Téliesítsünk!

Nem kérdés, hogy az előttünk álló hónapokban a legpraktikusabb zárva tartani a napellenzőt, hogy a nap mint természet adta kályha besegíthessen a fűtésbe. De ahogyan a kerti csapot, a kültéri bútorokat, a kényes növényeket felkészítjük a télre, a napellenzők, a szélérzékelők is meghálálják jövő tavasszal a gondoskodást, a téliesítést. Az is kiderül, miben lehet segítségünkre a jégoldó.

A kültéri árnyékolástechnikai termékek, legyen szó aluredőnyről, napellenzőről, napvitorláról, mind a szerkezetet, mind a ponyvatextíliát tekintve stabil kivitelben, ellenálló anyagokból készülnek. Mindennek ellenére a téliesítésből ne hagyjuk ki a napellenzőnket, napvitorlánkat sem.

Fontos, hogy a ponyvát ne vizesen, nedvesen tekerjük össze, különben bepenészedhet. Jóllehet, gombásodás ellen kezelt textíliák kerülnek a Rollstar termékekre, de az őszi esőzés után, kiszárítás nélkül hónapokig összetekerve tartott ponyvatextílián megjelenhet a penész.

Célszerű a ponyván kívül a napvitorla rozsdamentes oszlopait is elbontani, hogy ezzel is kíméljük, hiszen felesleges kitenni nagy havazásnak, szélnek, fagynak. Miután a száraz ponyvát a feszítőelemekkel együtt összehajtogattuk, egyszerűen csak ki kell csavarozni az oszlopokat a rögzítésükből, és készen is vagyunk a napvitorla téliesítésével. Az a napvitorlatípusunk – az Idea-Comfort –, ami a napellenző és a napvitorla jó tulajdonságait egyesíti magában, szintén könnyen téliesíthető. Az oszlopait kiemelhetjük a rögzítésből, a száraz ponyvát pedig feltekerhetjük a hengerre. Erre és a napellenzőre is kerülhet védőtető, ami a szerkezetet és a ponyvát is védi, meghosszabbítja az árnyékoló élettartamát.

Ha a napellenző biztonságáról szélérzékelővel gondoskodtunk, akkor magáról az érzékelő szerkezetről se feledkezzünk meg: húzzunk egy „vászonsapkát“ az érzékelőre, hogy ne pörgesse feleslegesen a szél, és ne koptassa ezzel a csapágyat.

Az alumínium redőny téliesítésével kapcsolatban teendőnk nincs, arra kell csupán figyelnünk, hogy ha az erős mínuszokban, -10-15 Celsius-fokban a redőny odafagyna a párkányhoz, akkor ne erőltessük az automatizált redőny motorját, mert leéghet. Erre az esetre való a jégoldó, amivel a kiolvaszthatjuk a megfagyott alkatrészeket, és újra mozgathatjuk a redőnyt.

Láthatjuk, nem ördöngösség, de annál kifizetődőbb téliesíteni a napellenzőt, védeni az érzékelőket, hogy tavasztól újra maradéktalanul élvezhessük árnyékukat.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.