Hogyan válasszunk redőnyt?

Redőny kellene az ablakokra?! Amint megfogalmazódik a gondolat, elkezdünk böngészni a neten, árajánlatokat kérünk be, és aztán igyekszünk eligazodni… Van, aki csak a végösszegre koncentrál, van, aki körültekintő, és jó döntést szeretne hozni. A redőny hosszú távra szóló, értéknövelő beruházás, ha a megfelelőt választjuk. De honnan tudjuk, hogy jól választottunk?

A redőny több fontos feladatot is ellát: ha kell hűt, ha kell, fűt, és ha kell, feltartóztatja a kíváncsi tekinteteket, látogatókat, tehát egész évben, az év minden szakában használatban van. A fűtési szezon közeledtével újra érdemes hangsúlyozni a szerepét, hiszen a számok azt mutatják, hogy az aluredőnnyel védett otthonokban akár 30 százalékkal is csökkenhet a fűtésszámla, ami nagyszerű! Ahhoz azonban, hogy tökéletesen ellássa a feladatát, tökéletes redőnyre van szükség. Igen ám, de tudja-e, mire figyeljen, amikor redőnyt vásárol? Jöjjön a Rollstar szakmai segítsége! Műanyag redőny mellett általában az erősen árérzékeny vásárlók döntenek, de ez a döntés a visszájára fordulhat, ha az árhoz gyengébb minőség társul, hiszen ekkor a lamellák idővel szétcsúszhatnak, fehérségük pedig – a rossz UV-védelem miatt – sárgára válthat. Ha hosszú távon gondolkodunk, akkor alumínium redőnyt vásárolunk, ami időjárásálló, masszív, UV-álló külső árnyékoló.

Kezdjük az elején, az árajánlattal! Amikor előttünk vannak az árajánlatok, tisztában kell lennünk azzal, hogy a feltüntetett díj mit is takar valójában. Előfordul, hogy a cégek négyzetméterárban állapítják meg a díjszabást, vagyis a lamellák árát adják meg, és a felszereléskor szembesül azzal a megrendelő, hogy egy sor szükséges alkatrész nagyban megemeli a végösszeget. Kimaradt ugyanis az árajánlatból a lefutó, a védőtok, a hevederautomata ára. A Rollstar ezzel szemben nem négyzetméterárral számol, hanem egy táblázatból kalkulál, ami alapból tartalmazza a mindenképpen szükséges alkatrészeket, és a hozzátartozó a lamella árát is. Logikus, hogy egy négyzetméter aluredőny árát nem hárommal kell szorozni, ha három négyzetméteres a redőny, hiszen az alap alkatrészek a mérettől függetlenül szükségesek!

Ezen kívül is léteznek „trükkök“, olyanok, amelyek az aluredőny minőségét befolyásolják, ezért a részletes árajánlatban figyeljünk oda erre is. Ilyen például, amikor a tengelyt a tartós acél helyett kevésbé strapabíró műanyaggal váltják fel. A lamellákat megvezető lefutó is készülhet műanyagból, ami szintén rövidebb időre szól, mint az alumíniumból gyártott. Az alumínium redőny biztonságtechnikai szerepet is vállal, ha feltolásgátlót szerelnek bele, amit egyébként műanyag redőnybe nem lehet.

Az aluredőny ma már számos kiegészítővel tehető még komfortosabbá, biztonságosabbá, amire egy jó gyártó minden esetben felhívja a figyelmet. Például kulcsos vagy eltolható retesz, valamint kitámasztókar is növelheti a biztonságot illetve a kényelmet. Szintén a komfortról gondoskodunk, ha kompakt változat mellett döntünk, amikor is az aluredőny lamellái és a szúnyogháló egy sínben fut. Aztán: részletkérdésnek tűnik, de a végeredményt egyértelműen meghatározza, hogy a nyílászáróval harmonizáló színben rendeljük meg a redőny lefutóját, védőtokját, alsó zárólécét. Ez esetben ugyanis nem virít a fehér redőny egy mahagóni vagy aranytölgy színű fa ablakon. Ha a Rollstarnál készül az aluredőny, ez nem történhet meg, hiszen porszóró műhelyünkben a kívánt színt kapja a redőny.

A redőnyautomatizálás lehetőségéről is szólni kell, amelyet akár utólag is felszereltethetünk, de már jó a tervezés fázisában tisztázni ezek részleteit. Láthatjuk, hogy egy sor fontos tényező befolyásolja a redőnyválasztást. A Rollstar felkészült csapata készen áll minden egyéni igény kielégítésére, a tervezéstől az utolsó mozzanatig egy kézben tartva az árnyékolási feladatot.

Redőny kellene az ablakokra?! Keresse a Rollstart!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.