyedi szalagfüggönyA szalagfüggönyök ma már az irodák elengedhetetlen berendezési tárgyai. Alamellák forgatásával a napjárásának megfelelően igény szerint szabályozható afény, akár teljesen ki is zárható. A szalagfüggöny azonban több is lehet, mintcsak egy praktikus árnyékoló, hísz kiváló reklámhordozó. A cég imidzséterősítheti a tárgyalóban vagy az ügyfélváróban a szalagfüggönyre nyomtatottcég embléma, szlogen. A kirakati szalagfüggönyre nyomtatott fotó pedigvevőcsalogató lehet.

>> Bővebben

Selyemfényű napellenző

A tavasz a megújulás évszaka. A Rollstar Árnyékolástechnikai Kft életében is áprilistól mindig egy új korszak kezdődik. Ilyenkor választékunkat kibővítjük, felfrissítjük. Napellenző ponyvaválasztékunk, ami eddig sem volt csekélynek mondható (kb. 150 féle textil) a magyar piacon eddig alig ismert különleges selyemfényű, UV stabil, még hatékonyabb vízlepergető képességgel rendelkező poliészter alapanyagú textillel bővült.

Német textilgyártó partnerünk 2007-ben nagy sikert aratott újdonságával hazájában. Reméljük a magyar piacon is sikeresnek bizonyul majd ez az életvidám, örömet sugárzó egyedi textilcsalád.

>> Bővebben

Napernyő

Logisztikai, hőtechnikai és esztétikai kihívásoknak egyaránt tökéletesen megfelel a napernyő, így a legpraktikusabb kültéri árnyékolóként vonult be a köztudatba. A KY-Rimini, a gigantikus KY-Grande és az állítható fejű, oldalkaros Rialto, a Rollstar egyedi gyártásban készülő napernyői komfortosabbá teszik a mindennapokat.

Látványtervező

A Rollstar Kft-nél jól tudjuk, milyen nehéz a választás. Nap, mint nap szembesülünk a problémával, hogyan is lehetne a legoptimálisabb színösszeállítást megtalálni. Színek a falon, a bútorokon és az egyéb kiegészítőkről még nem is beszéltünk. Különösen nehéz a döntés, ha nem új építésről van szó, hanem egy már meglévő környezetbe kell elhelyezni árnyékolóinkat. A magunk módján próbálunk Önnek segíteni azzal, hogy egy kreatív tervezővel elhelyezheti a termékeket a megfelelő színösszeállításban, a megfelelő térbe. A világ összes színét ki tudja keverni, amit mi sajnos nem mondhatunk el magunkról. De az általunk használt színek is megtalálhatók a palettán.

Color

Akár 80 %-kal csökkenhet egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia napellenző alkalmazása révén. Egy helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, kíváló fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28 Celsiusfok alatt maradhat.

Partner napellenző

Akár 80 %-kal csökkenhet egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia napellenző alkalmazása révén. Egy helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, kíváló fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28 Celsiusfok alatt maradhat.

Classic

Classic napellenzőClassic napellenzőAkár 80 %-kal csökkenhet egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia napellenző alkalmazása révén. Egy helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, kíváló fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28 Celsiusfok alatt maradhat.

Tovább a Classic napellenzőhöz >>

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.