Pergola, avagy szoba a szabadban


A napellenzők speciális formája a pergola, amelyek családi házak, illetve vendéglátó helyek kedvelt árnyékolója. Mitől speciális? Mert nagyméretű teraszokra, kertbe, szélfújta vidékeken is biztonsággal használható stabil szerkezetet kap a pergola. Akár 15 méter széles és 6 méter kinyúlású szerkezetben is megrendelhető a Rollstarnál. A sátras elrendezés alatt úgy érezhetjük magunkat, mintha egy szabadtéri szobában lennénk.

Míg korábban leginkább elegáns kávézók, hotelek ültették előszeretettel pergola alá a vendégeiket, addig mára a családi házak teraszain, kertjeiben is egyre gyakoribb árnyékoló. A pergola a szokásosnál nagyobb fedetlen teraszok árnyékolására is képes, ráadásul szerkezeti felépítésének köszönhetően a szelet is kitűnően állja. A Rollstar egyetlen egységben, sátor elrendezésben is gyárt pergolát, és egymás mellé többet is telepít igény szerint. A duplaimpregnálású ponyva fokozottan víztaszító képességű. A mozgatásáról gondoskodó homlokprofil a lefutóprofilban gördül, így a ponyva ki-, illetve betekerésekor is védve van a széltől. Amikor szereljük a pergolát, legalább 15 fokos lejtésszöget adunk a szerkezetnek, hogy a csapadék akadálytalanul legördülhessen róla.


pergolapergola


A speciálisan erős ponyvákat húszféle változatban kínáljuk.

A pergola speciális fajtája, amikor nem csak felülről, hanem oldalról is véd, így valóban egy külön zárt helyiséget alakíthatunk ki. A ponyvába integrált „fólia ablakok" szabad kilátást és fényt biztosítanak, miközben teljesen zárt, védett „szoba" alakítható ki. Különösen népszerű ez a pergola vendéglátóhelyek, hotelek körében, már csak azért is, mer például az olaszoknál, németeknél már tilos nyilvános helyen dohányozni. A pergola ezt megoldja, hiszen a zárt falon kívül, az étterem, hotel „meghosszabbításaként", zárt falon kívül hozható létre egy külön helyiség.

pergolapergola

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.