Napvitorla, az innováció csúcsa

Különleges megjelenése rövid idő alatt levette a lábáról a dizájnra fogékonyakat. A napvitorla töretlen sikeréhez ez még kevés volna, ám ez az árnyékoló olyan sokoldalú és professzionális, mint amilyen szép! A Rollstar napvitorlák fejlesztési ritmusa meglepő gyorsaságot mutat, hol vagyunk már a sivatagi természeti népek inspirálta, egyszerű napvitorlától, ma már motorral felszerelt típust is kínál a gyártó!

A Rollstar gyártóként elkötelezett a fejlesztések iránt, a napvitorla pedig hálás alanynak bizonyult. Legegyszerűbb típusa a fix napvitorla, amikor is a textília fixen rögzül a kívánt pontokhoz. A következő lépés az állítható Idea napvitorla: az Idea-oszlopokon csúszkák segítik a napvitorla mozgatását, így mindig a kellő szögben árnyékolhat. A fejlesztés következő lépcsőjét a napellenző és a napvitorla „házasítása” hozta. Az Idea-Comfort napvitorla állítható és feltekerhető. Ponyváját acél csőtengelyre tekerhetjük fel, a külső sarokpontjait pedig Idea-oszlopokon, a kívánt szögbe állíthatjuk. Akár 36 négyzetmétert is árnyékolhat Idea-Comfort napvitorla. Az elmúlt év újdonsága az Idea-Royal, ami egy nyitott szárnyú denevért formáz. A négyszögletes ponyvát egyik átlója mentén acél csőtengelyre tekerhetjük, magasságát tetszés szerint állíthatjuk.

A hazai napvitorla-piac első számú újdonsága, hogy a kézi hajtókart motorra cserélte a Rollstar, így az Idea-Royal ponyvatextília feszítését és magasságállítását gombonyásra végezhetjük! A napvitorla légies megjelenését a homorúan ívelt ponyvatextília adja. Ehhez csakis pillekönnyű textília megfelelő! A Rollstar a 230 g/m2 tömegű ShadeNET mikrohézagos textíliát ajánlja, mert az átereszti magán a szellőt, állja a nagy esőt (ami nem tud leperegni a felületéről, azt finoman átereszti). Kivételt az Idea-Comfort és az Idea-Royal napvitorla jelenthet: mivel ezek feltekerhetők, a napellenzőknél használt Sattler textíliák 314-es sorozatszámon futó típusai napvitorlavászonként is beválnak.

A napvitorla közkedveltségét - küllemén túl - a sokoldalúsága alapozta meg: még nem találkoztunk olyan hellyel, terasszal, kertrésszel, ahová ne lehetett volna napvitorlát készíteni, felhasználásáról annyit, hogy van, aki nyári garázsként az autóját védi napvitorlával a túlmelegedéstől. A napvitorla sarkai textilfeszítőkkel a homlokzathoz, tetőgerendához, faszerkezethez, kerítésoszlophoz, pergolához, és természetesen a speciálisan erre a célra a talajba süllyesztett, illetve betonozott, vagy a térburkolatba fogatott oszlopokra rögzíthető. A szezon elmúltával pedig könnyen feltekerhetők, az oszlopok akár kivehetők, így gondoskodhatunk a védett tárolásról. Normál erejű szél, esőzés nem tehet benne kárt: az általunk telepített oszlopokat a függőlegestől 15 fokkal kifelé megdöntjük, így a húzóerő jelentős része a talajba szorítja a tartószerkezetet.

Újdonságunkat, a motoros napvitorlát ugyan a Construmán nem tudjuk bemutatni, de minden részletéről felvilágosítást adunk.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.