Szalagfüggöny lépcsőzetes lamellákkal is

Szalagfüggönnyel egyre több lakásban, irodában, közintézményben, szalonban találkozni, de fogadni mernénk, hogy még csak két hasonlót sem láttunk. Valóban, a szalagfüggöny az egyik legkreatívabb belső árnyékoló, ami úgy alakítható, ahogyan azt szeretnénk. A Rollstar partner az egyedi szalagfüggönyök megtervezésében és elkészítésében. Most mutatunk egy praktikus megoldást arra, mit tehetünk, ha a fűtőtest útban lenne a szalagfüggönynek.

A szalagfüggöny dekoratív, praktikus, könnyen kezelhető belső árnyékoló. Az egymás után sorakozó lamellákat 180 fokos tartományban elforgatva teremthetjük meg a kellő fényviszonyokat az otthonunkban, az irodában, szépségszalonban. Pofonegyszerű működtetni, ezért is kedvelt árnyékolótípus. Nem köti meg a választásban a kezünket az ablak, amire elképzeltük, hiszen a hagyományos, szögletes forma mellett a háromszögű, a trapéz alakú és a hajókabinablakokra, a bukó-nyíló ablakokra egyaránt elkészíthető a megfelelő szalagfüggöny.

A lényeg az „elkészíthető“ szóban rejlik, hiszen a Rollstar az egyedi, méretre tervezett és készített árnyékolók terepén működik, így az sem gond, ha az árnyékoló elkészítése olykor szakít a bevált formákkal. Mint például a képen látható iroda esetében, amikor is a szalagfüggöny „útjába állt“ a fűtőtest. Mit lehet ilyenkor tenni?

A fűtőtest hatékonyságát nagyban befolyásolja, ha a körülötte kialakuló légmozgást lezárjuk, vagyis ha teljes hosszban eléengedjük a szalagfüggönyt. Így azt tettük, hogy a fűtőtest fölött parapetmagasságig terveztük meg a függönylamellákat, a többit pedig elegánsan a padlóig engedtük.

De ezzel még nem ért véget a dolog! Tekintve, hogy a szalagfüggöny lamellái háromféle szélességben választhatók – 63, 90 és 127 milliméter –, arra is adódott mód, hogy a helytakarékosság elvét követve a legvékonyabb textilcsíkokból állítsuk össze a függönyt, ami összehúzva a legkevesebb helyet foglalja, és ami a legkönnyebben forgatható. Ez esetben a kezelő gyöngyzsinórhoz lehet elhúzni a szalagfüggönyt, de ez is az igényekhez igazítható: a lamellák középről két szélre és a szélekről középre is gyűjthetők. A lamellákat forgató gyöngyzsinór és a húzózsinór kombinációján túl akár automatizálhatjuk is a szalagfüggöny működését. Így csupán egy gombnyomásra van szükség.

És a plusz! A fűtőtest problémáját megoldottuk, de tehetünk még valamit, ha az építészeti kötöttségek igényelte egyediségen túl még egy kis pluszt szeretnénk! Színezzük ki a szalagfüggönyt: azaz válasszunk a berendezés színeivel harmonizáló lamellákat, és színesítsük velük a fehér szalagfüggönyt. Rendkívül látványos a végeredmény!

Így válik a helyszíni adottságokhoz tervezett praktikus szalagfüggöny a tér látványelemévé.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.