Napháló, a kültéri árnyékoló


Az árnyékolás leghatékonyabb módja, ha már kinn, a nyílászárók előtt megálljt parancsolunk a napsugaraknak és ezzel a felmelegedésnek. Kitűnő megoldás az alumínium redőny, a zsaluzia. De mit tehetünk, ha kerülnénk a hideg fémet és a bezártság érzését? Válasszuk az energiabarát naphálót, vagyis a kültéri rolettát!

Az árnyékolás komfortossá teszi otthonunkat, kellemes klímát tart fenn, segíti az energiahatékonysági törekvéseinket, méghozzá télen-nyáron. A külső árnyékolástechnikai eszközök között egyre nagyobb rangra emelkedik itthon is a külső roletta, vagy napháló. Nem is csodálkozhatunk ezen, ha megismerjük ennek az árnyékolótípusnak az előnyös tulajdonságait.

naphálónaphálóElőször is: külső árnyékolóként a napháló a leghatékonyabb módját jelenti az otthonunk túlzott felmelegedése elleni védelemnek. Természetesen tudja ezt az alumínium redőny és a zsaluzia is, csak éppen az előbbi lehúzva teljesen elzárja a napfénytől az árnyékolt helyiséget, a zsaluziának pedig csak az elforgatott lamellarésein át szűrődik be világosság. Tehát árnyékolnak, de el is zárnak.
A speciális lyukacsos textília, a napháló ezekkel szemben szabad szellőzést enged, a természetes megvilágítás és a kilátás útját sem gátolja. Ráadásul szinte láthatatlan marad, így a homlokzati képbe sem „tolakodik be". E célt erősíthetjük azzal, hogy az alapáron fehér szerkezet színét a vakolat árnyalatához illő színűre fújatjuk le.

Attól függően, mekkora ablakokat kívánunk naphálóval felszereltetni, a Rollstar méretre készíti el termékeit. Mivel kültéri árnyékolóról van szó, időjárásálló, UV-stabil textíliából készülnek a naphálók, és hogy a szél, a viharos idő se tegyen kárt bennük, egyszerű, de annál masszívabb konstrukcióban. A különféle átmérőjű rolettahengerekre feltekeredő lyukacsos textília alapkivitelben nem kap védőtokot. Ennél valamivel drágább, de biztosabb technológiát jelent, amikor a napháló alumínium védőtokba burkolt hengerre csavarodik fel. A textíliát oldalt acélkötéllel vezetjük meg, vagy szintén alumíniumból készült vezetősínbe rögzítjük, így lesz a légmozgástól, széltől függetlenül stabil a működése.

A krém, bézs, szürke és barna árnyalatban választható lyukacsos textília egy poliészterszál-erősítésű anyag, amely extrém hőmérsékleten, -30 és +70 Celsius-fok között alakváltozás nélkül látja el feladatát.

Előfordulhat, hogy a nagy egybefüggő ablakfelületek külső árnyékolását ellátó naphálók kézi hajtókaros mozgatását körülményesnek érezzük. A manuális működtetést kiválthatjuk a Rollstar forgalmazásában elérhető elero automatizálással. Kapcsolóval vagy akár távirányítóval egyszerűen, gombnyomásra engedhetjük le vagy húzhatjuk fel a naphálót.

Mivel a napsugárzás hőenergiájának majd száz százalékát (!) elnyeli, illetve visszaveri a speciális napháló, ezért a nyári hőségben „természetes" klimaberendezésként működik, nem terheli a környezetét energiafelhasználással, és így a pénztárcánkat sem.

A Rollstar napháló tehát egy klíma- és energiabarát külső árnyékoló, a szabad kilátás és a hatékony hővédelem minden előnyével.


Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.