Hogyan válasszunk napellenzőt?

Hajlamosak vagyunk az árat megjelölni döntő tényezőként, bármilyen kiadásról is van szó, de az is igaz, hogy többségünk megtapasztalta már, hogy nem mindig az olcsó az olcsó… Így van ez az árnyékolóvásárlással is, hiszen a barkácsáruházakban kapható egyennapellenzők később sok bosszúságot okozó kompromisszumokra kényszeríthetnek bennünket. Válasszuk az egyedi, méretre gyártott napellenzőt!

A barkácsáruházakat ez idő tájt „elöntik“ a nagyüzemi gyártósoron készült napellenzők, amelyeket rögtön leemelhetünk a polcról, aztán otthon jönnek a meglepetések. Azt tudtuk, hogy kicsit kisebb, mint amekkora valóban ideális volna, sejtettük, hogy nem a legjobb minőségű textília került rá, de nem biztos, hogy a meglepetések sora ezzel véget ér… Ugyanis a napellenzőt nem egy szezonra szánjuk, így fontos, hogy a textíliát ne fakítsa ki csúnyán a nap, maradjon szép feszes évek múltán is, és a szerkezet is őrizze meg stabilitását.

Így eljutunk a legfontosabb vásárlási szemponthoz, az ár-érték arányhoz, vagyis ahhoz, hogy ha ma még valamivel drágább is az egyedi gyártásban készülő napellenző, az évek múlásával bőven behozza az árát, hiszen a kiváló alapanyagok felhasználása, a szakszerű gyártás és kivitelezés, a helyszíni beépítés a minőség kulcsa. Aki tehát hosszú távra gondolkodik, az napellenzőgyártóhoz fordul, amely a napellenzőt egyedi méretre gyártja, pontosan arra a helyre, és pontosan abban a színben, ami a környezetéhez illik.

A Rollstar gyártásában nem készül két egyforma napellenző, hiszen nincs két egyforma adottságokkal rendelkező erkély, terasz, aminek az árnyékolását meg kell oldani. Szakembereink a helyszíni felmérés során egy sor dolgot figyelembe vesznek, mielőtt napellenzőt ajánlanak: fontos az árnyékolni kívánt helyiség tájolása, mérete, fontos, hogy szélcsatornában van-e a terület, van-e védelme majd az árnyékolónak, milyen az épület stílusa, színvilága. Beláthatjuk, hogy egy barkácsboltban nem kapjuk meg a szakszerű tanácsot a jó döntéshez.

Nagyon fontos, de mégse a ponyva legyen az egyedüli szempontunk! Habár a hölgyek – ahogyan az autóvásárláskor is - , a technikai paraméterek helyett szívesebben „vesznek el“ a színek és minták világában, azt is vegyék figyelembe, milyen védelemmel látták el a ponyvatextíliát. Elsőrendű az UV-stabilitás, hogy a ponyva színe és az alatta hűsölők bőre se sérüljön a napsugaraktól. Jó, ha szennyeződéstaszító és vízlepergető kiképzést kapott.

A szerkezeti kialakításról lényeges tudni, hogy minél szelesebb helyre kerül a napellenző, annál erősebb karral készülő szerkezetre van szükség. Minél szélesebb, annál több kar kell, hogy szépen feszüljön a ponyva. A karok precíz beállítása is fontos, hogy ne „lógjanak“ csúnyán, legyen párhuzamos a napellenző például a gerendával. A dőlésszög beállítása ugyancsak fontos lépés, különben besüthet alá a nap, és nem értük el a célunkat. A napellenző élettartamát megnövelhetjük, ha védőtetőt szereltetünk fölé, vagy még jobb, ha egy tokba tekeredik fel a ponyva. A tokozott napellenző tökéletes megoldás, hisz az időjárás viszontagságainak a napellenző egyetlen eleme sincs kitéve zárt állapotában. Tóparti otthonok, nyaralók, de a szélfújta hegyi házak tulajdonosai is a legnagyobb biztonságban tudhatják napellenzőiket, ha szél- és fényérzékelő automatikával „erősítik meg“ a napellenzőt, amely a betáplált adatoknak megfelelően mozgatja az árnyékolót. Így nem tesz kárt a napellenzőben a hirtelen kerekedő vihar, zápor. És végül: a szakszerű felszerelés teszi fel a koronát az árnyékolóra.

A cikk végére messzire jutottunk a sorozatgyártott árnyékolóktól, és reméljük, a napnál is világosabb, hogy az egyedi napellenzőnek egyszerűen nincs párja!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.