Szauna helyett pliszéfüggönyt!

Képzeljünk el egy patinás, belvárosi irodaházat, vagyont érő helyszínt, amelyre újabb szint került, egy tetőtéri ráépítés. Benne irodák, napfényben úszó irodák. Amint kisütöttt a nap, rögvest szaunává változott az iroda, amire megoldást kellett találni. A Rollstar fogantyús feszített pliszéfüggönyöket szerelt fel az ablakokra: szépek, árnyékolnak, kellemes munkakörülményeket teremtenek, és védenek a túlzott felmelegedéstől.

A belváros frekventált üzleti zónájában irodát találni nem könnyű feladat. Terjeszkedni csak fölfelé lehet, így a régi épületekre új szinteket építenek, sokszor tetőtérrel bővítik. A látványos ráépítések nyomán modern irodák létesülnek, amelyek fényárban úsznak, valóban megkapóak. A fény azonban amennyire jó, annyira zavaró is lehet munkavégzés során.

Így jártak azok a Kálvin téri irodaházban dolgozók is, akik a napsugarak felbukkanásával egy időben újságpapírokat ragasztottak a tetőtéri ablakokra, átmeneti védekezésképpen a nem kívánt szauna-hatás kialakulásának megelőzésére. Rájöttek, hogy árnyékolók nélkül nem tudnak dolgozni.

A hatalmas tetőtéri ablakokra a Rollstar fogantyús pliszéfüggönyei kerültek. A pliszéfüggöny nagy előnye a rugalmassága, hiszen bármilyen formájú ablakra, és tetőtéri, tehát „döntött“ ablakokra egyaránt jók. Karcsú, így belesimul az üvegfelületbe, amit a vezetősínek is segítenek. Így nem „hordósodik“ a pliszéfüggöny, hanem szép feszesen tartja magát lehúzva. Amikor pedig fölhúzzuk, alig takar ki valamit az ablak fölső üvegfelületéből, csekély helyet foglal. A textília alsó és felső részét egy-egy alumínium profilba csúsztatott műanyag profilhoz erősítjük. A profil alapáras fehér színén kívül – felár ellenében – bármilyen színre porszórjuk, ami harmonizál a pliszé textília vagy az ablakszárny árnyalatával.

A pliszéfüggöny ráadásul szép is: a harmónikaszerűen záródó pliszírozott textília különleges látványt nyújt. A technológia kiképzése por- és szennytaszítóvá teszi a textilt, ami áttetsző és teljes sötétséget adó is lehet. Ha a külső felét fényvisszaverő réteggel is ellátjuk, még hatékonyabban véd a felmelegedéssel szemben.

Ez esetben csinos fogantyúkkal láttuk el a pliszéfüggönyöket a könnyű mozgatás érdekében, de zsinórral és gyöngylánccal is kérhetjük. Ha túl magasan van a pliszéfüggöny, akkor mozgató rudat készítünk a le- és felhúzásához vagy automatizálhatjuk.

Ebben az irodában azóta kellemes a klíma, a monitorokba nem csillan be a napfény, az újságpapír-árnyékolás pedig színes emlék. A megoldást a pliszéfüggöny jelentette!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.