Szúnyogháló, a rovarok ellensége


Örülünk a természet ébredésének, mind szélesebbre tárjuk az ablakokat, hogy a melengető napsugarakat beengedjük. De velük együtt érkeznek a szúnyogok, rovarok is. A bosszantó kis repülő állatkák megzavarják nyugalmunkat, jobban szeretnénk kinn tudni őket. De hogyan? Szereltessünk szúnyoghálót az ablakokra, ajtókra. A Rollstar egy új típussal is készül a bogárinvázióra, egy olyan konstrukcióval, amely „hernyótalpakon" mozog.

Már nem úgy tekinthetünk a szúnyoghálóra, mint szükséges csúfságra, hiszen a régi, fakeretre erősített zöld szúnyoghálókat néhány éve felváltották az esztétikus és praktikus, többféleképpen mozgatható, helyigényeink szerint megválasztható típusok.

A Rollstar úgy alakította ki választékát, hogy ne maradhasson nyílászáró szúnyogháló nélkül. Szerelhetünk szúnyoghálót hagyományos nyílászárókra, tetőtéri ablakokra, lehet fix keretes vagy védőtokból le- és felgördülő, redőnnyel egybeépített, motorral működtethető típus is. És legújabb konstrukcióként egy olyan típus, amelynek alul nincsen vezetősíne. De nézzük szép sorban, hogy a helyszíni adottságoknak, igényeinknek megfelelve melyik típust érdemes választanunk!
A legegyszerűbb és kedvezőbb árfekvésű a fix keretes szúnyogháló, és talán ezt is ismerik a legtöbben. Jó tudni, hogy nem csak a hagyományos nyílászárókra szereltethetünk fel fix keretes típust, hanem akár a háromszög, boltíves vagy trapéz alakú ablakokra is.

A Rollstar KITTI-K néven futó lehúzható szúnyoghálóját zsinórral vagy fogantyúkkal működtethetjük, leggyakrabban belülről. Egyszerűn be kell akasztanunk a kampós záróprofilba, és fix, hogy nem jutnak be a rovarok a lakásba.


SzúnyoghálóSzúnyogháló

A beépített, rejtett fék kíméletes mozgatást tesz lehetővé.
A KITTI-R típus rugós működtetésű, és ezt tekinthetjük a legsokoldalúbban használható védőtokos szúnyoghálónak. Kívülre és belülre is felszerelhető, egy kézmozdulattal kezelhető típus.

Akkor sem kell lemondanunk a szúnyoghálóról, ha kevés helyen „gazdálkodhatunk". Erre találta ki a Rollstar a MAGNET-N típusú szúnyoghálót, amelyet követlenül az ajtó tokjára fel lehet szerelni, ha a nyílászáró vízvetője, illetve az ajtó alakja ezt megengedi. Kétszárnyú ajtóra is kérhető ez a kontstrukció.

A zsanéros, régebben is alkalmazott „szúnyoghálóajtó" is modern kivitelben készül a Rollstar gyártóüzemében. A ZENIT névre hallgató típus mágneses rögzítésű. Felső és alsó rugós sarokpántja automatikusan bezárja magát.
Létezik redőnnyel egybeépített, úgynevezett KOMPAKT típus is, ahol külön mozgathatjuk a redőnyt és a szúnyoghálót.

És jöjjön a tavasz újdonsága a Rollstartól: az a szúnyogháló, amelynek alul nincsen vezető sínje, „hernyótalpakon" mozog. A korábbi típusokkal összehasonlítva jóval stabilabbak ezek a SCENIKIT szúnyoghálók, amelyek egy vagy dupla szárnyú ajtókra is felszerelhetők. A látványnak sem utolsó kivitelű szúnyogháló minden pozícióban megállítható: nem kell teljes szélességében elhúzni, ha kisétálnánk a teraszra. Minden részletében a kényelmünket szolgálja. De ha ennél is többet szeretnénk, motorral automatizálhatjuk a működtetését.

A Scenikitnek, ahogyan a Rollstar minden más szúnyoghálótípusának műanyag bevonatú extrudált alumínium a profilja, és a nyílászáró színére porszórható. A szúnyoghálók sűrű szövésű üvegszálból készült szitaszövetek. Szürke színük szinte láthatatlanná teszik őket a szemlélőnek, csak annyit észlelünk, hogy a levegő és a fény árad, de a rovaroknak megálljt parancsolnak.

Ha választott, de megnézné működés közben is a szúnyoghálókat, a Rollstar központi telephelyén, budapesti üzleteiben, illetve országszerte partnereinél megteheti!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.