Irány a kert! Védd a gyereked napvitorlával!

A visszaszámlálás elkezdődött, hamarosan itt a gondtalan vakáció, a gyerekek birtokba veszik a kertet, legszívesebben egész nap kinn lófrálnának… A nagy melegtől, a tűző napsugaraktól tanácsos óvni a gyermekek bőrét, ha órákig kinn bogarásznak. De mi az, ami akár egy kisebb kertet is árnyékba borít? Hát persze, a napvitorla!

Ha már látjuk lelki szemeink előtt, hogy idén is egy napernyővel szaladgálunk a kertben, igyekezve követni a gyerek mozgási pályáját, akkor fel is adjuk! Lehetetlen! Más megoldásra van szükség: napvitorlára. Ahogy azt illusztrációnk is mutatja, egy kertrész árnyékolásában is számíthatunk a napvitorlára, illetve akár több ponyvából álló, egyszerű installációra, ami olyan szabadságot ad a kertben a családnak, a gyerekeknek, amit azelőtt nem tapasztalhattak meg. Tény, hogy egy szeplős, világos bőrű, szőkés-vöröses hajú ember bőre alig 10 perc alatt is leéghet a napon, ennyire futja a bőr saját védelme. Árnyékoló ponyva alatt azonban akár 800 percet is biztonságban eltölthet. Egy sötét bőrű és hajú, barna szemű embert sem véd meg a bőre háromnegyed óránál hosszabban a leégéstől, ezzel szemben árnyékoló alatt 3600 percre is nyújtható a szabadban eltöltött idő. Jó ha azt is tudjuk, a gyerekkorban beszerzett leégések évek múltával bőrproblémákat, legsúlyosabb esetben bőrrákot okozhatnak. Ne feledjük, a bőr nem felejt!

De vissza a kertbe, a napvitorla alá! Nos, az utóbbi néhány évben sok lehetetlennek tűnő helyzetre adott választ a napvitorla: szűk kocsibeállóban, szeles kertben, és dimbes-dombos kertben is megtalálta már a helyét. A példaként hozott kertrésznek is van némi lejtése, amit a tervezésnél, a tartóoszlopok kihelyezése során, és természetesen a ponyvatextília dőlésszögének a beállításához is figyelembe vettünk. Ezért is fontos az egyedi gyártás!

Ez a négyszögletű napvitorlapár közvetlenül a ház mellett húzódó kertrészt árnyékolja, és ezzel tulajdonképpen az árnyékolt helyiségek temperálásába is besegít. A ponyvatextíliák két-két sarkát a stablondeszkához, illetve faoszlopokhoz rögzítettük. A napvitorla kihelyezését egyébként nagyban megkönnyíti, hogy tetőgerendához, szarufákhoz, faszerkezetekhez, kerítésoszlopokhoz, lugasokhoz, illetve erre a célre felállított fa-, alumínium-, esetleg acéloszlopokhoz is rögzíthetjük. Napvitorlát fix rögzítéssel és a Nap járását követhető, mozgatható kivitelben, illetve a napellenző technológiájával kombinálva, feltekerhető változatban is gyártunk. Napvitorláinkat olyan színű ponyvával készítjük, ami leginkább illik a ház homlokzatához, a kert stílusához, hogy a napvitorla egész nyáron védelmező dísz lehessen. Napvitorlát „klasszikus” háromszögű ponyvával, de négyszögletű, sőt, akár a denevér kinyitott szárnyát formázó kivitelben is kérhet a Rollstartól. Mondja el igényét a napvitorlával szemben, és segítünk megtalálni a megfelelő konstrukciót!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.