Védőrácsot a víkendházra!

Az idő őszbe fordultával a nyári lakok, családi víkendházak háza táján is megkezdődnek az őszi munkálatok. Legtöbbször a kert téli felkészítésében gondolkozunk csak, pedig nem elég a gyümölcsfákat védeni a fagytól, a ház is védelemre szorul. És mivel egy épület legvédtelenebb pontjai az ablakok, az üvegfelületek, ezek betörésbiztossá tétele az elsődleges feladatunk. Vagyis szereltessünk védőrácsot a víkendházra!

Nagy kincse a városlakóknak a hétvégi ház, ahol a természet adta nyugalom, a néhány napos elvonulás lehetősége a legjobb feltöltődést kínálja. Maga a „paradicsom“ tavasztól őszig, azonban az idő romlásával már nem tesszük rendszeresen tiszteletünket a hétvégi lakban. Mindaz, ami a kényelmünket szolgálja ezeken a napokon, az értékeink „téli álmukat“ alusszák, a természettel együtt. Ahhoz, hogy zavartalan legyen az „álom“, biztonságban kell tudnunk a házat. Biztonságban a betörőktől, illetéktelenektől. Ennek kitűnő módja, ha a nyílászáróinkra, a teraszajtóra, a nagy üvegfelületekre védőrácsot szereltetünk, ami véd, de nem zárja ki a napfényt, hagyja „lélegezni“ a belső tereket.

De hogyan működik a védőrács? Hogyan látja el fontos feladatát? A Rollstar védőrácsai masszív alumínium profilokból készülnek, és ez több szempontból is lényeges kitétel. Lényeges azért, mert ha teljesen leeresztjük a védőrácsot, akkor az „S“ megmunkálású profilok csuklószerűen egymásba kapaszkodnak, így lehetetlen feltolni, és az oldalt futó vezetősínből sem emelheti ki illetéktelen. Rács lévén adódik a kérdés: vajon azon átnyúlva kárt tehet-e a házban a betörő? Megnyugtatjuk, kedves Olvasó: úgy terveztük meg a védőrácsot, hogy ne könnyítsük meg ezzel a kéretlen látogató dolgát. És ehhez még azt a biztonságot adó konstrukciós megoldást is hozzá kell vennünk, hogy a páncélzat széleit lezáró alumínium profilokat acél csapokkal rögzítjük az „S“ profilokhoz, így lehetetlen, hogy akár erőhatásnak kitéve is szétcsússzon. A biztonságot fokozhatjuk, ha az alsó záróprofil közepére, illetve két oldalára kulcsos záróreteszt is beépítünk.

A nagyfokú biztonság mellett szólnunk kell a védőrács mozgatásáról is. Többféle mód létezik a kényelmes használathoz, attól függően (is) érdemes dönteni, hogy mekkora védőrácsot szeretnénk mozgatni. Ha a védőrács nem nagyobb, mint négy négyzetméter, akkor kézzel mozgathatjuk – hajtókar és felhúzórugó közül választhatunk. Ha azonban ennél nagyobb védőrács kerül az ablakra, üvegfelületre, akkor ajánlatos motorizálni. Elero csőmotorral akár húsz négyzetméteres védőrácsot is gombnyomásra, egyszerűen működésbe hozhatunk.

Védőrács természetesen bármikor kerülhet az ablakokra, de ha a hétvégi ház felújításában, netán még csak az építésében gondolkodunk, akkor a tokját beépíttethetjük az áthidalóba, tehát elrejthetjük.

A védőrács hosszú távú, értéknövelő befektetés hétvégi házunk és nyugalmunk védelmében. Hogy amikor a tél elmúltával ismét birtokba vesszük a lakot, mindent úgy találjunk, ahogyan szeretnénk.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.