Classic Extra: amikor hosszabb, mint szélesebb

A napellenző sikere több tényezőnek is köszönhető, többek között annak, hogy széles mérettartományban és megannyi ponyvatextília közül választhatunk, így valóban olyan napellenző árnyékolhatja otthonunkat, teraszunkat, amilyet elképzeltünk. Még az sem probléma, ha a megszokottól eltérően, a szélességénél hosszabb karkinyúlású napellenzőre van szükségünk.

Napellenzővel még a legnagyobb forróságban is 28 Celsius-fok alatt tarthatjuk az árnyékolt helyiségek hőmérsékletét. Ha légkondicionáló gép segítségét kérjük a klimatizálásban, akkor a készülék akár 80 százalékkal is kevesebb energiát használ fel a napellenzővel árnyékolt beltér lehűtéséhez.

Már önmagában ez a két tény megalapozza a napellenző népszerűségét, és még ehhez hozzáadódik a napellenző rugalmas tervezhetősége, a ponyvatextília nyújtotta biztonságos védelem, valamint a könnyű kezelhetőség. Amikor napellenző felszereltetése mellett döntünk, az az első, hogy a helyszínre érkező szakemberrel átbeszéljük, pontosan milyen feladatokat szánunk a napellenzőnek, milyen tájolású területet kell árnyékolni, és aztán előkerül a mérőszalag is. Ekkor kiderülhet, hogy a szokásostól eltérően a teraszunk, erkélyünk, illetve az árnyékolni kívánt terület nem téglalap alakú, hanem négyzetes, vagy éppen olyan árnyékolóra volna szükségünk, ami hosszabban kinyúlik, mint amilyen széles. Ekkor kerül képbe a Rollstar Classic Extra napellenzője, amit pontosan ilyen esetekre fejlesztettünk ki.

Hogy mit tud a Classic Extra? Normál felállás szerint a napellenző szélessége legalább 30 centiméterrel szélesebb, hogy a karok a ponyvahenger alatt azzal párhuzamosan elférjenek – ez pedig feltételezi, hogy téglalap formájú a napellenző. A négyzet, valamint a szélességénél nagyobb karkinyúlást igénylő napellenzők esetében meg kellett oldani, hogy a karok zavartalanul mozogjanak, ezért azok egymás felett elcsúsztatva működnek. A Classic Extra napellenző mérete maximum 37o x 35o vagy 35o x 35o centiméter lehet, vagyis mintegy 12 négyzetméter árnyékolását láthatja el.

Erre a napellenzőre is csaknem kétszázféle árnyékoló textíliából választhatjuk ki a nekünk tetszőt. A Rollstar kínálatában minden ponyvatextília a svájci Rákliga Szövetség által bevizsgált, kitűnő minőségű termék, ami garantálja az UV-stabilitást, amellett por- és szennytaszítók. A Classic Extra típusra is kérhetünk védőtetőt és automatikával is felszereltethetjük, hogy teljes legyen a kényelmünk.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.