Motoros, alakos pliszé

„Ilyet csak külföldi moziban láttam eddig“ – talán ezzel a mondattal érzékeltethető leginkább annak a pliszéfüggönynek az újszerűsége, amelyet az Erzsébet-híd lábánál, a Ferenciek terén felújított irodaépület kupolájába készített a Rollstar. A motorizált, alakos pliszéfüggöny a több mint húsz éve működő Rollstar legújabb „gyermeke“.

A pliszéfüggöny erőssége az „alkalmazkodó képessége“, amiről egyre többen győződnek meg az évek folyamán. A pliszéfüggöny a szokványos, négyzet alakú nyílászárók mellett a különleges formájú, boltíves, trapéz, körablakok belső árnyékolására is kitűnő. A tetőtéri ablakok esztétikus és ablakra simuló árnyékolójaként szintén a pliszéfüggöny említhető – a roletta mellett –, és a télikertek vízszintes, illetve döntött üvegfelületeinek a napvédelmére is jó választás a pliszé.

A harmónikaszerűen nyíló és záródó pliszétextília különösen látványos, elegáns megoldás, ezért családi otthonok és exkluzív irodák napárnyékoló eszközeként egyaránt népszerű. Attól függően, hogy mi a célunk a pliszéfüggönnyel, választhatunk áttetsző, hővisszaverő külső felülettel ellátott és sötétet adó textíliák közül is, amelyekről érdemes tudni, hogy szennytaszító kivitelük miatt nem csupán szépek, de praktikusak is.

De hogyan is épül fel egy pliszéfüggöny? A textília két oldalán egy-egy zsinór fut végig, amely a pliszé tartásáról gondoskodik. Így lehet, hogy a tetőablak ferde vonalát is tökéletesen, „behasalás“ nélkül követi lehúzott állapotban a pliszé. A textil két vége egy-egy alumínium profilba csúsztatott műanyag profilban végződik, amelyet olyan színben is kérhetünk – az alapáras fehéren túl -, ami a legjobban passzol az ablakkerethez, vagy a választott textíliához. Ezzel teljesen személyre szabható a függöny. Újabban a kétirányú gyűjtéssel működő pliszéfüggönyök mellett is egyre többen döntenek, amikor is a textíliát felülről és alulról is mozgathatjuk, így követhetjük a napfény beesési szögét és árnyékolhatjuk kellemesen a belteret. A pliszéfüggöny mozgatására ugyancsak több lehetőségünk van: szóba jöhet a zsinór, a fogantyú, a gyöngylánc, a rúd és a motorizáció.

Abban a Ferenciek terén felújított irodaházban, ahol a fotók készültek, egy újabb kihívás várt ránk: a kupola árnyékolása. Itt aztán tényleg szükség volt a pliszéfüggöny „alkalmazkodó képességére“, hiszen az ablakok osztottak, magasak, ráadásul a szélsők trapéz alakúak. (És szükség volt a milliméterpontos méretvételre, a gondos tervezésre és gyártásra is, ami nélkül nincs jó és szép árnyékoló.)

A végeredményről árulkodó fotók magukért beszélnek: íme, a motorizált, alakos pliszéfüggöny a Rollstartól!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.