A felülvilágító, a Nap és a napvitorla

Minden éremnek két oldala van, miért ne lenne a bevilágító ablak is egyszerre áldás és átok?! Árad a fény felülről, ami jó, de a meleg idő beköszöntével forró katlanná válhat a beltér. Árnyékolóért kiált a probléma! A napvitorla új szerepkörben, beltéri árnyékolóként is jól teljesít.

Ma már a Mile Kft. kőbányai bemutatótermének dolgozói, valamint a villamos cikkek nagykereskedelmével foglalkozó cég partnerei is tapasztalják, mennyivel jobb a hatalmas beltér levegője, amióta a bevilágító üvegkupolán át érkező napsugaraktól napvitorla védi őket. A lapos tetőkbe tervezett felülvilágító ablakok, üvegkupolák nagy szerepet kapnak akkor, ha homlokzatoktól elzárt tereket kell napfényessé és szellőztethetővé tenni. Igen ám, de a bevilágítók a természetes fénnyel együtt annak melegét is közvetítik. A probléma tehát adott: hatalmas - a fenti bemutatóteremben 30 négyzetméteres - üvegkupola árnyékolása, stabil felszerelése a magasban.

A Rollstar napvitorlát, négyszögletű napvitorlát gyártott az óriási üvegfelület alá, újabb példát mutatva a napvitorlák ezerarcú felhasználási lehetőségére.

Amióta a napvitorla felkerült az üvegkupola alá, kellemes klímában dolgozhatnak a bemutatóteremben, és ez a látványnak sem utolsó napvitorla fogadja az üzletbe betérőket. A napvitorla harminc négyzetméres üvegfelületet árnyékol úgy, hogy nem zárja el teljesen a belteret a természetes fénytől, megakadályozza a levegő túlmelegedését, megszűri a káros UV-sugarakat, ugyanakkor a szellőztetésben is partner.

A napvitorla jellegzetes, légies megjelenését a kissé homorúan ívelt ponyvatextília adja. Ahhoz, hogy mégis kellően feszes maradjon, csakis pillekönnyű ponyvatextilt választhatunk. A ShadeNET mikrohézagos textília négyzetmétere mindössze 230 grammot nyom, vagyis ennek az óriási napvitorlának a ponyvája alig nyom hét kilót! A napvitorla rögzítéséhez a mennyezeti acélszerkezet volt a segítségünkre, ezekhez rögzítettük a textilfeszítőket. A napvitorla új szerepkörben, bevilágító ablak beltéri árnyékolójaként is jelesre vizsgázott, megcsillantva az érem pozitív oldalát.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.