IDEA-Royal, a királyi napvitorla

Az elmúlt néhány nyár elegendő volt ahhoz, hogy a napvitorla sikertermékké váljon: egyre több családi ház teraszát, egyre több napfényes erkélyt és vendéglátóhely kültéri részét árnyékolja stílusosan. Napvitorla nem csupán fix, hanem mozgatható, sőt, feltekerhető ponyvával is készül a Rollstar üzemében, és most itt van a legújabb, a királyi igényeket is kielégítő IDEA-Royal napvitorla.

Télből a nyárba csöppentünk, élvezzük a napsütést, a melengető simogatást, rendezgetjük a teraszon a bútorokat, virágba borítjuk az erkélyt. Igen ám, de már most UV-riasztást harsog a televízió, és látjuk, hogy egyik-másik növény levele furcsán barnás… A vágyott napsugarak nem kívánt „melléktermékének“, az UV-B sugárzásnak is ellenáll a jó napárnyékoló.

A Rollstar napárnyékoló-kollekciójában a napvitorla a hazai megjelenéssel egy időben elérhető volt, és minden szezonban bővült a típusválaszték, mert a napvitorla sokoldalúan és rugalmasan tervezhető, végtelenül praktikus és persze nagyon szép árnyékoló. Kezdetben fixen rögzített és mozgatható napvitorlát gyártott egyedi méretek alapján, a helyszín adottságainak megfelelően beállítva a Rollstar, majd az IDEA-Comfort egy új dimenzióba emelte a napvitorlát: a napellenző és a napvitorla elegyéből alkotott különleges árnyékoló ponyvája feltekerhetővé vált.

Az idei szezon újdonsága az IDEA-Royal napvitorla, ami királyi eleganciát hoz az életünkbe, miközben tökéletesen teszi a dolgát: úgy, ott és akkor árnyékol, ahogyan és amikor arra szükség van. Képzeljük el a denevért kinyitott szárnyakkal, és megvan, milyen alakot ölt az IDEA-Royal napvitorla. Két sarokpontja a falhoz, másik kettő pedig IDEA-oszlopokhoz rögzül, illetve mind a négy pontját oszlopokhoz erősíthetjük (attól függően, hogy hová képzeltük el a napvitorlát). Egyik átlója mentén acél csőtengelyre hajtókarral fel-, illetve kitekerhetjük a négyszögletes árnyékoló textíliát, illetve beállíthatjuk a ponyva magasságát. Ezzel a könnyen kezelhető módszerrel követhetjük a nap járását, a legmegfelelőbb pozícióba állíthatjuk a ponyvát ahhoz, hogy a szabadban eltöltött idő kellemesen árnyékolt, pihentető és védelmező legyen.

A napvitorla különlegesen légies megjelenését a homorúan ívelt oldalú ponyvatextília adja. De nem csak szép, „okos“ is a napvitorla-textília! Kétféle típust ajánl a Rollstar a saját, egyedi napvitorlánk elkészítéséhez: a mikrohézagos pillekönnyű ShadeNET textíliát, amely átereszti magán a szellőt, és a nagy eső sem tesz benne kárt, mivel ami nem tud leperegni a felületéről, azt finoman átereszti. A másik a napellenzők és napernyők méltán sikeres textília-típusa, a Sattler. A Sattler textíliák kivételes vízlepergető tulajdonságuk és UV-stabilitásuk miatt kedveltek, közülük a 314 sorozatszámon futó textíliák alkalmasak napvitorla-vászonként. Elsősorban a ShadeNET textíliát preferáljuk napvitorlaként, de mivel az IDEA-Royal feltekerhető, rossz idő esetén egyszerűen és gyorsan becsukható, így a Sattler textília is ajánlható.

Bár most éppen arra törekszünk, hogy felszereljük, feállítsuk a kertben a napvitorlát, hosszú távon gondolkozva a szétszerelése, tárolása is kulcskérdés. Mivel egy nyári zivatar, túl szeles idő esetén is célszerű „bevonni“ a vitorlát, már rutinszerű mozdulatokkal tudjuk ősszel szétszerelni az IDEA-Royalt. Az acélhengerre teljesen feltekerhetjük a ponyvát, a kötélzetet biztonságosan megfeszíthetjük, rögzíthetjük, így a napvitorla esőben és szélben is bírja a megpróbáltatásokat. Ha úgy döntünk, van védett helyünk, teljesen elbonthatjuk a szerkezetet, az oszlopokat is, hiszen kiemelhetők.

Az IDEA-Royal, a Rollstar legújabb napvitorlája elegáns, kreatív és praktikus napárnyékoló.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.