Redőnyautomatizálás, avagy hőzsilipet az ablakokra!

Energiatudatosság, szoláris nyereség, intelligens otthon – fogalmak, amelyekkel egyre többet találkozunk, sőt, egyre többen tapasztalják meg. A redőnyautomatizálás fontos eleme az energiahatékony ház-, illetve lakásműködtetésnek, amivel a nap melegét nappal begyűjthetjük, és benn is tarthatjuk télen. És mindezt néhány gombnyomással automatizálhatjuk...

Az, hogy korán sötétedik, megoldhatatlan feladat elé állítja azokat, akiknek ugyan alumínium redőnnyel felszereltek az ablakaik, de nem érnek haza a munkából sötétedésig. Nekik, és persze azoknak, akik most tervezik a kültéri árnyékolást, a megoldást a redőnyautomatizálás jelenti.

A Föld energiakincseinek határok nélküli kizsákmányolása, a levegőszennyezés, egyszóval a környezetrombolás a fenntartható építészet felé irányítja a figyelmet. A szakemberek olyan házakat, otthonokat terveznek, amelyek figyelnek a környezetünkre, és persze sok küszöbön álló építészeti előírás is a passzívházak, energiahatékony épületek megszületését vázolja elénk.

A szoláris nyereség, vagyis a Nap melegének a hasznosítása, illetve a napvédelem az egyik meghatározó tényező, ha az energiatakarékosság a célunk. Télen nyilván az a feladat, hogy a napközben begyűjtött meleget benn tartsuk, nyáron pedig, hogy még az ablakok előtt megfékezzük.

A kültéri árnyékolástechnikai termékek közül az alumínium redőny hazánkban a legnépszerűbb, és tökéletesen megfelel a fenti elvárásoknak. Az alumínium lamellák mögött télen védve érezhetjük magunkat, gyakorlatilag hőzsilipként működik, és tartja benn a lakótér melegét. Akár 30-40 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el az okos működtetésével!

Igen ám, de korán sötétedik, már négy órakor lemenőben a Nap! Ekkor jelent pótolhatatlan segítséget a redőnyautomatizálás. A Rollstar a német elero csúcstechnológiát építi be a méretpontos alumínium redőnyeihez, és látja el fény- és szélérzékelő automaikával. Ebben az okos automatikában beépített fényérzékelő van, amely méri, és az általunk beprogramozott küszöbértékkel összehasonlítja a fény erősségét. Ha a megadott értéket túllépi, akkor automatikusan legördülnek a redőnyök. A redőnyautomatizáció energianyerő munkáját minden nap élvezni fogjuk, de akkor is jó szolgálatot tesz nekünk az automatizálás, ha elutazunk, hiszen a „Szabadság“ opciót beállítva különböző időpontokban emelkednek fel és záródnak a redőnyeink, ami a betörésvédelemben is hathatós segítség.

A redőnyautomatizálás nem az öncélú, kényelmes ember, sokkal inkább az energiatudatos földlakó okos döntése! A Rollstar szakemberei helyszíni felméréssel, szaktanácsadással segítik a legjobb rendszer kiépítését. Keressen bennünket!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.