Itt a legújabb napvitorla: állítható és feltekerhető

Napvitorlát május óta találni a Rollstar kültéri árnyékolótípusai között, és ezen rövid időszak is megmutatta: a napvitorla nagyszerű és népszerű árnyékoló, de… És itt jönnek az egyedi igények, amelyek máris életre hívták a Rollstar-napvitorlák új generációját, az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát.

Napvitorlával védeni otthonunk kültéri egységeit, napvitorla alatt hűsölni a kertben mára egyre divatosabb. Jóllehet, többen a megjelenése, a hajóvitorlára emlékeztető, exkluzív külseje miatt szeretnek bele a napvitorlába, de itt az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a külcsín és a belbecs kéz a kézben jár. Mert a napvitorla legalább olyan praktikus és „okos“ árnyékoló, mint amilyen szép, hiszen olyan árnyékolási feladatokat is megold, amelyre a többi kültéri árnyékoló nem képes teljes mértékben.

A szakszerű megfogalmazás így szól: a napvitorla a nap járása szerint célszerűen elhelyezett, a tűző napsugaraktól és az UV-sugaraktól 85-90%-ban védő, a sarokpontokban megfeszített, fix vagy állítható, 230 g/m2 tömegű, 100% HDPE nagynyomású poliészter elemi szálakból hurkolt mikrohézagos textilárnyékoló.

Illetve így szólt, hiszen a vásárlói igényeknek megfelelve máris kiegészítettük a napvitorla-választékunkat! Az Idea-Comfort állítható és feltekerhető változatban készül, gyakorlatilag a napvitorla és a napellenző előnyeit egyesíti. A ponyvát a nap járásának, a napsugarak beesési szögének megfelelően állíthatjuk, méghozzá úgy, hogy ha háromszög, a harmadik, ha trapéz, akkor a ponyva negyedik oldalát mozgathatjuk az Idea oszlopokon. Ezek az alumínium oszlopok segítenek abban, hogy a napvitorla külső sarokpontjait az ideális magasságban rögzíthessük. A napellenző technológiájából a feltekerhetőséget kapta meg a különleges Idea-Comfort, vagyis a ház homlokzatára, az erkély mennyezetére fali rögzítésű acél csőhenger kerül, amelyre egy kézi csigahajtómű és hajtókar segítségével feltekerhetjük a napvitorlát.

Ezzel a technológiai bravúrral könnyen „behúzhatjuk“ a vitorlát, amikor csak akarjuk, és a téli tárolást is kipipálhatjuk, hiszen elegendő a hengerre feltekerni a napvitorlát, aztán a tartóoszlopokat kiemelni. Emellett arra is megvan a lehetőség, hogy védőtetőt szereltessünk fel a homlokzatra, hogy védjük a szerkezetet és a ponyvát (ahogyan a napellenző fölé is). Ha az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát választjuk, a következő maximális méretekkel számolhatunk: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6 m, felület: 36 m2.

De térjünk vissza kicsit a definíciónkra, és beszéljünk a napvitorla-ponyváról! A feladatra olyan ponyvatextíliát kerestünk, amely rugalmas, bírja a feszítést, véd a káros UV-sugaraktól, könnyű, tehát nem „hasal be“, nem árt neki az eső, a szél, terhelhető. E célra a mindössze 230 gramm/m2 súlyú, a fenti műszaki tulajdonságoknak maximálisan megfelelő ShadeNET textíliát találtuk a legalkalmasabbnak, amelyet változatos színárnyalatok tesznek kedveltté.

Tipizált mérettartomány mellett a Rollstar – mint minden egyéb árnyékolót – a napvitorlát is elkészíti egyedi méretben, és minden segítséget megad az ideális árnyékoló beszerzéséhez. Már megszokhattuk, hogy az árnyékolókat a Rollstar központi telephelyén és a bemutatótermeiben ki is próbálhatjuk, de mivel a napvitorla igen helyigényes, ezért ezen modelleket csak a budapesti üzem kertjében tudjuk kiállítani, egyelőre csak itt próbálhatók ki.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.