Árnyékolók különleges ablakokra

Az építészek előszeretettel "játszanak" az ablakokkal, hogy egyedi arculatot adjanak egy épületnek. Háromszög, trapéz, kör és boltíves ablakokat terveznek, amelyek igazán jól mutatnak, de rögtön felvetik a megfelelő árnyékolás kérdését. A választ a Rollstar reluxák és pliszé függönyök jelentik.

Az árnyékolástechnikai kihívást jelentő, különleges formájú nyílászárókra mindjárt kétféle belső árnyékolót találunk a Rollstarnál. Nézzük közelebbről a reluxát és a pliszéfüggönyt!

Az alumínium lamellákkal árnyékot adó reluxákat esztétikus megjelenésük és praktikus mivoltuk teszi közkedveltté. Különleges forma esetén a lamellákat csak elforgatva - nem felhúzva - szabályozhatjuk a fény mennyiségét, de akár teljesen ki is zárhatjuk a napsugarakat, vagy az esti utcai fényeket. Az UV-stabil, hajszálvékony acéldrótkötél úgy gondoskodik a feszességről, hogy nem tereli el egy cseppet sem a figyelmet arról a harmóniáról, amelyet a lamellák színválasztásával megteremthetünk otthon. Nagy segítség, hogy több mint harmincféle árnyalatban kínálja a Rollstar a lamellákat. Ha bizonytalanok vagyunk a választást illetően, a www.rollstar.hu honlapon kipróbálhatjuk a látványtervezőt!

PliszéfüggönyPliszéfüggöny


A különleges feladatot, a nem szokványos nyílászárók árnyékolását pliszéfüggönnyel is megoldhatjuk. Ha össze szeretnénk vetni a reluxával, akkor két fontos különbséget találunk. Az egyik, hogy a reluxa lamellái között szabad az útja a fénynek és a tekintetnek, míg a pliszéfüggöny harmonikaszerűen nyílik és záródik, rések nélkül. A másik a méret: a pliszé "karcsúbb" a reluxánál, így szinte belesimul az üvegfelületbe.

Pliszéfüggönyt több mint ötvenféle textíliából kínál a Rollstar, köztük áttetsző, fényvisszaverő és sötétséget adó fajtákat, egyszínűt és mintásat egyaránt. A port és szennyeződést taszító műszálas textíliákat könnyedén tisztán tarthatjuk: mindössze semleges mosószer, hideg víz és egy puha szivacs szükségeltetik hozzá.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.