Ollókaros napellenző: nosztalgia és technológia

Ujjé! A Ligetben nagyszerű... – ki ne tudná folytatni a dalt. Mostanában pedig újra jobb kedvvel fütyörészhetjük a dallamot. Hogy miért? Mert a Városliget megújítása kapcsán elindult valami jó: eltűntek az Állatkerti körút régi bódéi, helyettük pavilonokban és ollókaros napellenzők árnyékában nosztalgiázhatunk. De miért pont ollókaros napellenzők alatt?

Aki az állatkerttel szemközti sétányon még keresné tekintetével a régi fabódékat, az csalódni fog: pozitívan. Mert a városliget teljes megújulásának fontos állomásaként mára hangulatos pavilonok és hűs pihenőhelyek vették át a helyüket. A pavilonokat a magyar romantikus építészet egyik legnagyobb alakja, Feszl Frigyes tervei alapján emelték, aki még 1860-ban vetette papírra az orientalista stílusú városligeti pavilontervét. Ez a nosztalgikus lépés garantálja, hogy a liget hangulatához, régi fénykorához illő épületekben kávézhatunk, sütizhetünk. A három épület között tágas teraszt hoztak létre, ami az ollókaros napellenzőknek köszönhetően kellemes árnyas hellyé változott a ligetben ejtőzők számára.

Az ollókaros napellenzők összetéveszthetetlen karakterét az ollószerűen nyíló karok adják, a típus megszületését pedig még az 1900-as években felpezsdült iparosodás és polgárosodás idejére tehetjük. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend ez az árnyékolótípus, ám magán hordozza a technológiai igények változásait is.

A városliget ollókaros napellenzői a KAPITÁNY Árnyékológyártó szakmai felkészültségét és esztétikai érzékenységét egyaránt dicsérik, ezért a nagy múltú cég megérdemli, hogy elismerésünknek hangot adjunk. Az ANTIK ollókaros napellenző mintha csak mindig azzal a céllal készült volna, hogy egyszer egy ilyen emblematikus helyszínen találkozhassunk vele. Igen nagy terület, akár 192 négyzetméter árnyékolását is megoldja, és kétoldalas konstrukcióban, oszlopokra szerelve elnyeri a klasszikus sátorelrendezését. Nagy mérettartománya miatt motorizálva hozható működésbe a napellenző, így kapcsolódik össze a nosztalgia és a technológia. A Rollstar is szép számmal készített már éttermek, kávézók, de a vendéglátóhelyek mellett családi házak teraszaira, homlokzatára ollókaros napellenzőt, igaz, ezek a ligetbéli „nagy testvérek” kisebb méretű változatai. Az OMEGA ollókaros napellenző a homlokzatra és tartóoszlopokra egyaránt felszerelhető, ráadásul utóbbi esetén kétoldalas, sátras elrendezésben árnyékolhatnak. Ez a napellenző a 1,5 és 3 méter közötti karkinyúlással és maximum 9 méteres szélességben készülhet, ami még biztosítja a stabilitást és a szélálló kivitelt. A klasszikus ollókarokat a kézi hajtókaron kívül csőmotor beépítése után kapcsolóval, illetve távirányítóval is mozgásba hozhatjuk, de lényeges az is, hogy a homlokzatra szerelt típus védőtetőt kaphat, ami óvja az akrilszövet ponyvát. UV-stabilizált, minőségi textíliáink közül legalább kétszáz féle változat áll rendelkezésre, hogy kellemessé és látványossá tegye az árnyékoló megjelenését.

Ha egy kis nosztalgiára vágyik nyáron, akkor nézze meg most honlapunk letölthető katalógusai között a Rollstar ollókaros napellenzőt, inspirálódjon, és bízza szakembereinkre a megvalósítást.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.