Napvitorla, a Rollstar legújabb családtagja

Az árnyékolástechnika utóbbi idők leglátványosabb újítása a napvitorla, amelyet kezdetben jobbára építészek alkalmaztak, de mint minden, ami szép, jó, praktikus, az trenddé válik. Különleges megjelenésének köszönhetően a napvitorla egyre többeket nyer meg magának, és immár a Rollstar is gyártja. De mit is takar valójában a napvitorla kifejezés?

Ha a napvitorla megjelenésére gondolunk, két kép is kirajzolódhat előttünk. Az egyik: égető sivatag közepén talpig fehér textilbe burkolt emberek hűsölnek botokra kötött állatbőrök vagy textilek alatt… A másik kép: széltől dagadó vitorlák hajtják előre a vizen a hajót… E két életkép bizonyára inspirálta a napvitorla megalkotóit, de természetes, hogy más-más feladatokat látnak el, így konstrukciós felépítésük, technológiai hátterük is eltérő.

Ez az első nyár, hogy Rollstar-napvitorla kerülhet a teraszunkra, kertünkbe, így fontosnak tartjuk elmondani, mi mindent tud a napvitorla! A napvitorla egy textilárnyékoló, amit a nap járásának megfelelő pozícióban helyezhetünk el. Árnyékolásra fejlesztették ki, és mint kültéri árnyékolótípus, az időjárásnak ellenálló kivitelben. Fontos, hogy a napvitorlát ne tépázhassa meg a szél, ne ereszkedjen meg a „hasa“, ne gyűrődjön, taszítsa a port, UV-stabil ponyvája ne fakuljon ki. A stabilitásra különösen ügyelni kell, hogy a rögzítési pontok bírják akár a lökésszerű terhelést is. A textília a sarokpontokat összekötő egyeneshez képest mindig homorú, így amikor meghúzzuk, hogy rögzítsük, nem csupán a széle feszül ki, hanem a belső felülete is gyűrődésmenes lesz.

Alapvetően kétféle napvitorla létezik: a fix és az állítható, és megannyi formai kialakítás, hiszen az egyenlő oldalú háromszöget formázó napvitorla mellett derékszögű háromszög, négyzet és téglalap napvitorlánk is lehet, sőt, különleges, ötszög, trapéz formájú textíliával is árnyékolhatunk. Nem is szorul magyarázatra, hogy miért képes olyan helyzetek megoldására a napvitorla, amit a többi árnyékolótípussal nem tudunk megoldani.

A napvitorla 100% HDPE nagynyomású poliészter elemi szálakból kötött/hurkolt mikrohézagos textíliája igen könnyű, egy négyzetmétere mindössze 230 gramm, ezzel is garantálva, hogy nem lóg be csúnyán, hanem szépen feszül. Tavasztól őszig használhatjuk napárnyékolásra, és nem is akármilyen hatásfokkal, hiszen a káros UV-sugarak mintegy 90 százalékát kiszűri. A ponyvában nem tesz kárt az eső, nem gyűjti össze: egyszerűen lefolyik róla, illetve átcsöpög rajta, a szél pedig kellemesen átjárja.

A napvitorlát fa, illetve rozsdamentes alumínium oszlopokra rögzítjük, ha pedig állítható típust választ, akkor rozsdamentes csúszkákkal látjuk el, hogy a nap beesési szögének változását követhessük. Terhelhetőségét a sarokpontokban elhelyezett acélkarikák és a homorú ívekbe varrt hevederszalag biztosítja. A napvitorla sarkait textilfeszítőkkel az épület homlokzatához, tetőgerendához, szarufához, kerítésoszlophoz, pergolához is lehet rögzíteni, ahogyan azt a helyszín megkívánja.

Maximum 25 négyzetméter területet árnyékolhatunk le egy Rollstar-napvitorlával, de tetszőlegesen több napvitorlát is összekombinálhatunk. Kialakítottunk egy tipizált napvitorla-méretsort, ami többféle napvitorla-formát és méretet jelent, de természetesen elkészítjük az egyedi napvitorláját is! Érdeklődjön központi bemutatótermünkben, budapesti és vidéki üzleteinkben, hogy a megrendeléstől számított két-három héten belül az Ön otthonát is díszíthesse egy csodás napvitorla!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.