Gótikus felhőkarcoló

Kissé őrült, de kétségtelenül látványos tervvel állt elő Mark Foster Gage építész, aki egy középkori elemekkel díszített, gótikus felhőkarcolót képzelt el New York szívébe. Ezzel a különös építménnyel szeretné az ég felé törő, modern üvegpaloták unalmas egyhangúságát feldobni. Nézze meg a képeket és döntse el, vajon sikerülne neki?

New York belvárosa, Manhattan gazdagodik ezzel a nem mindennapi felhőkarcolóval, ha megvalósul Mark Foster Gage terve, amelyből éppúgy exkluzív kilátás nyílna az Empire State Buildinge, mint a One Word Trade Center épületére. A 102 emeletes felhőkarcoló szakít a kor hagyományaival, és egy csupa üveg kubus helyett középkori vízköpők és cizellált szobrászati elemek segítségével, egyedi módon idézi meg a gótikát.

Igaz, a technika modern vívmányainak segítségével, hiszen kőfaragók helyett CNC-technológiával dolgozó robotok végeznék a gigantikus betonelemek aprólékos szobrászati megmunkálását. Ennek eredményeként óriási, a homlokzat síkjából kiugró teraszok és vízköpők borítják majd a homlokzatot, szinte pszichedelikus a megannyi geometriai forma, a különféle alakzatok egymásba fonódó látványa. A tervek láttán egyes kritikusok máris „Michelangelo Tower” néven emlegetik a felhőkarcolót, építészét pedig modern Michelangelónak, aki eddig soha nem látott módon, egy épületen belül alkalmazza az ultramodern üveg és bronz felületeket a monumentális faragványokkal.

A felhőkarcoló 64 emelete lakásoknak adna helyet – mindegyikhez egyedi faragott erkély társul, a környező városi és természeti tájak sajátosságait megjelenítve –, az alsóbb szinteken kereskedelmi és vendéglátóhelyek sorakoznak az elképzelések szerint, de egy 4-csillagos étterem, egy kétszintes bálterem és egy exkluzív előcsarnok is a nagyratörő terv részét képezi. A felhőkarcoló középpontjába négyrészes, kiugró erkélyt álmodott meg az építész, ahonnan csodálatos kilátásban gyönyörködhetnek a kiváltságosok. És ezért Gage szerint vannak, akik örömmel fizetnének, hiszen véleménye szerint az emberek keresik az egyediséget, a szépséget, amit egy ilyen felhőkarcolóban lakva minden nap megtapasztalhatnának.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.