Kültéri árnyékolás légkondicionáló helyett

A kánikula ellen, házunk, lakásunk kellemes hőmérsékletének megteremtéséhez sokan választják a légkondicionáló berendezést. Az energiafaló megoldás környezetbarát és hatékony alternatívája a külső napárnyékoló: a redőny, a zsaluzia, a napháló vagy a napellenző. Mivel a belső teret melegítő napfény az üvegfelületeken, az ablakon, teraszajtón érkezik, napvédelemről is itt kell gondoskodnunk. Meglepő, de egy teraszajtón a belső térbe áramló meleg levegő közel tíz fokkal melegítené a szobát, ha nem gondoskodnánk árnyékolásról! Most ne a kültéri textilárnyékolókra fokuszáljunk.

A zsaluzia és az alumínium redőny hőátadó felülete kültéren van, vagyis a lamellákon leadott hő nem jut a lakásba. Nem kérdés tehát, hogy a legjobb hatásfokkal e két külső napárnyékoló véd a túlzott felmelegedéstől. Teljesen zárt, illetve 45 fokban nyitott zsaluzia mellett is legalább öt-hat Celsius-fokkal hűvösebb van az árnyékolt helyisében, még a legnagyobb melegben is. Alumínium redőnnyel szintén optimális hőviszonyokat teremthetünk otthonunkban, irodában, anélkül, hogy energiapazarló, sokaknál allergiás és egyéb egészségügyi panaszokat is kiváltó légkondicionáló készülékre lenne szükség.

zsaluziazsaluziaCsupán ésszerűen, nappal le kell engedni a redőnyt és a zsaluziát, hogy kinn tartsa a nap melegét. A zsaluzia nagy előnye, hogy a lamellák forgatásával úgy zárhatjuk ki a hőt és az UV-sugárzást, hogy nem kell lemondanunk a természetes megvilágításról és a szellőzésről. A zsaluzia alumínium lamellái kültéri igénybevételre készülnek, UV-sugaraknak ellenálló felületkezeléssel, masszív vezetősínekkel. A 65, illetve 80 milliméter széles domború, kétoldalt peremezett lamellákat a Rollstar alumínium vezetősínbe bújtatja, vagy műanyag bevonattal ellátott acéldrótkötél fűzi össze a lamellákat. A homlokzat színével harmonizáló vezetősínt és lamellákat gyárt le a Rollstar, igényünknek megfelelően.
Az aluredőny, akárcsak a zsaluzia, UV-stabilizált, hidegnek, szélnek, csapadéknak ellenálló lamellákból áll. Az extrudált alumíniumprofilból készített vezetősíneket, a lamellákat ugyancsak gazdag színpalettáról választhatjuk ki.

Ha programozható, automatikusan működtethető elero motorral szereltetjük fel a külső árnyékolókat, még akkor is gondoskodhatunk a napvédelemről, a kellemes belső klímáról, ha elutazunk. Időprogramkapcsoló, fény- és szélérzékelő automatika, hőmérséklet- és nedvességérzékelő segít a természetes klimatizálásban.

Figyelem! Ha most építkezik, felújít, illetve nyílászárócsere előtt állt, gondolnia kell a zsaluzia és a redőny helyigényére, A külső napárnyékolók ilyenkor esztétikusan besüllyeszthetők a homlokzat síkjába, vakolható, színezhető kötényfal, illetve tok mögé építve. A Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. és társvállalata, a Front-Tech Nyílászárógyártó Kft. egy kézből kínálja az ablakokat, ajtókat, és a hozzájuk méretpontosan készített árnyékolókat.

Hatásfokukat tekintve tehát a zsaluzia és redőny, vagyis e két külső mozghatható árnyékoló jelenti az egyik legjobb megoldást a napvédelemre, felmelegedés ellen, természetesen nem megfeledkezve a kültéri textilárnyékolókról. Ezeket követik a külső fix ányékolók, és a Rollstar kínálatában is megtalálható belső árnyékolók: a reluxa, roletta, a hővisszaverő szalagfüggöny, a pliszé.

A nyári kánikula ellen hatásosan védekezhetünk megfelelő árnyékolással klímaberendezés helyett.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.