Védőrácsot, redőnyt a hétvégi lakra!


Az ősz beköszöntével a hétvégi házak, nyaralók egyre ritkábban látogatottak, már ami a tulajdonosokat illeti, biztosan. Azonban ez jó alkalom, időszak arra, hogy illetéktelenek látogatásukat tegyék, és értékeinktől megszabadítsanak bennünket. De nem kell ennek így lennie! A védőrács és az alumínum redőny jó szolgálatot tesznek, és a riasztóberendezések ideális segítőtársaivá is válhatnak. Hogy hogyan véd a rács, és mit tud a redőny?

Az iskolakezdés biztos időpontja a nyár, a vakáció végének, és ezzel együtt a családi nyaralók, hétvégi lakok is „elnéptelenednek" szép lassan. Bezárul az ajtó, és megnyílik egy kiskapu azoknak, akiknek az értékeinkre fáj a foguk. De nem azokéra, akik biztonságos védőráccsal, illetve alumínium redőnnyel védik nyári otthonukat a betörőktől.Nézzük elsőként a védőrácsot! A Rollstar alumínium profilokból készült védőrácsa több előnye miatt is jó választásnak bizonyul. Egyrészt: ha teljesen leeresztjük a védőrácsot, az „S" formájú profilok csuklószerűen egymásba kapaszkodnak, így lehetetlen feltolni a rácsot, és az oldalt futó vezető sínből sem lehet kiemelni. A konstrukció azt is megakadályozza, hogy a réseken benyúlva próbáljon behatolni a házba az illetéktelen. Ehhez társul még az is, hogy a masszív páncélzat mindkét szélét lezáró hasított alumínium profilokat edzett acélcsapokkal rögzítik gyártás során az „S" profilokhoz, így semmilyen körülmények között sem csúszik szét: sem akkor, ha rendeltetésszerűen működtetjük, sem akkor, ha erőszakos behatolásnak van kitéve. A védőrács praktikus is egyben, ha azt szeretnénk, hogy hathatós védelem mellett ne kelljen „hermetikusan" lezárni a házat. A védőrács nem zárja ki a napfényt, így a növényeink továbbra is jól érezhetik magukat.

Az alumínium profilokból álló védőrácsot többféle módon is működtethetjük. Attól függően, hogy mekkora nyílászárót látunk el védelemmel, a Rollstar kényelmesen és biztonságosan kezelhető technológiát ajánl. Ha a védőrács nem haladja meg a négy négyzetméteres felületet, akkor kézzel – felhúzórugóval vagy hajtókarral – le-, illetve felhúzható. Ha ennél nagyobb védőráccsal látjuk el a nyílászárót, akkor ajánlatos az elero csőmotor segítségét kérni. Az automatizálással akár húsz négyzetméteres védőrács is gombnyomásra működésbe hozható. A védőrács külsőtokos kivitelben utólag is gond nélkül felszerelhető a nyílászárókra, ha viszont azt szeretnénk, hogy a védőrács tokja láthatatlan legyen, pontosabban ne látszódjon a homlokzaton, akkor már az építkezés, felújítás alkalmával gondolnunk kell rá. Ekkor ugyanis beépíttethetjük az áthidalóba. A védőrács különösebb törődést, karbantartást nem kíván, könnyen portalanítható, lemosható, így nyugodtan magára hagyhatjuk.

És most lássuk, az alumínium redőny hogyan védi meg értékeinket! Ahogyan a védőrácsot, az alumínium redőnyt is komoly konstrukció jellemzi a Rollstarnál. Az oldalról egymásba csúsztatott lamellák egymáshoz vannak rögzítve, így nem lehet szétcsúsztatni azokat. Teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók megakadályozzák, hogy a redőny feltolható legyen. Ha az elero vezérlő automatikájával is felszereljük az alumínium redőnyöket, akkor az a beállított paramétereknek megfelelően mozgatja a redőnyeinket, akár többet is, csoportosan. A szél- és csapadékérzékelő automatikával felszerelt alumínium redőny nem csak az illetéktelenek ellen nyújt védelmet, de az időjárás viszontagságaitól is, amiből idén bőven kijutott. Ha ugyanis a szerkezet olyan erejű szelet érzékel, illetve csapadékot, amely a beprogramozott értékeket meghaladja, automatikusan leengedi az alumínium redőnyöket. Ezzel a jégeső, a hirtelen kerekedett vihar sem tesz kárt.

A védőrács és az alumínium redőny így válik nyaralónk, hétvégi házunk őrzőjévé! Ha részletekbe menő információra kíváncsi, a Rollstar szakemberei készséggel állnak a rendelkezésére!

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.