Termosztát, zsaluzia - két jóbarát


A minap az egyik ismerősöm arról panaszkodott, hogy tél ide, vagy oda, a napsütés hatására "megbolondul" a fűtése, pontosabban nem kapcsol be a lakás hőmérsékletét szabályozó termosztát. De mi lehet az oka? Egyszerű: olyan helyre szerelték fel, ahová kellemesen elérnek a téli nap sugarai, és melegítik. Mi lehet a megoldás, ha nem akarjuk újraterveztetni a rendszert, és feldúlni otthonunkat? Az alumínium zsaluzia.

Ha már megtörtént a baj, vagyis rossz helyre került a termosztát, akkor is tehetünk azért, hogy a napsütés ne okozzon zavart a fűtési rendszerben. Bár szakmai útmutatások szerint a lakás olyan területeire ne telepíttessük a termosztátot, ahol többek közt közvetlen napsütés érheti, olykor mégis kompromisszumokat kell kötnünk.

ZsaluziaZsaluziaAz alumínium zsaluzia nem csak abban lesz a segítségünkre, hogy a termosztát pontosságát ne befolyásolják a beérkező napsugarak, de a komfortérzetünket is nagyban növelhetjük. Amellett, hogy a nappali pihenésünkhöz, a tévénézéshez is kellemes fényviszonyokat teremthetünk, télen a hideg elleni védelmet is fokozza.

Ha az alumínium külső árnyékolót zárjuk vagy maximum 45 fokban nyitjuk ki, a fény tetemes részét kinnt tartja, így nem melegszik túlságosan a belső tér. Viszont, amint leszáll a nap, a zsaluzia "páncélként" védi otthonunk melegét.

Az időjárásnak ellenálló külső árnyékoló domború, kétoldalt peremezett, széles lamellákat kapott, amelyet a kívánt szögbe fordíthatunk.

Mindemellett vitathatatlan előnye, hogy a porszennyeződést, az utca zaját is "megszűri".

A kézi, forgatókarral működtethető modellek mellett motorral felszerelve is kérhetjük a Rollstar alumínium zsaluziáit, így egy gomnyomással, kényelmesen kezelhetjük. A csúcskategóriát az elero időprogramkapcsolóval, fény- és szélérzékelő automatikával, hőmérséklet- és nedvességérzékelővel ellátott zsaluziák jelentik.

Ha az ismerősömhöz hasonlóan, nem abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már a tervezés, építkezés fázisában dönthetünk az alumínium zsaluziák felszereléséről, akkor sincs gond. Ekkor külső védőlemezzel vagy -burkolattal látja el a Rollstar a zsaluziát, ami mögé felhúzhatjuk a nekünk tetsző színű lamellákat.

Nos, így lesz jóbarát a termosztát és a zsaluzia.

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.