Pliszéfüggöny, kétirányú működéssel


A pliszéfüggöny hallatán egyre többek előtt jelenik meg a kép a harmonikaszerűen záródó belső árnyékolóról. Nem csoda, hiszen ez az az árnyékoló, amely egyetlen nyílászárótípustól sem „jön zavarba”. Pliszéfüggöny kerülhet tetőtéri ablakra, boltíves, trapéz vagy háromszög alakú ablakra, télikert vízszintes üvegfelületére. És itt jön a „csavar”, a két irányból (föntről és lentről) le- és felhúzható pliszéfüggöny, amelyet a Rollstar – a többi árnyékolástechnikai termékeihez hasonlóan – méretpontosan, helyszíni felmérést követően gyárt le, majd szerel fel.

Ha a pliszéfüggönyt alulról és felülről is mozgatjuk, akkor középen gyűlik össze a textília. Ezzel a zseniális megoldással a napfény valóban „úgy táncol, ahogyan mi fütyülünk”: ha a tél minden melegítő napsugarát beengednénk a szobába, de épp az íróasztalnál dolgozunk, vagy az ablak alatti munkapulton dolgozunk a konyhában, és nem szeretnénk, hogy vakítson az éles fény, akkor tetszés szerint le- és felhúzhatjuk két irányból a pliszéfüggönyt, míg megtaláljuk az ideális helyzetét. És aztán a napsugarak beesési szögét szépen követhetjük a pliszéfüggönnyel. Ez a technológia megkönnyíti a dolgunkat akkor is, ha a szabad belátást „zavarnánk” meg, úgy, hogy közben a szükséges mennyiségű fényt a lakótérbe engedjük.A pliszéfüggöny kitűnő „kaméleon”: színben, formában, a textília gyűjtési módjában tökéletesen alkalmazkodik a környezetéhez. A Rollstar 56-féle pliszírozott textíliából, 12-féle kategóriában, a fényáteresztő típustól, a sötétítőn át a fényvisszaverő modellig gyárt pliszéfüggönyt. Meglepő, de itt még nem ért véget a pliszéfüggöny „tudománya”. Azt is jó tudnunk, hogy ez a harmonikaszerűen nyíló- és záródó belső árnyékoló bármely ablaktípusra legyártható: a szabvány, négyzetes formájú nyílászárókra csakúgy, mint a hajókabin formájú, a trapéz, háromszög, rombusz alakú ablakokra, ami határtalan szabadságot ad a lakberendezés, otthonszépítés során. Ráadásul a ferde falsíkú, tetőtéri ablakok és a télikertek árnyékolását is tökéletesen megoldja.

Az alsó-felső nyitású pliszéfüggöny az ablakkerethez rögzül, esztétikusan simul az üvegfelülethez, még tetőtéri ablakok esetében is. Bizonyos mérettartományon belül csak az ablak két oldalán futnak feszítőszálak, ami diszkrét megjelenést kölcsönöz a pliszéfüggönynek. Az alsó-felső nyitású pliszéfüggönyt egy könnyed mozdulattal működtethetjük, rendszerint fogantyúk segítségével. Ha az ablak és a pliszéfüggöny hibátlan összhangjára vágyunk, akkor az alapáron elérhető fehér alumínium profilt az ablakszárny vagy a textilia színével megegyező árnyalatúra porszórathatjuk a Rollstar üzemében. Textíliából pedig tényleg olyan gazdag a kínálat, amiből bármely stílusú és színvilágú otthonba választhatunk.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.