Árnyékoló csiki-csuki

A Tervlap építészeti magazin honlapján vicces, ugyanakkor gondolatébresztő videóra találtunk, amelyet megosztunk Önnel! Egy hatalmas kollégiumban az ablakokkal és árnyékolókkal játszottak a bentlakók, és jelenítettek meg a csiki-csukival különféle ábrákat, szívformát, geometrikus alakzatokat. Nézze meg velünk, és beszéljünk egy kicsit a téli csiki-csukiról: a szellőztetésről és az árnyékolók okos működtetéséről.

A redőnyautomatizálás kapcsán már kitárgyaltuk, hogy a fényérzékelővel (is) ellátott redőnymozgatás a pénztárcánkra és komfortérzetünkre egyaránt jótékonyan hat. Utólag is felszereltethető a redőnyeinkre, aminek a szakszerű megtervezésében és kivitelezésében a Rollstar felkészült csapattal és a német elero termékekkel segít.

Az egyre hűvösödő idő, a tél beállta sokak számára egyet jelent a penész megjelenésével. Vannak, akik a műanyag nyílászárók számlájára írják az egészségre is káros jelenség felbukkanását, amely tévhitet itt és most szeretnénk eloszlatni.

A Rollstar társvállalata, a Front-Tech Nyílásszárógyártó Kft. tanácsai következnek a téli csiki-csukihoz, avagy a megfelelő szellőztetéshez! A műanyag nyílászárók valóban nem engedik meg azt a fajta természetes légcserét, amelyet az elavult, elöregedett fa nyílászárók produkálnak, és amellyel a drága meleg is kiszökik az otthonunkból. A műanyag nyílászárókba utólag is beépíthető résszellőzővel, valamint szellőztetéssel elejét vehetjük a penésznek (persze, ha nincs olyan súlyos építési hiba, amelyek hőhidakat eredményeznek).

Fontos, hogy minden nap többször szellőztessünk, rövid, 3-5 perces, intenzív „átöblítést“ végezzünk, lehetőleg kereszthuzattal. Ekkor ugyanis még nincs ideje kihűlni a falaknak, a bútoroknak, de a levegő páratartalma ideálisan változik. Ha csak résnyire, bukóra állítjuk be az ablakokat, akkor csak a nyílászárók előtti levegő cserélődik ki, hiába tartjuk órákig ebben a pozícióban az ablakokat.

Most pedig lássuk a videót!

Kapcsolódó linkek

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.