Őrködjön a védőrács!

Becsengettek. A nagyszülők is magukra hagyják a hétvégi lakokat, nem csak a vakációzó unokák. Elcsendesedik a víkendház, ideje felkészíteni az ingatlant azon időszakra, amikor nem látogatjuk rendszeresen. A legfontosabb teendő az értékvédelem: ami az ablakokat, teraszajtókat, ajtót illeti a védőrács és a redőny hathatós segítőnk.

A könnyű préda tolvajlásra csábít. Az autótolvaj is azt a kocsit lopja el, amiben a gyári riasztón kívül (amit ő legalább olyan jól ismert, mint maga a gyártó) más nem jelent akadályt. A magára hagyott nyári lak is sokkal csábítóbb, ha nem védi az üvegfelületeit védőrács vagy aluredőny, optimális esetben kombinálva egyéb riasztó rendszerekkel.

Az aluredőny előnyeiről a fenti írásunkban szóltunk. Itt külön kiemeljük, hogy feltolásgátló reteszekkel ellátva az aluredőny feltolhatatlanná válik, vagyis véd. Az alumínium profilú védőrács esetén azt az előnyt is élvezhetjük, hogy nem zárjuk el teljesen a fénytől a belső teret, tehát a napsugár kicsit temperálhat, és „lélegzik“ a ház.

A Rollstar üzeméből kikerülő védőrácsok „S“ profilokkal készülnek, amelyek egymásba kapaszkodnak, így védenek az erőszakos feltolás ellen, ráadásul a vezetősínből lehetetlen kiemelni a rácsot. A rácsosztást úgy számoltuk ki, hogy azon átnyúlva se lehessen lehetővé tenni a bejutást. A biztonságot fokozhatjuk, ha az alsó záróprofil közepére, illetve két oldalára kulcsos záróreteszt is beépíttetünk.

A védőrácsot hajtókarral és felhúzórugóval, kézzel is mozgathatjuk, de ha a védőrács nagyobb, mint négy négyzetméter, akkor érdemes a motorizált mozgatás mellett dönteni. Elero csőmotorral akár húsz négyzetmeteres védőrácsot is egyszerűen, gombnyomásra működtethetünk. Az elektromos működtetés további előnye, hogy időprogramozással megtéveszthetjük a kíváncsiskodót.

Mikor kerülhet a házra védőrács? Bármikor! Utólag is felszereltethetjük a védőrácsokat a házra, ekkor védőtokban futnak le. Ha most épül a víkendház, esetleg nagyobb felújításban vagyunk, akkkor a tok beépülhet az áthidalóba, így láthatatlan marad a homlokzaton.

Tudja biztonságban nyaralóját! Őrködjön Önnél is Rollstar védőrács!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.