Egészséges napárnyékoló
ponyvák

A Rollstar komoly figyelmet fordít arra, hogy milyen ponyvákból készíti napárnyékolóit. Miért? Azért, hogy a simogató napfénnyel érkező káros sugaraktól, illetve azok egészségkárosító hatásaitól megóvja azt, aki Rollstar ponyva alatt keresi az árnyékot. Napellenző ponyváink elismert szakhatóságok által bevizsgáltak, bizonyítottan védenek a káros UV-B és UV-A sugarak ellen. Azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy bőrtípusunktól és hajszínünktől függően mennyi ideig tartózkodhatunk biztonságban a napon.


NapellenzőNapellenzőJónéhány éve kongatják a szakemberek a vészharangot: ne vigyük túlzásba a napozást, sőt, 11 és 13 óra között egyáltalán ne süttessük magunkat, mert szó szerint a bőrünket visszük a vásárra. Az UV-B sugarak megégetik a bőrünket, és akár a bőrsejtek genetikai állományát is képesek megváltoztatni, ami bőrdaganathoz vezethet. Az UV-A sugarak az idő előtti bőröregedésért tehetők felelőssé, ráadásul az immunrendszert is gyengítik.

Az életet adó és szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen vitaminok termelődését segítő napfény fenyegető is lehet! A WHO tanulmányai az UV-sugárzás fokozódása miatt a bőrbetegségek megháromszorozódásáról (!) szólnak.

Jogos a kérdés: mit tehetünk a káros napsugárzás kivédésére, ha a teraszon, a kertben töltjük az időt? Amikor kiválasztjuk a nekünk tetsző napárnyékolót, a színe, formája mellett legyen döntő szempont a ponyva minősége, UV-stabilitása! Válassza a Rollstar napárnyékoló ponyvákat, mivel minden egyes napellenző ponyva a berni székhelyű svájci Rákliga Szövetség az UV 801 szabvány alapján bevizsgált. Az árnyékolók UV-védelmi adatai megmutatják, hogy mennyi időt tölthetünk gondtalanul a napellenző árnyékában, és bőrünk védettsége hogyan sokszorozódik meg a ponyva UV-védelmének köszönhetően.
Ebben az esetben is a bőrtípusunk a meghatározó, hiszen egy világos bőrű és mondjuk egy sötét hajú és szemű ember esetében jelentős értékkülönbségek mutatkoznak meg.

Lássuk, hogy az egyes tipikus típusokat hány percig védi a saját bőrük és egy 80-as faktorú napárnyékoló ponyva!

Típusok

A saját bőr védelme

Védelem egy 80-as faktorú napellenző alatt

1-es típus: szeplős, világos bőr, szőke vagy vörös haj, kék vagy zöld szem

5-10 perc

akár 800 perc

2-es típus: világos bőr, szőke haj, kék vagy zöld szem

10-20 perc

akár 1600 perc

3-as típus: sötét haj, kék szem

20-30 perc

akár 2400 perc

4-es típus: sötét bőr, sötét haj, barna szem

45 perc

akár 3600 perc

5-ös típus: sötét bőr, fekete haj, sötét szem

60 perc

akár 4800 perc

6-os típus: fekete haj, sötét bőr, fekete szem

90 perc

akár 7200 perc

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.