Tervezzük meg árnyékolóinkat!


Az óév hangos búcsúztatásával együtt ez az időszak a csendes elmélyülésé, a tervezésé is, amikor elképzeljük a jövő évet. Van, aki építkezésbe fog, van, aki felújításban gondolkozik, a lényeg, hogy tervez. A tudatos gondolkodás már önmagában is félsikert jelent ahhoz, hogy ne később, a beköltözéskor, a munkálatok végeztével derüljenek ki a bosszantó hiányosságok. A siker másik feléhez a Rollstar árnyékolástechnikai eszközök és a Front-Tech műanyag nyílászárók mutatják az utat.

Mára jól megfogalmazhatók azok a kritériumok, amelyeknek eleget kell tenniük az építési anyagoknak ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható, költséghatékony és nem utolsósorban komfortos életteret nyújtsanak. Ha figyelünk a jelen és a jövő kihívásaira, a környezeti változásokra, akkor megkapjuk a legfontosabb teendők listáját. Élén az energiatakarékos gondolkodással, amelyben jó segítőink a Front-Tech műanyag nyílászárók és a Rollstar alumínium redőnyök. De emellett a kényelemről gondoskodó automatizált vezérlés, az esztétikus megjelenést biztosító vakolható redőnytokok, a nyugodt pihenéshez szükséges szúnyogháló, a biztonságot nyújtó védőrácsok, a belső terek harmóniájára a koronát feltevő szalagfüggönyök, pliszé- vagy duettfüggönyök is akkor töltik be maradéktalanul funkciójukat, ha mindent alaposan végiggondolunk a tervezés során.
Így biztosak lehetünk abban, hogy később nem fogja megnehezíteni a mindennapos használatot a tervezés hiánya: könnyen hozzáférünk a szalagfüggöny mozgatózsinórjához, a nehezen elérhető ablakokra felszerelt redőnyt automatikus vezérléssel szereltetjük fel, és persze korszerű, jól hőszigetelő nyílászárókat választunk.

redőnyredőnyAktuális példát hozva: nem véletlen, hogy Németország újraegyesítése után a volt NDK-ban többek között a nyílászárók cseréjével kezdték a „felzárkóztatást". A Front-Tech műanyag ablakai, erkély- és bejárati ajtói energiabarát technológiával, méretpontos gyártás során készülnek, amelyekkel fűtési szezonban akár az energiaköltség 30 százalékát megtakaríthatjuk.

Az sem véletlen, hogy a nyugati országokban az építési engedélyben benne foglaltatik a külső- illetve belső árnyékoló felszerelésének kérdése. Az energiatakarékosságban, a napvédelemben egyaránt fontos szerepet betöltő árnyékolástechnikai eszközök használata magánházakon és középületeken egyaránt előírás. Ha időben, még az építkezés előtt eldöntjük, hogy alumínium redőnnyel védjük otthonunkat a téli hideg és a nyári hőség ellen, akkor vakolható tokos redőnyt is választhatunk, amely nem lóg bele az ablakba, és felhúzott állapotban észrevétlen, nem zavarja a homlokzati képet. Ha a felújítás szerepel a terveink között, akkor sem kell lemondanunk az alumínium redőnyökről, hiszen bármikor felszerelhető, csak épp akkor külső védőtokba rendeződnek a lamellák.

A nyári estéken csak a kellemes levegő jut a belső térbe, ha helyiségenként legalább egy ablakra kompakt szúnyoghálót szereltetünk fel. Ekkor ugyanis nem a redőny elé kell felszerelni utólag a szúnyoghálót, hanem helyet kaphat a redőnytokban. Az ablakkal egybeépített, műanyag belső tokos redőny azok számára ideális, akik úgy döntenek, hogy elavult nyílászáróik cseréjét alumínium redőny vásárlásával kötik össze.

A Front-Tech és a Rollstar együttműködésének „gyümölcseként" élvezhetjük az ablakbarát redőnyöket és a redőnybarát ablakokat, amelyek a méretpontos gyártásnak, a gyártástechnológiának és a szakszerű beszerelésnek köszönhetően hosszú távra szóló, jó döntést jelentenek. Hogy jól kezdődjön a jövő (év)!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.