UV stabil napárnyékoló ponyvák


Kézenfekvő szempontjaink, a megbízható működés, időjárásállóság, esztétikus megjelenés mellé a ponyva minősége meghatározó tényezővé vált a napárnyékoló kiválasztásánál. A ponyvák UV stabilitása nem csak azért kiemelt kritérium, mert a napfény nem fakítja ki a ponyva színét, hanem azért is, mert megvéd bennünket – bőrünket, szemünket - a nap káros sugaraitól. A Rollstar ponyvái egytől egyig a svájci Rákliga Szövetség az UV 801 szabvány alapján bevizsgált textíliák.

A Rollstar nem csak arra figyel, hogy a napárnyékolók szerkezete, gyártási technológiája a legmagasabb minőséget és ezzel jó komfortérzetet nyújtson, hanem arra is, hogy milyen ponyva kerül rá. A ponyvának, mint elsődleges védelmi zónának ugyanis az esztétikai és hőtechnikai funkciónál nagyobb feladata van: meg kell szűrnie a kellemes napmeleggel együtt érkező káros UV sugarakat, ezáltal óvni a napárnyékoló alatt hűsölőket.

Bár működésbe lép bőrünk saját védekezési funkciója a károsító sugarakkal szemben, de ez korlátozott, nem képes teljes értékű „védőpajzsként" működni. Az évek során pedig összeadódnak a napkárosító percek, és nem kívánt folyamat indulhat meg szervezetünkben. A kisgyermekekre fokozottan veszélyes a tűző napon védelem nélkül töltött idő, hiszen a bőrük vékonyabb, mint a felnőtteké, ráadásul sokkal több időt töltenek a szabadban. Az önfeledt játék közben pedig önként kiteszik magukat a káros sugaraknak, ami később bőrproblémához, legrosszabb esetben bőrrákhoz vezethet.

napellenzőnapellenző

A nyár pedig a kültéri programok ideje: szívesen olvasgatunk az erkélyen, grillpartikat rendezünk a kertben, a gyerekeket pedig be sem lehet könyörögni a homokozóból. Nos, itt kapnak feladatot az UV stabil ponyvákkal felszerelt napárnyékolók.

A Rollstar napárnyékoló ponyvái komoly szakhatóságok által bevizsgált, minősített termékek, így biztosak lehetünk abban, hogy állják a napsugárzás káros támadását. A bevizsgálás alapján megállapított UV-védelmi adatok megmutatják, hogy bőrünk védettségét hogyan sokszorozza meg és így mennyi időt tölthetünk biztonságosan a ponyva árnyékában. Persze ezt nagymértékben befolyásolják genetikai tényezők, az, hogy milyen a bőrítpusunk, a haj- és szemszínünk. Az köztudott, hogy egy porcelánbőrű, szőke ember kényesebb a napsugárzásra, mint a déli típusú, sötét tónusú társai, de azt kevesebben tudják, hogy mondjuk egy 80-as faktorú napárnyékoló ponyva hány percig védi az egyes típusokba tartozók egészségét. Mi most táblázatba foglaltuk Önnek!

Típusok

A saját bőr védelme

Védelem egy 80-as faktorú napellenző alatt

1-es típus: szeplős, világos bőr, szőke vagy vörös haj, kék vagy zöld szem

5-10 perc

akár 800 perc

2-es típus: világos bőr, szőke haj, kék vagy zöld szem

10-20 perc

akár 1600 perc

3-as típus: sötét haj, kék szem

20-30 perc

akár 2400 perc

4-es típus: sötét bőr, sötét haj, barna szem

45 perc

akár 3600 perc

5-ös típus: sötét bőr, fekete haj, sötét szem

60 perc

akár 4800 perc

6-os típus: fekete haj, sötét bőr, fekete szem

90 perc

akár 7200 perc

A számok magukért beszélnek, egyértelműen kitűnik, hogy egy 80-as faktorú UV stabil ponyva alatt 80-szor hosszabb ideig tudhatjuk biztonságban magunkat!A Rollstar több mint százféle típusát kínálja az UV stabil ponyváknak, így nem kell lemondanunk arról, hogy a házunk stílusához illőt válasszunk. Aki az erkélyére szeretne napárnyékolót, az is választhat a homlokzati képhez illeszkedőt. A kertben pratikusan felállítható mobil napárnyékolók sem törik meg a harmóniát, ha a kerti bútorok szín- és stílusvilágához választjuk.

A Rollstar napárnyékolók UV stabil ponyvái nem csak szépek, de az egszségünket is védik!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.