Aluredőny = energiamegtakarítás

Habár a gáz- és a távfűtés olcsóbb lesz, minden bizonnyal a távfűtéses lakások lakói lesznek idén is a fűtésszezon legkiszolgáltatottabb fogyasztói, tudva, hogy az energiatakarékosság a legtöbb panelházról nem mondható el. Igaz ez sok téglaépületre is. A megoldás az alumínium redőny, amellyel mi magunk gondoskodhatunk lakásunk hővédelméről, energiagazdálkodásáról.


RedőnyRedőnyAz alumínium redőny, mint külső árnyékolástechnikai eszköz egyszeri, hosszú távra szóló befektetés, amely akár egy év leforgásával behozza az árát azzal, hogy télen a fűtést, nyáron a hűtést tekintve energiát spórol meg nekünk. Számokban kifejezve: az alumínium redőny régi épületek esetén 40 százalékkal csökkenti az energiaveszteséget télen, de a modern ablakokkal felszerelt és az alacsony energiaszükségletű házaknál is 25 százalékkal javítja az aluredőny a hőszigetelést. Nem elhanyagolható előnye továbbá, hogy egyúttal a hangszigetelésben, a betörésvédelemben és a viharkárok elhárításában is komoly szerepük van. A Rollstar alumínium redőnyök méretpontosan, helyszíni felmérést követően gyártott külső árnyékolók, így biztosított a hibátlan és kényelmes redőnyműködtetés.

De hogyan is működik és spórol energiát az alumínium redőny?
Az aluredőny védőtokjából leereszkedő, oldalról egymásba csúsztatott alumíniumlamellák tökéletesen lezárják az ablak- és ajtónyílásokat. A lamellák oldalvezető dugói nem hagyják szétcsúszni a redőnyt használat közben. A hófúvásnak, erős szélnek is kiválóan ellenállnak, hisz az extrudált alumínium vezetősínekbe rugalmas gumitömítések kerültek, ami nem csak a stabil, de a csendes működést is segíti.

A Rollstar a külsőtokos alumínium redőny mellett vakolható vagy belsőtokos redőnyt is gyárt egyedi méretekben. A külső tokban lefutó aluredőnyt bármilyen ablaktípusra, régi házakon és meglévő szemöldöktok esetében is, az ablak cseréje nélkül, utólag is felszereltethetjük. Az Alukon külsőtokos alumínium redőny nem ismeri a tokon keresztüli energiaveszteséget, mivel az ablak külső felére felszerelt tok hődinamikai szempontból a belső tértől független. Ha habbal töltött alumínium palástot választunk, akkor a hőszigetelés még jobb hatásfokú az ablak és az alumínium redőny között kialakuló légrés miatt.

A Rollstar vakolható tokrendszerű alumínium redőnyökre már az épület tervezési fázisában gondolni kell, hiszen az a lényeg, hogy a redőnytok a vakolás után láthatatlanná váljon. Egyfajta hőszigetelőként funkcionálnak, és figyelemre méltó energiamegtakarítást produkálnak. Ha vakolható tokos alumínium redőnyt szeretnénk, érdemes a Rollstar szakembereit is bevonni a tervezésbe, hiszen a ház szigetelőanyagának a vastagsága és egyéb, a későbbi kényelmes használatot befolyásoló tényezőre is oda kell figyelni az aluredőny pontos megtervezéséhez és gyártásához. Nem kell attól tartanunk, hogy meg kell bontani a homlokzatot esetleges meghibásodás miatt, mivel egy külső szervizfedélen keresztül javítható az alumínium redőny.

A Rollstar, felismerve, hogy az aluredőnyök a homlokzattal, a környezettel harmonizálva mutatnak a legjobban, gazdag színskálával gyártja redőnyeit. Az esztétikus megjelenés mellett kulcsfontosságú, hogy a kültéri igénybevételt állják az alumínium redőnyök, hiszen az energiamegtakarításnak is így tudnak megfelelni. Ezért az alumínium redőnyök UV-stabilizált, hidegnek-melegnek, szélnek, csapadéknak ellenálló szerkezettel és lamellákkal készülnek.
Az energiamegtakarításban az alumínium redőny jó barátja az elero motoros működtetés. Az alu lamellákat ugyanis nem csak hevederrel, kardáncsuklós hajtóművel, de elero motorral is működésbe hozhatjuk. Az intelligens AstroTec időkapcsolóval felszerelt alumínium redőnyökhöz hozzá sem kell nyúlnunk: a vezérlő napfelkeltekor felhúzza az árnyékolókat, és leereszti napnyugtakor. Ezzel pedig az ablaküveg és a redőny közötti levegő szigetelő erejét optimálisan kihasználhatjuk.

Az energiamegtakarítás, vagyis a fűtési költség csökkentése tehát a kezünkben van: szereltessünk Rollstar alumínium redőnyöket a nyílászárókra!


Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.