Otthon Melege Program márciustól!

Otthonaink a legnagyobb energiafalók, korszerűsítésük nem csupán egy-egy család, lakóközösség szintjén értelmezhető a rezsiköltség csökkentésével és a komfort növelésével. Minden egyes ház felújításával közelebb kerülünk a fenntartható jövő ideájához. Március 9-től újra pályázhatnak a társasházak komplex felújításra, amelyben a Rollstar és társvállalata, a Front-tech Nyílászárógyártó is szerepet kaphat!

Tíz milliárd forintból gazdálkodik idén a március 9-től benyújtható, Otthon Melege Program bírálóbizottsága. A tapasztalatok igazolják, hogy szinte napok alatt elolvad az óriási pályázati összeg, érdemes gyorsnak lenni!

Az Otthon Melege Program a komplex felújítás programja, ami mögött fontos felismerés húzódik. Hiába ugyanis a tíz-tizenkét centiméteres homlokzati hőszigetelés, ha a rossz ablakokon, a régi tetőszigetelésen át elillan a meleg, vagy ha hatékonytalan fűtési berendezéssel akarjuk előállítani az otthon melegét...

A program tehát olyan korszerűsítést takar, ahol a több mint 4, de maximum 60 lakásból álló, 1946. után épült, de 2006. december 31-ig kiadott építési engedély alapján elkészült panel-, illetve tégla társasházak tulajdonosai legalább 51%-a támogatja a felújítást. Egy sor dolognak eleget kell tenni, köztük az energetikai tanúsítvány beszerzésének, ami megmutatja az épület korszerűsítés előtti állapotát. Ha ez a C minősítési osztálynál rosszabb, akkor a felújítás célja ennek az elérése, ha azonban innen indul a ház, akkor a beruházással legalább két osztállyal kell javulnia a besorolásnak. De milyen munkálatok vezetnek ide? Egységesen felújított épületszerkezetek, úgy mint homlokzati hőszigetelés, teljes tető hő- és vízszigetelés, fűtetlen pincefödém teljes hőszigetelése, a lakások és a közös fűtött helyiségek külső nyílászárócseréje, azok hővédelme árnyékolástechnikai eszközzel. Ami a társasházi fűtést illeti, kötelező a hőfogyasztás szabályozását és mérését biztosító berendezéseket felszerelni, kötelező megoldani az egyes lakások hőleadóinak az egyedi szabályozását és mérését, valamint a melegvíz-fogyasztás egyedi mérését is. Az egyedi mérős lakásokban kondenzációs gázkazánra kell cserélni a régit, nem maradhat a konvektor, a régi csőhálózatot is fel kell újítani.

De térjünk vissza a nyílászárókra és az árnyékolástechnikára! Mivel a rezsiköltségből akár 30%-ot is képes lefaragni a jó nyílászáró és az alumínium redőny, nem csoda, ha ezek is fókuszba kerülnek a programban. Minden homlokzati nyílászárót kötelező kicserélni, csak azok maradhatnak, amelyek hőátbocsátási értékei megfelelnek a pályázatban kiírt értékeknek. A többit cserélni kell! Előírja azt is a pályázat, hogy a lakások ablakaiba résszellőzőket kell beépíteni. A hővédelem javítására árnyékoló szerkezeteket kell beszerelni, az adott homlokzaton egységes módon.

A negyed évszázados gyártói múlttal rendelkező Rollstar és műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó Front-tech kéz a kézben ajánl korszerű megoldást az energiahatékony felújításhoz! Kérje tanácsunkat, segítünk!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.