Videók a Rollstar napvitorlákról

A napvitorla az utóbbi idők legfényesebb karriert befutó új árnyékolótípusa, amelyből immár háromféle típust is kínál a Rollstar: a FIX, az állítható IDEA-PARTY és az IDEA-COMFORT néven futó, állítható és feltekerhető napvitorlát. Könnyű kezelhetőségükről, látványos megjelenésükről videókat készítettünk, amelyeket most meg is nézhet!

A napvitorla különleges textilárnyékoló, amelynek a technológiai felépítése alkalmassá teszi olyan teraszok, erkélyek, ház körüli területek árnyékolására is, amelyet eddig mással nem lehetett 100%-osan megoldani. Videóinkban fény derül arra, hogyan kezelhetjük néhány mozdulattal a napvitorlákat, milyen a szerkezetük, de előtte nézzük, mi teszi annyira közkedveltté a napvitorlát.

A napvitorla jellegzetes háromszög alakú ponyvája mellett (ami lehet egyenlő oldalú és derékszögű háromszög is) négyzet és téglalap alakú, sőt különleges, ötszög vagy trapéz formájú napvitorla is egyedi igények szerint készül a Rollstar üzemében.

A napvitorla lényege és erőssége, hogy a nap járását követhetjük a ponyvával, több ponyvát megtervezett szögben elhelyezve tökéletes árnyékolást érhetünk el, továbbá fontos, hogy strapabíró, a szélnek ellenálló konstrukcióról van szó. Az eső sem okoz gondot a napvitorlának, hiszen a dőlésszögét változtatva egyszerűen lefolyik róla az eső, illetve átcsöpög a textílián, tehát nem terheli, nem nyomja le a textíliát. Arról egyébként, hogy a napvitorla szép feszesen álljon, az gondoskodik, hogy a textília a sarokpontokat összekötő egyeneshez képest homorú, és akkor feszül ki szépen a teljes felülete, amikor a rögzítéshez meghúzzuk a rögzítőkötelet. Feszességét annak is köszönheti, hogy különösen könnyű textíliából készül.

A fix napvitorlát és a többi típust a fallra és fa, illetve rozsdamentes alumínium oszlopokra rögzíthetjük. A mozgatható Idea, illetve a több napvitorlából összeállított Idea-Party, valamint az Idea-Comfort típusokon rozsdamentes csúszkák könnyítik meg a napvitorla kezelését. A helyszíni felmérés és a felszerelés, beállítás alkalmával a helyi fényviszonyokat, a nap beesési szögét is figyelembe vesszük, ami különösen fontos a fix napvitorla későbbi használati értékét tekintve.

A harmadik típus, az Idea-Comfort napvitorla tulajdonképpen a napellenző és a napvitorla összeházasításának szép eredménye. A napellenzőre annyiban hasonlít, hogy a homlokzatra vagy a terasz, erkély mennyezetére acél csőhengert rögzítünk, amelyre feltekerhetjük a napvitorlát. Ha háromszög alakú, akkor a harmadik, ha négyzetes, akkor a ponyva negyedik oldalát mozgathatjuk, és állíthatjuk az Idea oszlopokon a kívánt magasságba, szögbe. Ahogyan a videón is látja majd, kézi csigahajtóművel és hajtókarral tekerhetjük fel a napvitorlát.

Rövid idő alatt sok praktikus felhasználási módjáról bizonyosodhattunk meg mi magunk is, hiszen volt olyan megrendelőnk, aki igen szűk, a kerítésoszlopokhoz rögzíthető, így más árnyékolótípussal nemigen kivitelezhető helyre kérte a felaszerelést, és volt olyan is, aki azóta garázsként használja, megoldva ezzel az építési engedély kiváltását. Ráadásul egy mobil, télen könnyen leszerelhető, látványos autóárnyékolóra tett szert. Napvitorlával az olyan területek is tökéletesen árnyékolhatók, ahol egyszerűen nincsen hely a nagy karkinyúlást igénylő ponyvára, hogy a megfelelő dőlésszög meglegyen.

Azzal egyébként, hogy a napvitorla oszlopainak rögzítése bontható – egyszerűen ki kell csavarozni – és a ponyvát a feszítőelemekkel együtt, szárazon összehajtogathatjuk, a napvitorla téli tárolásáról könnyen és helytakarékos módon gondoskodhatunk. Az Idea-Comfort ponyváját a hengerre feltekerve védhetjük használaton kívül, és védőtetővel is elláthatjuk. Az oszlopait pedig ugyanúgy kiemelhetjük a rögzítéséből, ahogyan a fix és az állítható típust.

Tipizált méretsort állítottunk össze a napvitorlákból, de természetesen, ahogyan minden más árnyékolótípusunk esetén, most sincs akadálya annak, hogy egyedi méretben, egyedi igényeknek megfelelően gyártassa le nálunk napvitorláját.

Ha a videókat látva élőben is szívesen megnézné a napvitorlákat, kipróbálná működésüket, akkor arra a helyigénye miatt a központi bemutatótermünk, üzemünk kertjében van lehetőség.

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.