Nekem bevált a Rollstar napellenző

A teljesen déli fekvésű "U" alakú ház teraszának árnyékolása kezdettől fogva problémát jelentett. A használatbavétel után azonnal kiderült, hogy a hatalmas teraszon nincs árnyék.

Már a kezdetektől gondolkodtam azon, hogyan lehetne valami megoldást találnom a problémára. Úgy éreztem, a napellenző nekem nem megoldás, mert az egész épület architektúrája a hagyományos, szimmetrikus villák hangulatát idézi, amelyhez nem való a textilből készült napellenző.

Fix, faszerkezetes építményben azért nem gondolkodtam, mert nem akartam a három dupla teraszajtóval megvilágított nappalit lesötétíteni. Felmerült a vadszőlővel befuttatott lugas gondolata is, amelyik nyáron árnyékol, télen pedig a lehullatott levelek miatt elég fényt enged a nappaliba, különös tekintettel arra, hogy télen amúgy is alacsonyabban jár a nap. Végül ezt is elvetettem, mert nagyon sok időbe telt volna, mire a megfelelő sűrűségű lombozat kialakul.

A déli országokban látott laza nádszövet gondolatával is kacérkodtam, tekintve, hogy azt télen könnyen le tudom szedni, ám a tartószerkezet kialakítása meglehetősen bonyolult lett volna.

Végül egy véletlen oldotta meg a helyzetet. Megláttam azt a diszkrét, halvány csíkozású szövetet, ami akkor került be az országba, és úgy gondoltam, a napellenző ezzel a szövettel mégis megoldás.

Felcsavarva szinte észrevétlen, és kihajtva sem rikít. Nem csak azért tekerjük ki, mert mi magunk szeretnénk árnyékban ülni, hanem, hogy a a lazurozott fafelületeket védjük a mindent kiszívó UV sugaraktól. Ezért, a ház tájolásából adódóan is, nagyon gyakran használjuk, –legnagyobb örömünkre. Csak a széltől tartunk, mivel a hatalmas vitorlafelületbe egy közepes szellő is könnyen belekap, de eddig szerencsére még nem történt baj, a két kar jól bírja a terhelést.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.