Roletta

A legismertebb belső árnyékoló a roletta. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a roletta csipkefüggöny kiegészítőjeként vagy sötétítőként szolgált, mára a lakáskultúra nemcsak praktikus, de rendkívül esztétikus meghatározó darabja. Az áttetsző vagy hővisszaverő, esetleg teljes sötétséget biztosító textília forgó hengerre feltekerve vagy leeresztve segíti a belső tér fényszabályozását.

Roletta - További képekLegegyszerűbb és legolcsóbb változatában a textília felső részét a 25 vagy 36 mm átmérőjű lakkozott vékony falú acél rolettacsőhöz rögzítjük kétoldalú ragasztóval, alsó részébe pedig nehezékként alumíniumcsövet varrunk be. A roletták rugós vagy gyöngyláncos működtetésűek lehetnek. Mennyezetre, homlokzatra és ferde síkú felületre (tetőtér) egyaránt felcsavarozható a Rollstar roletta. Méretük a textil vastagságától függően: maximum 3 x 3 m (Szé x Ma).

Ferde síkú ablakhoz (tetőtér) csak rögzítő golyó nélküli rugós roletta építhető be. A roletta nemcsak teljesen lehúzott állapotban rögzíthető, hanem több pár akasztó beépítésével az árnyékolandó felület kívánságra szabályozható.A legkisebb motoros rollettacső átmérője : 40 mm. Fenti típusok készülhetnek ún. feszített kivitelben is, amikor 1 mm átmérőjű műanyagbevonatú acélkötél vezeti két oldalról a roletták mozgását.

Természetesen a reluxához és pliszéhez hasonlóan gyártunk szögletes üvegléchez erősíthető ablakbarát rolettát is gyöngyláncos működtetéssel. Ekkor az ablakszárny üvegméretéhez illeszkedő karcsú felső fehér takaró sín harmonikus egységet képez az ablakkal. Maximális mérete: 1,6 x1,4 m vagy 1 x 1,8 m (Szé x Ma).

Igényesebb és ennek megfelelően drágább változatot jelentenek az ún. tokozott roletták. Ívelt, extrudált alumínium védőtok rejti a rolettahengert. Méretüktől függően mozgatásuk lehet rugós, gyöngyláncos, kézi hajtókaros vagy motoros. Kívánságra ezek is akár két oldalról acélkötéllel megfeszíthetők.

Ha azonban az az elvárás , hogy oldalról még fénycsík se zavarja meg pl. egy előadóteremben a vetítést vagy otthon az éjszaka nyugalmát, akkor tokozott, vezetősínes rolettát javasolunk rendelni. Ez a legdrágább változat. A textília "körbe van zárva": két oldalt alumíniumvezetősínben mozog a roletta ponyva, így teljesen kizárt a fény. Maximális mérete: 2,4 x 3,2 m (Szé x Ma). A legnagyobb mérettartományban azonban már csak kézi hajtókarral vagy elero motorral lehet működtetni.

Alapáron a tokozott vagy vezetősínes roletta fémszerkezete fehér. Tökéletes harmónia elérése érdekében azonban felár fizetése mellett a textilhez vagy az ablakszárnyhoz, esetleg a falhoz illő más színben is rendelhető a szerkezet. 5 árkategóriában kb. 50 féle rolettatextil kapható: a lukacsos szerkezetűtől (ún. screen vagy beltéri napháló), az áttetszőn át a teljes sötétséget biztosítóig. A natúrtól a selymes fényűig, a pasztell színektől a feketéig. Próbálja ki látványtervezőnket! Digitális nyomtatással egyedivé varázsolható a roletta.

Felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy a textil szélessége mindig 4-6 cm-rel kisebb, mint a szerkezet - a működtetés, a vezetések és az oldalirányú játék miatt. Rendeltetésszerű használat mellett keletkező esetleges hibákat a felszerelést követő 12 hónapon belül garanciálisan, azaz díjmentesen kijavítjuk.

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

Kapcsolódó anyagok

Kérjen árajánlatot

Egy rövid űrlap kitöltésével

Látványtervező

Hadd könnyítsük meg döntését!

Kattintson!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Bejelentkezés

Amennyiben regisztrált felhasználónk, itt léphet be.