Védőrács a garázson


Családi házak, társasházak gépkocsibeállóinak és nagy forgalmú garázsok lezárására nem egyetlen lehetőség a hermetikusan lezáró garázsajtó. A védőrács nem csak azért praktikus választás, mert a fénynek szabad utat enged, de azért is, mert jól szellőzik, így garantáltan nem marad benn a kipufogógáz. A védőrácsból tehát kitűnő garázskapu válik. De ezzel még nem értünk a védőrács előnyeinek a végére.

A Rollstar alumínium profilokból készülő védőrácsai kinn tartják az illetékteleneket, miközben átláthatóságot és szellőzést biztosítanak a garázsnak. A biztonságról biztos technológia gondoskodik, hiszen a a védőrács S alakú profiljai csuklószerűen egymásba kapaszkodnak, ha teljesen leeresztjük a védőrácsot, így zárja ki a feltolás és az oldalvezető sínből történő kiemelés lehetőségét. A rácsokon sem lehet belenyúlni, úgy alakították ki a rácsozat sűrűségét. A páncélzat kétkamrás extrudált alumíniumprofilban mozog. Azáltal, hogy a Rollstar a lefutókat lágy PVC betétekkel béleli, a védőrács mozgási zaja minimálissá válik. Fél métertől egészen 7 méteres szélességig kivitelezi a Rollstar a védőrácsot, ami igazán kényelmes és minden igénynek megfelelő méreteket jelent.

VédőrácsVédőrács

Körülbelül négy négyzetméteres méretig a védőrácsot kézzel lehet működtetni – felhúzórugó vagy hajtókar segítségével. Ezt meghaladó méretű rácsot tanácsos NHK elero motorral felszerelni, így gombnyomásra működésbe hozhatjuk. A védőrácsok szünetmentes áramforrásról is mozgásba hozhatók, így áramkimaradás esetén sem okoz gondot a védőrács le- és felhúzása. Azáltal, hogy a védőrácsok door controll funkcióval működnek, a baleseteknek is elejét vehetjük, hiszen automatikusan érzékeli, ha például leáll alatta az autónk, vagy épp alatta állunk, amikor elindul lefelé.

Ha építkezés, felújítás előtt állunk, és védőrács mellett döntünk, akkor a garázs áthidalójába beépíthető a védőrács, illetve a tokja, így az épület homlokzatán láthatatlan marad. Utólagos beépítése során a külsőtokos védőrácsait ajánlja a Rollstar.

Ahogyan azt a Rollstartól már megszokhattuk, a napárnyékolóin túl az alumínium profilos védőrácsokat is helyszíni felmérés után, egyedi méretek alapján gyártja. Rugalmasságát és szakmai felkészültségét legutóbb Pannonhalmán bizonyíthatta a cég. A kedvelt turisztikai célpontként ismert, és a Világörökség részeként jegyzett Pannonhalmi Apátság nemrégiben átadott modern látogatóközpontjának garázsain is a Rollstar védőrácsai látják el a dolgukat.

Ha védőrács, akkor Rollstar!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.