Nekem bevált a Rollstar roletta

Budai teraszházban tervezett lakásunkat immár több, mint két és fél évtizede az egyszerűség, a divatállóság jegyében alakítottuk ki. A „kevesebb több” mottója szellemében tervezett ház a maga idejében elérhető technikai-ipari háttérre számíthatott.

Az eltelt időszakban történt változások természetszerűleg nem hagyták érintetlenül ezt a szegmenst sem. Ehhez járult az időjárási- és klimatikus viszonyok változása is. A megváltozott körülmények között a korábban ingerküszöb alattinak tűnő problémák hirtelen felfokozott jelentőségűvé váltak.
Ezek közül is első helyre kerültek a hőszigetelési és árnyékolási kérdések. Utóbbiak a feltűnően „ felforrósodott” nyári időszakban jelentkeztek egyre sürgetőbben.

Igen ám, de csak olyan megoldás jöhetett szóba, amely a megváltozott körülmények között is képes követni az eredeti, tervezői szándékot, mindemellett a funkcionális igényeket is kielégíti.

rolettaroletta

Így esett választásunk a Rollstar „roletta” típustermékére, mely egyszerű eleganciájával tovább növelte a lakás használati-esztétikai értékét. A leginkább kitett, déli, egybefüggő üveghomlokzat elé már korábban felszerelt külső árnyékolóval kombinálva a belsőben megvalósított, „rolettás” rendszer a gyakorlatban azonnal érzékelhetően, a külsőnél mintegy 5-6 fokkal alacsonyabb belső hőmérsékletet eredményezett a „legvadabb” nyárban is. Ez számunkra kiemelten fontos volt, mert mindenáron igyekeztünk elkerülni a mesterséges klimatizálás kellemetlen mellékhatásait.

A családban mindannyian – foglalkozásunkból adódóan - az átlagosnál sokkal jobban kötődünk az esztétikai értékekhez, ezért örültünk meg akkor, amikor „felfedeztük” a Rollstar termékkínálatában az új lehetőséget.

Nem bántuk meg, hogy éltünk vele.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.