Nyílászáró + alumínium redőny = energiahatékonyság

Közeledve a fűtésszezonhoz, a legtöbben máris a nullákat látják lelki szemeik előtt, no meg a sárga csekkeken – ez a tétel üt(het) a legnagyobb lyukat a pénztárcán, de nem feltétlenül! Fel kell ismernünk, hogy az energetikai fejlesztések, a homlokzati hőszigetelés, a hőszigetelő nyílászárók és az alumínium redőny mind-mind nekünk dolgoznak! Ezt a felelős szemléletmódot erősítik és segítik az időről időre kiírt, energiahatékonysági fejlesztéseket célzó pályázatok is.

Ha energiabarát fejlesztésről, felújításról beszélünk, komplex megközelítésben érdemes ezt tennünk. Hiába cseréljük ki ugyanis a nyílászárókat, ha tégláig koptatta a vakolatot a idő, és hiába a legjobb hőszigetelés, ha maradnak a régi, elvetemedett ablakok… Azt azonban elmondhatjuk, hogy egy átlagos állapotú ház esetében a jó hőszigetelési mutatókkal gyártott és jól beépített műanyag nyílászárók és az alumínium redőnyök együtt jelentős mértékben, 30-40 százalékkal képesek csökkenteni a fűtésszámlát. Ez pedig jelentős megtakarítás!

A Rollstar az alumínium redőnyök, társvállalata, a Front-Tech pedig a műanyag nyílászárók méretpontos, egyedi gyártására szakosodott. A kettő együtt pedig összehangolt munkamenetet és kivételesen hatékony konstrukciót jelent. A Front-Tech kínálatában három, illetve öt légkamrás ablakok közül választhatunk. Előbbi, a Standard ablakcsalád is kitűnő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, időjárásálló, merev konstrukcióban. A Design termékcsalád tagjai öt légkamrával, és ezzel még hatékonyabb energetikai mutatókkal készülnek, miközben a karcsú, lekerekített kivitel valóban a dizájn kategóriába emeli az ablakokat.

A Rollstar alumínium redőnyök ugyancsak kitűnő eszközök az energiahatékony épületfenntartás és a magas fokú komfortélmény elérésében. Hogyan? Az üvegfelületek akkor is minimális hőveszteséggel járhatnak, ha a legjobb minőségben és kivitelben készülnek. Az alumínium redőnyökkel felszerelt nyílászárók azonban tökéletesen teszik a dolgukat: nappal, az ablakon át érkező napsugarakat sötétedéskor egyszerűen „csapdába ejthetjük“ az alumínium redőnnyel. A szoláris nyereség pedig ingyen van! Az alumínium redőny masszív lamellái vezetősínben, speciális gumitömítések között futnak, így kizárt, hogy a hideg, a szél áthatoljon a lamellákon, ami egyúttal hangszigetelést is jelent a hőszigetelés mellett. (Az alumínium redőny egyébként mind a négy évszakban, télen-nyáron energiabarát, hiszen nyáron épp az árnyékolásban, a beltér komfortjának a megtartásában segít.) Ha energetikai korszerűsítésről beszélünk, akkor tehát a hőszigetelés, a fűtésrendszer, a nyílászárók, az árnyékolók átgondolt és komplex felújítását célozzuk. Nagy beruházásról van szó, ami azonban néhány év elteltével megtérül, és aztán hosszú évtizedekig élvezhetjük az előnyeit.

Idén ősszel is lehet pályázni és vissza nem térítendő támogatást nyerni! Azon 1971 előtt épült téglaépítésű társasházak pályázhatnak, amelyek energetikai felújításban gondolkoznak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati kiírása 2013. szeptember 15-ig, illetve addig szól, amíg futja a közel 840 millió forintos keretből. A pályázatokat az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. várja.

A pályázat pontos részleteiről itt olvashatnak.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.