Pénz áll a házhoz - hőszigeteléssel


Bizonyára nem mondunk újdonságot azzal, hogy a ház leggyengébb pontjai hőszigetelés szempontjából a falak, a nyílászárók és a tető. Sokan mégis feláldozzák egyiket vagy másikat a költségtakarékosság oltárán. Tetemes összeget költenek a falak szigetelésére, és nem cserélnek nyílászárót, vagy a meglévőre nem szereltetnek külső árnyékolót. Pedig ezek kisebb beruházás mellett garantálnak energiamegtakarítást, amit az épülettermográfiai mérések is igazolnak.


redőnyredőnyA hőszigetelésről nem lehet eleget beszélni, és hangsúlyozni, hogy az épületek hővédelme nem jelent egyet egyes „alkotóelemek", vagyis csak a falak, vagy a tető szigetelésével. Épülettermográfiával, vagyis az épület hőkamerás feltérképezésével egyértelműen kideríthető, hogy hol szökik meg a meleg. Az épülettermográfia csak fűtési szezonban, 5 °C alatti hőmérséklet esetén kivitelezhető, ezért épp ebben az időszakban kaphatunk korrekt mérési eredményeket arról, hol kell megerősítenünk „védelmi vonalunkat". Az energiaveszteség jól szigetelő műanyag nyílászárókkal és külső árnyékolástechnikai eszközökkel hatékonyan csökkenhető. A Rollstar Árnyékolástechnikai Kft. és társvállalata, A Front-Tech Műanyagnyílászáró-gyártó Kft. tudja a megoldást!


A Front-Tech műanyag nyílászárók, a Standard és Design ablakcsalád minden igényt kielégítő, kitűnő hő- és hangszigetelő képességű termékeket jelent, amelyeket a termékfejlesztésben élen járó német Roplasto cég technológiája fémjelez. A Standard termékcsalád háromkamrás rendszerű nyílászárókból, ablakokból, bejárati és erkélyajtókból áll. Az U=1,4 W/m2K értékű hőátbocsátású profilrendszer árulkodik a jó hőszigetelésről. A Front-Tech Design ablakai öt légkamrával látják el feladatukat. A 1,2 W/m2K hőátbocsátású profilrendszerrel készült ablakokkal kizárt a hőveszteség! A Design ablakok ismérve a karcsú megjelenés, a vonzó Softline kivitel, vagyis az 5 milliméteres sugárral lekerekített élek. A nyílászárók 24 milliméteres üvegezéssel készülnek, amelyek igény szerint fóliázva, mintázattal is rendelhetők, így garantálják a belátásmentességet és a betörésvédelmet. További ismérvük a zaj és a nap elleni védelem. A funkció mellett a Front-Tech ablakok, erkélyajtók esztétikus megjelenéssel, minden esetben egyedi igények szerint, méretpontos gyártással készülnek.

A hőszigetelésben a Front-Tech műanyag nyílászárók és a Rollstar külső árnyékolói, az alumínium redőnyök kéz a kézben járnak. Bizonyított tény, hogy az alumínium redőny teljesen zárt állapotban régi épületek esetén is 40 százalékos energiamegtakarítást eredményez, de a jól szigetelő nyílászárók esetében is jelentősen, 25 százalékkal javítja a hőmegtartást. Ráadásul az alumínium redőnyök a hőszigetelés mellett a hangszigetelésen és a betörésvédelemben is segítenek. De vissza a hőszigeteléshez! Az alumínium redőny oldalról egymásba csúsztatott lamellái a védőtokból úgy ereszkednek le, hogy tökéletesen lezárják az ablak- és ajtónyílásokat. Ellenállnak a szélesőséges időjárásnak: erős szélnek, hófúvásnak, védik otthonunk melegét. Alumínium redőnyt később, felújítás alkalmával is szereltethetünk a nyílászárókra, ekkor külső tokban fut le a redőny. Ha azonban már a tervezés, építkezés fázisában gondolunk az alumínium redőnyre, mint fontos hőszigetelőre, akkor vakolható tokban rejthetjük el a redőnylamellákat. Az Alukon külsőtokos alumínium redőny nem ismeri a tokon keresztüli energiaveszteséget, mivel az ablak külső felére felszerelt tok hődinamikai szempontból a belső tértől független. Ha habbal töltött alumínium palástot választunk, akkor a hőszigetelés még jobb hatásfokú az ablak és az alumínium redőny között kialakuló légrés miatt.
Az intelligens otthon fogalmával is egyre többen ismerkednek manapság, ahol az energiatakarékos megoldásokat kulcskérdésként kezelik a szakemberek. Az árnyékolástechnikai eszközök területén is léteznek intelligens megoldások, amelyek segítik a hőveszteség kivédését. A Rollstar elero motorral szereli fel az alumínium redőnyeit, hogy kényelmesen takaríthassuk meg a fűtési költség jórészét. Intelligens AstroTEch időkapcsolóval elérhetjük, hogy az alumínium redőnyökhöz hozzá sem kell nyúlnunk: a vezérlő napfelkeltekor felhúzza az árnyékolókat, és leereszti napnyugtakor. Ezzel pedig az ablaküveg és a redőny közötti levegő szigetelő erejét optimálisan kihasználhatjuk.

Láthatjuk, hogy a hőszigetelés nem állhat meg a falak, a tető szigetelésénél. Optimális hővédelem akkor érhető el, ha a régi ablakainkat jó hőátbocsátási tényezővel rendelkező műanyag nyílászárókra cseréljük, és azokra alumínium redőnyt szereltetünk.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.