Szalagfüggöny: árnyékol, dekorál, reklámoz


Nem túlzás azt állítani, hogy a szalagfüggöny a legkreatívabb belső árnyékoló, amit ma ismerünk. „Eredeti" funkcióját, az árnyékolást úgy képes ellátni, hogy közben felhasználhatjuk dekorációs célokra, sőt, reklámhordozóvá is válhat. Hogyan? A Rollstar a digitalizált motívumokat, logót, feliratot, képet nyomtat a szalagfüggöny lamelláira. Lehet ez egy fűszercsokor fotója a konyhába, és lehet több méteres, hatalmas cégreklám, de egy eseményt népszerűsítő, dekoráló „mozgókép" is.

Az egymás után sorakozó lamellákból álló szalagfüggönyt előszeretettel választják irodák, intézmények, egészségügyi rendelők, szépségszalonok, bankok, szóval sok „közszereplője" az utcának. Igen, hiszen legtöbbször nagy üvegfelületekkel, kirakatokkal mutatják magukat a járókelők felé, nem titkolt céllal: vegyen észre, és térjen be hozzánk! Persze „akváriumban" senki sem szeret dolgozni, mégiscsak kell a jótékony takarás, védelem a napsugarak és az avatatlan tekintetek elől. Na, most mi a megoldás? A megoldás a szalagfüggöny.

szalagfüggönyszalagfüggöny


A szalagfüggöny lamelláinak elforgatásával mindig a kívánt fényviszonyoknak megfelelően engedhetjük be a napsugarakat, a lamellák átlapolásával pedig teljesen kizárhatjuk a külvilágot. Ugyanakkor nyithatunk is felé, ha a Rollstartól céglogóval, egy szép fotóval, reklámszöveggel nyomott szalagfüggönyt rendelünk, ami már messziről hirdeti szolgáltatásainkat, cégfilozófiánkat.

A szalagfüggönyben ráadásul az a jó, hogy nem csak az ablakokban tesz jó szolgálatot, de térelválasztóként is tökéletesen funkcionál. Fontos ez szintén egy irodában, szépségszalonban, hiszen egy mozdulattal, könnyedén leválaszthatunk teret szalagfüggönnyel, és válhat belőle tárgyalósarok, ha egy asztalt és köré székeket teszünk. Válhat belőle „konyhaajtó", és akkor a vendégeknek nem kell a kis iroda mosogatóját látniuk. Mindeközben a szalagfüggöny a rá nyomott információkkal, fotóval, tartalommal díszít, erősíti a cégimázst. Válhat belőle hatalmas „mozgógép" is, ahogyan azt egy Műcsarnokbeli kiállítás méretes szalagfüggönye példázza: a parlament üléstermét ábrázoló szalagfüggönyt készítettünk az esemény egyik látványos attrakciójaként.

szalagfüggönyszalagfüggöny

De nem lenne teljes a kép, ha nem szólnánk a magánszféráról is, hiszen az egyedi mintákkal díszített szalagfüggöny az otthonunkban is szép térharmonizáló, funkcionális díszítőelemmé válhat. Elképzelhetünk a nappaliba egy apró virágokkal „telehintett" szalagfüggönyt, a fürdőszobába egy vizes motívummal, a hálószobába egy nyugtató természeti képpel, csendélettel nyomott szalagfüggönyt, a gyerekszobáról meg nem is beszélve, ahová beköltöztethetjük gyerekünk összes kedvenc mesefiguráját a lamellákra nyomtatva. Térelválasztáshoz is sikerrel bevethetjük a szalagfüggönyt, amely helytakarékos térhatároló lehet ott, ahol csak szükségünk van rá: a lamellaköteg csak néhány centimétert foglal el összehúzott állapotban. A szalagfüggöny nyitva hagyja előttünk a lehetőségeket!

A Rollstar egyedi, méretpontosan legyártott szalagfüggönyeit 63, 90 vagy 127 milliméter széles lamellákkal rendelhetjük meg, és mintegy kétszázféle lamella közül választhatunk. Van köztük áttetsző, teljes sötétséget adó, poliészter, pamut-len keverék, üvegszálas, high-tech alumínium, megannyi színárnyalatú lamella, és még sokan mások, ahogyan mondani szokás. A lényeg, hogy a helyszíni felmérés során a Rollstar szakemberei tanácsadással is szolgálnak az igényeknek megfelelő szalagfüggöny kiválasztásában, és segítségül hívhatjuk a Rollstar honlapján lévő látványtervezőt is.

A szalagfüggöny nem csak kreatív belső árnyékolóként emelhető ki, de praktikus és sokoldalú is, hiszen a könnyen „alkalmazkodik" az adott helyiség, árnyékolandó felület adottságaihoz. Szalagfüggönyt a hagyományostól eltérő formájú ablakokra is kérhetünk: a Rollstar trapéz, háromszög alakú nyílászárókra is elkészíti a belső árnyékolót, sőt, íves és ferde felületekre is. A billenő ablakok és ajtók sem maradnak szalagfüggöny nélkül: ott a feszített kivitel jelenti a megoldást. Már csak a digitalizált céglogó, reklámszlogen hiányzik róla, hogy elmondhassuk:

Ugye, megmondtuk, hogy a szalagfüggöny a legkreatívabb belső árnyékoló!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.