Napellenzők automatizálása


A napárnyékolás technológiai vívmányai közül egyre többen tapasztalják meg az automatizálásban rejlő előnyöket. Ha a napellenzőnket szél- és fényérzékelővel ellátott automatika mozgatja, akkor nem kell aggódnunk, hogy a hirtelen kerekedett szél a leeresztett napellenzőben kárt tesz, míg mi távol vagyunk otthonunktól. Az érzékelő folyamatosan méri a fény- és szélértékeket, és a beállított értékeknek megfelelően mozgatja a napellenzőt.

Nem luxusmegoldás, hanem igen praktikus okai vannak annak, hogy napellenzőnket automatizáljuk. Míg ugyanis a kisebb méretű napellenzőket hajtókarral kényelmesen mozgathatjuk, a nagyobbakat, mint például a Gigant napellenzők, amelyek akár 6x5 méteresek is lehetnek, már csak motorral. A kényelem mellett a napellenző automatizálás mellett szólnak a mostani időjárási viszonyok is. A napellenző legnagyobb „ellensége" nem az eső, hanem a szél, amely vitorlaszerűen megfeszítheti a napellenző ponyváját, és esetleg kárt tehet benne.

Mit tehetünk? Fény- és szélérzékelővel felszerelt automatikával látjuk el a napellenzőt. A Rollstar a német nagy múltú elero márkatermékeket alkalmazza a napellenzők automatizálására. A ProLine termékcsalád tagja, az Aero 868 szél- és fényérzékelővel biztonságban tudhatjuk a napárnyékolónkat. Az érzékelő folyamatosan méri a fény és a szél erősségét, és összehasonlítja a betáplált értékekkel. Így, ha a napsütés erőssége megkívánja, az automatika leereszti a napellenzőnket, ha pedig a napfény veszít erejéből, a megadott értéket elérve, az Aero 868 külön utasítás nélkül visszahúzza a ponyvát. Ha pedig a szél fordul olyan erősségűre, amely meghaladja a biztonságos értéket, akkor szintén működésbe lép a vezérlő.A kapcsolós, illetve távirányítóval történő vezérlés kényelmes, az integrált napcella pedig tényleg a 21. századi csúcstechnológiát képviseli. Mivel vezeték nélküli kivitelezésről van szó, hiszen a jelátvitel rádióhullámok segítségével történik, kábelezésre csupán a napellenző motorjához van szükség.
A Ventero 868 szélerősségérzékelő ugyancsak tudja a dolgát. Ez az érzékelő is beépített napcellákkal dolgozik, készenléti ideje nyolc óra. A folyamatos rádióösszeköttetés száz százalékos biztonságot, folyamatos és zavartalan működést garantál.

Hogy Önnek már van napellenzője, és talán lemaradt az automatizálásról? Nem, hiszen az intelligens vezérlőegységekkel utólag is automatizálhatjuk a napellenzőnket.

A Rollstar budapesti központi bemutatótermében és gyártó telephelyén, valamint az ország több pontján is segítséget nyújt napellenzők szakszerű automatizálásához.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.