Alumínium redőny - A németeknél kötelező!

A nemrégiben lezajlott németországi választások kapcsán újra fókuszba került az ország. Mi mi mást is tehetnénk, mint árnyékolástechnikai szempontból rámutatni, hogy miért is kapta „Merkel Mutti” hazája a precíz, takarékos, józanul mérlegelő jelzőket. Igen, a németeknél kötelező az alumínium redőny!

Ha egy ország népéről a precizitás, a jó értelemben vett takarékosság, a hosszú távú gondolkodás híre száll, azon érdemes kicsit elmélázni. És azon is, hogy Németországban már hosszú ideje nem épülhet családi ház és középület sem alumínium redőny nélkül! Egyszerűen nem kapnak építési engedélyt, ha nem szerelik fel külső árnyékolóval az ablakokat. Az is igaz, hogy szinte minden házon látni alumínium redőnyt, tehát nem csupán az előírás „kényszere” érvényesül. Sokkal inkább az a felismerés, hogy az alumínium redőny gazdaságos, energiatakarékos, komfortos, látványos és biztonságos árnyékolástechnikai eszköz. Lássuk szép sorban a jelzőket, és ami mögöttük van!

Az alumínium redőny gazdaságos, több megközelítésben is. Gazdaságos egyrészt azért, mert már a tervrajzon tökéletesen tervezhető, így az építkezők ütemezni tudják a beruházást. (Pozitív hozadéka az új építésnek, hogy vakolható tokrendszrű árnyékolóval láthatatlanná válik a redőnytok, kicsit sem nyúlik le az ablakfelületre.) De gazdaságos azok számára is, akik korszerűsítésben gondolkoznak, mert az alumínium redőny már megépült házak, lakások ablakaira is bármikor fölkerülhet - ez esetben a külső tokos változat. A gazdaságos beruházás-tervezés mellett persze akkor érhető tetten leginkább az alumínium redőny gazdaságossága, amikor az energiatakarékosságról beszélünk.

Az aluredőny ugyanis olyan, mint egy univerzális, 21. századi páncélos katona, amelynek a hővédelem a legfontosabb feladata. Az alumínium redőny télen kinn tartja a hideget, nyáron pedig a meleget, és nem is akárhogy! Még a jól szigetelő, új nyílászárók esetén is mintegy 15-20 százalékos hőveszteség alakulhat ki az üvegfelületeken - régi ablakok esetén akár 40 százalék is lehet a veszteség -, amit a lehúzott hőszigetelő alumínium lamellás redőnyök nem hagynak! Energiát és ezzel pénzt takarítanak meg nekünk.

Ha pedig nem sugárzik az ablakokon át a hideg, és nem illan el ugyanott a beltér melege, az nagyban növeli a komfortérzetünket. Az alumínium redőny nyújtotta emelt komfortot, kényelmet a működtetés motorizálásával még fokozhatjuk. A Rollstar méretpontos gyártású aluredőnyeit elero csőmotorok és automatikák mozgatják. Az elero a német piac első számú márkája az árnyékolástechnikai eszközök mozgatásában, amit nap mint nap élvezhetünk az otthonunkban. Az időérzékelővel ellátott, előre programozható redőnymozgatással napcsapdaként is használhatjuk télen az aluredőnyt: nappal, amikor süt, az ablakokon át érkező napsugarakat benn tarthatjuk, ha alkonyatkor automatikusan leereszkedik a redőny.

A redőnyautomatizálás további előnye a betörésvédelem, hiszen kedvünk szerint beprogramozva a redőnymozgatást, könnyen megtéveszthetjük a nem kívánt látogatót. Persze a betörésvédelem már ott kezdődik, hogy a masszív alumínium profilok teljesen leengedve feltolhatatlanok, amit külön feltolásgátló beépítésével tovább tökéletesíthetünk.

És nem utolsósorban az alumínium redőny látványos. Mivel egész évben, minden évszakban használjuk az aluredőnyt, a funkció mellett a dekoratív megjelenés is lényeges kérdés. A Rollstarnál a RAL színskála több száz színéből választhatjuk meg az alumínium lamellák és lefutó sínek színét, hogy az harmóniába kerülhessen a vakolat színével, stílusos megjelenése már messziről látsszon. A tervezésben az online látványtervezőnk is a segítségére lehet.

A németeknél már kötelező, a Rollstar pedig melegen ajánlja az alumínium redőnyt!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.