Kitámasztókaros redőny: friss fuvallat, leengedett lamellák

Ha kültéri árnyékolásról beszélünk, tíz emberből kilencnek biztosan a redőny jut eszébe. Nem hiába! Az alumínium redőny egyszeri beruházással évtizedekre szóló, komoly értéknövelő befektetést jelent, előnyeit egész évben, az év minden napján élvezhetjük. Az alumínium redőny energiahatékony, hangszigetelő, betörésvédelmi funkciót is ellátó kültéri árnyékoló, amelyet kitámasztókarral még praktikusabbá tehetünk.

Külföldön már nem is látni házat redőny nélkül, és itthon is alapvető „építőelemmé“ válik az alumínium redőny, ami az épület legvédtelenebb felületeit, az üvegfelületeket védi, egyben gondoskodik a hatékony hőszigetelésről, és még biztonságtechnikai feladatokat is ellát.

Az alumínium redőny télen-nyáron „dolgozik“: a dupla falú, poliuretánhabbal töltött lamellákkal nyáron kellemes hőmérsékletű marad a beltér, nem szükséges csúcsra járatni a klímaberendezést, és a műszaki cikkeink, a hűtőnk is hálás lesz a temperált levegőnek. A pénztárcánkról nem is beszélve! Télen akár harminc százalékkal kevesebb fűtésköltséggel kalkulálhatunk, ha alumínium redőny védi az ablakainkat, a teraszajtót, ami szintén jelentős érv az alumínium redőny mellett. Emellett azt is elmondhatjuk, hogy teljesen leengedve a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók megakadályozzák a redőny feltolását. Ez is fontos szempont, főleg, ha hétvégéken szeretünk kimozdulni, illetve ha hosszabb időre magára hagyjuk otthonunkat. Erre az esetre is kiváló egyébként az automatizálás, hiszen ha az alumínium redőnyeinkre – akár utólag is – elero csőmotorokat szereltetünk, akkor előre beprogramozott időpontokban jelenlétet szimulálhatunk a házban csupán azzal, hogy a redőnyök felemelkednek és leereszkednek.

Az alumínium redőnnyel szemben műszaki és esztétikai elvárásaink is vannak, amelyeket a Rollstar egy kézben kezel. Gyártósoráról csakis méretre gyártott alumínium redőny kerül le, az erős kültéri igénybevételt álló, UV-stabilizált lamellákból. Mivel az aluredőny a homlokzat része, fontos, hogy a vakolatszínnel, a tetőfedéssel, egyáltalán az épület stílusával harmonizáljon, amire a legjobb megoldást a színek jelentik. Az alumínium redőny nem csak szürke lehet! Próbálja ki látványtervezőnket, és győződjön meg arról, hogy a színes alumínium redőny mennyire hatásos tud lenni!

Az alumínium redőnyt az is közkedveltté teszi, hogy bármikor, bármilyen ablaktípusra felszerelhető. A legjobb, ha már az építkezés megkezdése előtt beterveztetjük, mert akkor vakolható tokrendszerű redőnyeink lehetnek. Minden más esetre ott a külső tokos aluredőny, ami a betonáthidaló elé kerül, hogy ne csökkentse az ablakfelületet. Ha a tavaszi felújítás részeként ablakcserében is gondolkozunk, akkor ablakkal egybeépített, műanyag belső tokos aluredőny mellett is dönthetünk.

És választhatunk kitámasztókaros típust is, ami kényelmes és praktikus is egyben, hiszen gyakorlatilag leeresztett lamellák mellett szellőztethetünk. A friss fuvallatot úgy engedhetjük be a lakásba, hogy a tűző napsugaraknak útját álljuk, a földszinten lakók pedig az otthon intim szféráját is megtarthatják.

Kérje tanácsunkat, egyedi ajánlatunkat!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.