Napháló, azaz kültéri roletta

Túlzott felmelegedés ellen a leghatásosabb védekezés a kültéri árnyékolás. Míg leeresztett állapotában az alumíniumredőny hermetikusan kizárja a külvilágot és a zsaluzia is csak az elforgatott lamellák résein át nyit a külső tér felé, addig a napháló rálátást biztosít a körülöttünk lévő világra.

A napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

Napháló - További képek.

A kültéri árnyékolás természetesen az időjárás viszontagságainak ellenállóbb anyagokat, masszívabb konstrukciókat igényel. A napháló általános működési elve:

  • mérettől függően különböző átmérőjű rolettahengerre tekeredik fel a lukacsos textília
  • a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot kivéve (ami "csupasz"), alumínium védőtok burkolja a rolettahengert
  • hogy textilt a szél ne csapkodja, ezért acélkötéllel vezetjük meg oldalt, vagy alumínium vezetősínben futtatjuk az alsó nehezékprofilt
  • kézi hajtókarral, esetleg elero motorral: kapcsolóval vagy távirányítóval működtethető.

Alapáron a szerkezet fehér, de természetesen felár megfizetése mellett bármely RAL színben megrendelhető, hogy a napháló, azaz a kültéri roletta a ház homlokzatához tökéletesen illeszkedhessen. A lukacsos textília lehet krém, bézs, szürke és barna színű de ITT akár megtekintheti színmintáinkat is. A poliészterszál erősítésű textília rendkívül ellenálló a széllel és a használat során fellépő feszítéssel szemben. -30 és + 70 Celsius fok közötti hőmérsékleten alakváltozás nélkül alkalmazható. A mikrólukasztású textília a nyílászáró előtt felszerelve a napsugárzás energiájának 97 %-át nyeli el és veri vissza, kizárva ezáltal az üvegházhatást. Ennek köszönhetően a helyiség klímaberendezésének használata korlátozható, akár kiiktatható, így energia takarítható meg, az épület üzemeltetési költsége csökkenthető.

A szerkezet és a textília is vízzel és semleges tisztítószerrel tartható tisztán.

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.