Itt az új csoda: napelemes, intelligens napernyő

Kaliforniában mindig hétágra süt a nap, de ez még nem lenne elég ahhoz, hogy egy fiatal cég megalkossa a világ első napernyőjét, ami napelemmel működik, van benne Wi-Fi, kamera, hangszóró és mesterséges intelligenciával rendelkezik. Tényleg lehetséges ez?

Képzeljünk el egy robotikával foglalkozó fiatal vállalatot, amely a startup cégek friss és újító szemléletével lát neki egy napernyő létrehozásának. Érezzük, hogy ez esetben a végeredmény sem lesz mindennapi, de a Sunflower minden elképzelésünket felülmúlja. A napraforgó névre keresztelt napelemes napernyő ugyanis mesterséges intelligenciával működik és egy sor műszaki kütyüt építettek bele.

A Sunflower nem más, mint egy nagy napelem, ami a robotika tudományának alkalmazásával mozog: a napernyő mindig követi a Nap irányát, így folyamatosan árnyék van alatta. Ehhez a mozgáshoz természetesen a napelemek gyűjtik be az energiát, és amit nem használ fel a napernyő, azt elraktározza az akkumulátoraiban, és szükség esetén ebből a tartalékból működteti a szerkezetet. De azt is megtehetjük, hogy a pluszban termelt energiából egy USB kábel segítségével a telefonunkat vagy a táblagépet töltjük.
És ez még nem minden! A fiatal tervezők ugyanis olyan szenzorokkal látták el a Sunflowert, amik érzékelik a levegő minőségét, az időjárási viszonyokat, az UV-sugárzást és a széljárást is. Így ha például felerősödik, viharossá válik a szél, akkor a napernyő összecsukja magát. Biztonsági kameraként is gondolhatunk immár a napernyőre, hiszen 360 fokos kamerával rendelkezik. A technológiai vívmányok sora még ezzel sem ér véget, hiszen Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatra is képes a Sunflower, és az otthoni hálózatra is kapcsolódik egy applikáció segítségével. Mivel beépített mikrofonja és hangszórója van, ezért szóval is irányíthatjuk a napernyőt, illetve lejátssza a kedvenc zenéinket, miközben kellemesen hűsölünk a napelem-ernyő alatt.
A zsenialitás persze nem olcsó, előreláthatóan 2700 dollárba, vagyis kb. 700.000 forintba kerül a Sunflower, amelynek első darabjait 2018 elején szállítják majd ki boldog tulajdonosainak.

2018.02.20.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.