Hogyan árnyékol a környezettudatos ember?

Környezetünk védelme érdekében életünk több frontján is küzdhetünk. Egyre többen ismerjük fel, hogy gyakran nem pénz, hanem elhatározás, felelősségteljes tervezés kérdése, hogy mennyi energiát emészt fel az otthonunk. Igaz ez a lakótér temperálására is, amit nem csupán energiafaló berendezésekkel oldhatunk meg. Igen, az árnyékolástechnika ebben is segít.

Az áprilisi tavasz még ugyan átcsapott nemrég rövid hószállingózásba, hogy aztán hétágra süssön a nap, a meteorológusok máris aszályos nyárról beszélnek. Ha aszályos nyár, akkor pedig előttünk a kép aszfaltolvasztó forróságról, és forróságról benn, a lakásban. Indulhatnak a klímaberendezések, pöröghet a villanyóra számlálója. Vagy lehet másképp is? Igen, okos árnyékolástechnikával. A környezettudatos ember nem energiafaló megoldásokat, sokkal inkább ésszerű befektetéssel elérhető, hosszú távú megoldást keres. Ez pedig az árnyékolástechnika, a kültéri árnyékolók alkalmazása, amelyek már kinn, az ablaküveg előtt megtorpanásra kényszerítik a napsugarakat. A redőny, a zsaluzia és az egyre népszerűbb napháló kitűnő választás.

A redőny, és mára leginkább alumínium redőnyre gondolunk, a legkedveltebb kültéri árnyékolóként előkelő helyet foglal el a Rollstar repertoárjában. Az alumínium lamellákat leengedve, nyáron kellemes hőmérsékleten tarthatjuk az árnyékolt helyiségeket, télen pedig jelentős mértékű, akár harminc százalékos fűtésiköltség-megtakarítást könyvelhetünk el. Ezen kívül az alumínium redőny a hirtelen kerekedő nyári zivatarok, záporesők idején is jól jön, hiszen védi a legsérülékenyebb épületelemeket az ablaküvegeket. A zsaluzia ugyancsak hasznos, környezettudatos árnyékolótípus, ami annyival „tud“ többet az alumínium redőnynél, hogy a lamelláit elfordíthatjuk, tehát úgy árnyékolhatunk, gondoskodhatunk a hővédelemről, hogy közben szabad a kilátás és a légmozgást sem zárjuk le. Legalább öt-hat Celsius-fokkal hűvösebb a beltér levegője, ha leeresztjük a lemellákat, vagy akár csak 45 fokban elforgatjuk. A naphálót, a lyukacsos szerkezetű, de sűrű szövésű textíliát is jó hatásfokkal vethetjük be a melegben. A rolettahengerre feltekeredő, kérésre védőtokkal is felszerelt napháló bírja a komoly hőmérsékleti terhelést, hiszen -30 és +70 Celsius-fok között mindenféle alakváltozás nélkül teszi a dolgát.

És tehetik automatizálva is a dolgukat a kültéri árnyékolók, hogy a hőmérsékletet, szelet érzékelve az automatika irányítsa az árnyékolókat, akár a távollétünkben is.

A Rollstar minden árnyékolót a helyszíni felmérések birtokában, méretre, kiváló alapanyagok felhasználásával, jó szaktudással készít el, ami záloga a hosszú évekre szóló, hibátlan működésnek. Hiszen a környezettudatos ember arra is ügyel, hogy amit megvásárol, azt ne kelljen idő előtt lecserélni...

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.