Belső árnyékolók tetőtérbe

Reluxa, roletta, pliszé, duett. Mindannyian megfelelőek tetőtérinyílászárók belső árnyékolására is - különböző esztétikai ésfunkcionális megfontolásból, más és más küllemmel. A speciálisigényeket elsősorban a ferde síkú ablakfelület támasztja ezenárnyékolókkal szemben, vagyis az, hogy a ne hasaljanak be, az üveggelpárhuzamosan álljanak és mozogjanak.

A tetőtér fogalma új értelmezést nyert az utóbbi évtizedekben. Már nem a hányatott sorsú művészemberek és a vállalkozó kedvű, fiatal építészek "kiváltsága", sokkal inkább úgy tekintünk rá, mint a lakótér növelésének egyik legköltséghatékonyabb módja. Népszerűségét köszönheti annak a különleges látványnak és atmoszférának is, amely a tetőtéri ablakokon beáramló fénnyel együtt érkezik otthonunkba. A ferde falsíkba épített ablakok belső árnyékolására a Rollstar négyféle megoldást kínál, amelyeket alább sorra veszünk.

PliszéPliszéElsőként jöjjön az alumíniumlamellás reluxa, amelynek változatai között feszített kivitelűt is találunk. Az UV-stabil, hajszálvékony acéldrótkötél feszesen tartja a szerkezetet. Az automata zsinórrögzítővel felszerelt árnyékolót átlátszó forgatópálcával, illetve gyöngyzsinórral működtethetjük. A lamellákat annak megfelelően állíthatjuk be, mennyi fényt szeretnénk beengedni, illetve kinn tartani, irányítani, és teljesen zárhatjuk. A pliszéfüggönytől, a duettől megkülönbözteti, hogy a lamellák közötti réseken szabadon kitekinthetünk. Az alumínium lamellákat mintegy harmincféle színárnyalat közül választhatjuk ki, a pasztelltől az egészen sötét árnyalatokig. A Rollstar reluxák színharmonizáltak, vagyis a felső sín, a zsinór és a létra színe a lamellákhoz igazítható.


A rolettát a legismertebb belső árnyékolóként tartják számon, amelyet előszeretettel alkalmaznak tetőtéri ablakokon is. Ezekre a nyílászárókra a gyöngyláncos kivitel helyett a rögzítőgolyő nélküli rugós működtetésű rolettákat ajánljuk. Tévhit, hogy a rolettákat csak egy állásban, vagyis teljesen lehúzva vagy feltekerve használhatjuk, mivel akasztók beépítésével több állásra "kapcsolhatók". Rolettáinkat áttetsző, hővisszaverő és igényeink szerint akár teljes sötétséget biztosító textíliából készítjük, négy árkategóriában összesen legalább ötvenféle rolettatextilből áll a termékskálánk. Az alap konstrukció mellett felsőbb ár és konstrukciós kategóriát jelentő, feszített kivitelű, ún. tokozott és tokozott vezetősínes rolettát is vásárolhatunk. A roletta két oldalán futó műanyag bevonattal ellátott vékony acélkötél vezeti a mozgást feszített változat esetében, míg a tokozott esetében a rolettahengert alumínium védőtok rejti. A fénysugarak teljes kizárása érdekében tokozott vezetősínes rolettát ajánlunk.

A harmonikaszerűen záródó pliszéfüggöny elegáns megjelenéséhez nem fér kétség. A Rollstar választéka majd hatvanféle pliszírozott textíliából áll, a rolettához hasonlóan, áttetsző, fényvisszaverő és sötétséget adó fajtákból, egyszínű és mintás kivitelben egyaránt. A por- és szennytaszító műszálas textílián átvezetett zsinórzat adja az anyag merevségét. A függönyt alul és felül egy-egy alumínium profilba csúsztatott műanyag profilhoz erősítjük, hogy szépen kövesse az ablak ferde felületét.

A tetőtéri ablakok belső árnyékolását duettfüggönnyel is esztétikusan megoldhatjuk. Ez tulajdonképpen a pliszé kétrétegű változata, amelynek köszönhetően a zsinórzatot nem látni, teljesen rejtve marad. "Szimpla" társához hasonlóan a duett is úgy szűri meg, illetve zárja ki az erős napfényt, hogy közben nem állja útját a szellőzésnek. A duettfüggönyt alap pasztell színeiben kétféle árkategóriában találjuk meg a Rollstarnál. A belső, látszó textilréteg otthonunk színvilágához választható, míg a külső oldala minden esetben fehér. Az árnyékoló zsinórzatot rejtő, méhsejt formájú levegőcellái már megjelenésükben is különlegesek, ezen túl pedig a hőszigetelő és hangelnyelő tulajdonságuk is dicséretes.

Reluxa, roletta, pliszé, duett. Négy modern, praktikus és esztétikus megoldás tetőtéri ablakaink árnyékolására.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.