Rollstar roletták a Gombában

Budapest egyik legfontosabb közlekedési csomópontja sokat látott. Túlélte a második világháborút és az 56-os forradalom sem ejtett halálos sebeket az épületen. A mára szépen felújított Móricz Zsigmond körtér emblematikus épületére Rollstar roletták kerültek, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Ha arra jár, jussunk eszébe az íves üvegfelületeket árnyékoló, kétszínű roletták láttán.

A Móricz, így hívjuk „pestiesen” Buda egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontját. Az itt álló Gomba mindig meghatározta a tér megjelenését, így különösen nagy figyelem övezte a közelmúltban lezajlott felújításokat: vajon milyen lesz a régi-új Gomba, amit a 90-es években műemlékké nyilvánítottak? Szabó Levente építész mindent megtartott, amit egykori tervezője, Schall József olyan nagyszerűen megálmodott egykor: a Gomba könnyedségét, tiszta geometriáját, felső körgyűrűjét. Három körcikkéből ma kettő kulturális és vendéglátóhelyként, egy pedig jegypénztárként üzemel. Azonban az 1940-es években, amikor az eredeti épület elkészült, az építész-technológia még nem tette lehetővé az ívelt üvegfalak alkalmazását. Ez most új és látványos eleme lett a légies épületnek.

Ezekre az ívelt ablakokra a Rollstar gyártotta a minimalista megjelenésű, modern rolettákat. Teljes sötétséget biztosító, ún. zipptex-roletták árnyékolják az üvegfelületeket, amelyek azért is annyira különlegesek, mert kívülről és belülről is más-más arcukat mutatják. A körtéren átsétálva a szemlélő fehér árnyékolókat lát – teljes összhangban az épülettel –, belülről azonban fekete, ami megteremti a vendéglátóhely intim hangulatát. Ezek a kíváncsi tekinteteket teljesen kizáró roletták egyúttal abban is segítenek, hogy zárás után, leengedve senkit se csábítson az értékes italok látványa. A háromszor három üvegblokkot árnyékoló rolettákat a korszerűség és könnyebb kezelhetőség érdekében automatizáltuk. Költségtakarékos KY motorokat választottunk ehhez, összesen kilencet, amelyek segítségével távirányítóval, egy gombnyomásra sötétíthető el a terem, illetve engedhető be a napfény – igény szerint.

Örülünk neki, hogy a Rollstar az árnyékolóival részese lehet a Gomba és vendégei mindennapjainak.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.