Büszkeségünk: roletták az MTA Wigner ablakaira

A közelmúltban adták át a tudomány számára a nagyszabású EU-beruházás keretein belül megújult MTA Wigner épületét. Büszkék vagyunk arra, hogy az optikai, fénytechnikai vizsgálatokat végző laboratórium ablakait Rollstar roletták sötétítik. Mind a hatvanat! De miért éppen roletták, és miért ne használnánk otthonainkban, intim szférát igénylő szalonokban is a rolettát!

Világszínvonalú kutatási körülményeket teremtettek a tudományos munkatársak számára az MTA Wigner új épületében. Különösen érdekes számunkra az a laboratórium, ahol különböző optikai, fénytechnikai vizsgálatok zajlanak, ugyanis nem kisebb volt a feladat, mint hogy a munkához teljes sötétséget biztosítsunk.

A legpraktikusabb, a célnak leginkább megfelelő beltéri árnyékolónak a roletta bizonyult – persze, hiszen nem is jut eszünkbe olyan hely, ahová ne lehetne felszerelni rolettát… Speciális rolettákat készítettünk mind a hatvan ablakra, hogy még oldalról se szűrődhessen be munkát zavaró fénynyaláb: 2x3 méteres, teljes sötétséget adó textíliák tekerednek fel és le acél rolettahengerekről, kétoldalt extrudált alumínium tokokban futtatva, hajtókarral mozgatva.

A legegyszerűbb változatban a rolettacsőhöz rögzítjük a textíliát, az aljába alumínium cső kerül nehezékként. Rugóval, illetve gyöngylánccal működtethetjük. Ez esetben a textil szélessége néhány centiméterrel kisebb a szerkezetnél, így a két oldalon kis fénycsíkok szűrődhetnek be a térbe. Ezt küszöbölhetjük ki a tokozott változattal.

A rolettában az is nagyszerű, hogy bármilyen ablakra, akár ferde síkú nyílászáróra is felszerelhető. Ekkor több ponton megállítható, rugós működéssel, illetve két oldalt acélkötéllel feszített kivitelben is elkészítjük.

A rolettát széles textilkínálata is vonzóvá teszi. Áttetsző, fényáteresztő, és a laboratóriumba is választott, teljes sötétséget biztosító rolettatextil létezik, és olyat választhatunk, ami az igényeinknek a legmegfelelőbb, akár thermo típust is, ami a hőt még jobban visszaveri. A fényt tökéletesen kint tartó roletta jó szolgálatot tesz a dolgozórészben, ahol számítógép is van, és a televízió közelében lévő ablakokra is célszerű ezt a típust választani. Szalonokban, és olyan kávézókban, vendéglátóhelyeken is célszerű a teljes sötétséget adó rolettát alkalmazni, ahol vetítések, művészi estek is zajlanak.

A roletta sikere a funkcionalitásban, a kezelhetőségben és a célszerű felhasználhatóságban rejlik. Reméljük, hogy az MTA Wigner épületében is bizonyítja a „tudományos állítást“. És az Ön otthonában?

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.